HCL.HR

CODHR LAN Tournament #2 big report

Igor Belan 18.05.2009.   •   0 komentara


Prošli vikend, točnije 18. i 19. travnja, u Centru za kulturu Maksimir, pod organizacijom HCL-a i CoDHr udruge te pokroviteljstvom tvrtke Vemil, održan je CoDHR LAN Tournament #2 – najveći međunarodni gaming turnir ikad održan u Hrvatskoj! Kako je

Prošli vikend, odnosno 18. i 19. travnja 2009 godine, u “Centru za kulturu i informacije Maksimir”, pod organizacijom codHR-a i HCL udruge te pod pokroviteljstvom tvrtke Vemil, održan je codHR LAN Tournament #2 Bio je to najveći međunarodni LAN turnir u Hrvata do sada na kojem je sudjelovalo sveukupno 46 Call of Duty timova, što znači preko 320 igrača. Igrači su stigli iz cijele Hrvatske, a bili su tu i neki od najjačih timova iz Njemačke, Poljske, Mađarske i BiH. Sve ove timove je zasigurno privukla ukupna novčana vrijednost nagrada od 56,000 Kn ( a koga ne bi ) koje su se djelile za prvih osam timova u svakoj igri.

Natjecanje je krenulo u subotu ujutro razigravanjem po skupinama. Unatoč kašnjenju na početku turnira, svaki od 46 timova je uspio odigrati sve svoje mečeve do kraja dana, a lijepo uređen prostor Centra za kulturu Maksimir je postao pretjesan za sve sudionike i posjetitelje koji su mogli pratiti prijenos mečeva na projektoru.

Drugi dan je bio predviđen za playoff fazu za koju se izborilo po 16 timova u svakoj igri. Tu se moglo vidjeti podosta uzbudljivih mečeva, a prostor predviđen za gledanje mečeva je bio ispunjen tijekom cijelog dana. A kako i ne bi bio, prostor je bio praktički savršeno uređen, upad je bio besplatan kao i internet pristup posjetiteljima. Ipak, mi smo organizirali, moralo je biti savršeno.

Call of Duty 4 natjecanje U Call of Duty 4 natjecanju kao glavni favoriti prije početka playoffa su se nametnule strane ekipe The Bavarian Heaven ilitiga TBH iz Njemačke koja slovi za jednu od tri najbolje CoD4 njemačke ekipe, Tempus Moriendi kao jedan od najboljih klanova iz Poljske te tim CEFO, također iz Poljske. Naravno favoriti su bili i naše domaće ekipe poput Rabbitsa i Imex Gaminga za koje se znalo i prije turnira da imaju kvalitetu da se nađu među prvim mjestima na natjecanju. Ne smijemo zaboraviti spomenuti ni tim Revolution iz Mađarske te naše momke iz Band of Brothers i Wardance timova.

U četvrtfinale su prošli svi navedeni timovi, a dalje je slijedio winers/loosers sustav gdje poraženi imaju šanse za popravak i ulazak u finale kroz razigravanje u donjoj ljestvici. Oni pravi i atraktivni derbiji su nas čekali tek u trećoj rundi winers bracketa. TBH je očekivano dobio ekipu CEFO, a u drugom meču Rabbitsi su igrali fantastičan meč i dobili Tempus Moriendi tim s rezultatom 13:11 te tako ušli u finale winners bracketa gdje ih je čekao taj fatalni TBH. TBH je tu odnio pobjedu te su sad samo mogli čekati pobjednika donje ljestvice i svog suparnika u finalu turnira.

Tempus Moriendi tim nije očekivao poraz od Rabbitsa, pa su tako blago demoralizirani igrali protiv tima Imex koji ih je s lakoćom pobjedio. CEFO, drugi Poljski tim na ovom turniru je odigrao puno bolje pa su nakon pobjede nad Imexom ušli u finale donje ljestvice u kojem su ih čekali Rabbitsi. Bio je to uzbudljiv i napet meč, od početka do kraja, doslovno smo se preznojili ( dvaput ) samo gledajući, a nakon velike borbe, pobjeda ipak odlazi Rabbitsima uz provalu oduševljenja cijele dvorane.

Finale između TBH-a i Rabbitsa je krenulo loše po domaće nam “zečeve”. TBH je napravio razliku na samom početku te su koristeći svoje veliko iskustvo na offline turnirima održali tu razliku sve do kraja meča i prilično jednostavno osvojili prvo mjesto na turniru te 1,000 Eura novčane nagrade plus Gigabyte matične ploče ukupne vrijednosti 1,000 eura. Rabbitsima ipak odajemo veliku počast za odlično drugo mjesto koje su definitivno zasluženo osvojili. Poljski CEFO tim pokazao je kvalitetu i na kraju je završio na trećem mjestu ovog zahtjevnog natjecanja, a hrvatski Imex Gaming klan time je završio na također pohvalnom četvrtom mjestu.

Konačni raspored i nagrade COD 4 natjecanja:

1. The Bavarian Heaven ( Njemačka ) – 1,000 Eura + 5 x MB Gigabyte X48-DS5
2. Rabbits ( Hrvatska ) – 500 Eura + 5x Mobile Phone
3. CEFO ( Poljska ) – 250 Eura + 5x Steelseries Mousepads
4. Imex Gaming – 125 Eura + 5 x Canon iP1900, inkjet
5./6. Tempus Moriendi ( Poljska ) – 5x Glacialtech Igloo 5750 Silent Cooler
5./6. Band of Brothers ( Hrvatska ) – 5x External HDD Chieftec 2.5″ + 5 x 6 months Iskon Flat Rate
7./8. Revolution ( Mađarska ) – 5 x Call of duty 5 Collectors edition
7./8. Wardance ( Hrvatska ) – 5 x web cam + 1 x Diabolic server

Call of Duty 2 Turnir Call of Duty 2 dio turnira je bio najmasovniji jer je sudjelovalo čak 27 timova raspoređenih u sedam skupina. Kao glavni favoriti su se spominjale slovenske ekipe Strudls i Intense D.G. te hrvatske ekipe Gumicukiii, Wardance i Hynix. Od COD2 mečeva u playoff fazi treba istaknuti još jedan preznojavajući meč između ekipa Tarantula i Elite Tigers koje su se borile za ulazak u najboljih osam. To je na koncu ipak uspjelo Tarantula timu, a tim Headhunters je izbacio Wardance ekipu u prvoj rundi. Od uzbudljivijih mečeva u gornjoj ljestvici vrijedi još istaknuti Headhunters vs. Hawaii meč koji je bio pun neizvjesnosti.

Ostali mečevi su bili lišeni rezultatske neizvjesnosti, ali se zato u donjem dijelu ljestvice moglo vidjeti par dobrih mečeva. Tu su opet Hawaii odigrali neizvjesni meč protiv ekipe Hynix i rezultatom od 13:11 prošli dalje.

Slovensku ekipu Intense je nakon tri uzastopne pobjede dočekao domaći Gumicukiii tim. Sa 13:8 Gumicukii je ušao u finale gdje ih je čekao drugi slovenski tim Strudls – koji su trenutno prvi na europskom ladderu.

Dvorana sa podijelila na lijevi slovenski dio i desni dio gdje su se okupili navijači Gumicukiia. Međusobno zadirkivanje bilo je neminovno, ipak radi se o Hrvatima i Slovencima, ali je ipak sve prošlo u prijateljskom ozračju. .

Gumicukii tim je po pravilima morao dobiti na dvije mape kako bi pobijedili, jer su stigli iz donje ljestvice, dok je Strudlsima trebala samo jedna pobjeda. Strudls tim je poveo već u prvoj rundi i držali su tu prednost do jednog dijela, no onda stiže preokret i Gumicukii ipak pobjeđuje u prvoj rundi. Hrvatska : Slovenija 1:0.

Druga mapa je bila neizvjesna do samog kraja i na oduševljenje svih hrvatskih navijača ekipa Gumicukii pobjeđuje meč te osvaja turnir! Ovacije su bile neviđene… Aplaudiranje, vikanje, fućkanje, vatromet, potresi i erupcije vulkana! Dobro, možda smo malo pretjerali sa ovih par zadnjih navoda, ali u svakom slulčaju atmosfera je bila za deset.

Naravno veliki uspjeh postigla je i ekipa Intense, također iz Slovenije, koja je završila na trećem mjestu, dok su na odličnom četvrtom mjestu završili gameri iz domaće ekipe Hawaii.

Konačni raspored i nagrade COD 2 natjecanja:

1. Team GUMICUKiii ( Hrvatska ) – 1,000 Eura + 5 x MB Gigabyte X48-DS5
2. Strudls ( Slovenija )- 500 Eura + 5 x Canon iP1900, inkjet
3. Intense Digitron ( Slovenija ) – 250 Eura + 5 x Steelseries Mousepads
4. Hawaii ( Hrvatska ) – 125 Eura + 5 x Mobile Phone
5./6. Headhunters ( Hrvatska ) – 5 x Glacialtech Igloo 5750 Silent Cooler
5./6. Tarantula ( Hrvatska ) – 5x External HDD Chieftec 2.5″ + 5 x 6
months Iskon Flat Rate
7./8. FOOKENZiii ( Hrvatska ) – 5 x Call of duty 5 Collectors edition
7./8. Hynix eSport ( Hrvatska ) – 5 x web cam + 1 x Diabolic server

Sve u svemu, mislimo da smo u ovoj suradnji sa CoDHr-om uspjeli dokazati da se u Hrvatskoj mogu organizirati značajniji međunarodni gaming turniri s jakim ekipama izvana ( inače, TBH je odabrao ovaj turnir iako su se u isto vrijeme održavali jaki turniri u Francuskoj i Mađarskoj ), a to sigurno pomaže i našim timovima i igračima u skupljanju iskustva i poboljšavanju kvalitete njihove igre.

Ostaje nam samo zahvala na pomoći CoDHr-u te svim igračima, posjetiteljima, svim našim partnerima i sponzorima te se nadamo da ćemo uskoro vidjeti još jedan ovakav događaj u Lijepoj Našoj. Planovi svakako postoje…

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!