HCL.HR

HCL spoilercast: The Batman (live od 21:00)

Zoran Žalac 11.03.2022.   •   19 komentara


Ako ste pogledali novi film The Batman pridružite nam se u komentiranju. U rijetkom HCL spoilercastu skupio se tročlani žiri koji će vam iznijeti svoje dojmove o filmu.

Nabrojali smo vam naše najdraže Batman igre i sad je vrijeme da se posvetimo Batmanu u drugom mediju. U večerašnjem podcastu ugostit ćemo Osvrtnika te ćemo razglabati o dojmovima i sitnim detaljima The Batmana. U prijevodu, pričat ćemo o spoilerima pa budite upozoreni. No, nije spoiler da nam se film uglavnom svidio. Osvrtnik je svoju recenziju već objavio, tako da svakako pogledajte i to. Krećemo u 21h – vidimo se!

Komentari (19)

  • Lazy

    11.03.2022 - 19:40

    Idem sutra u kino stoga..

    • Zaratino

      @Lazy, 11.03.2022 - 21:08

      Odlican

    • Veles

      @Lazy, 11.03.2022 - 21:15

      Ako volis duze filmove fokusirane na pricu, uzivat ces. Ako ne, uvijek ima MCU 🙂

    • Lazy

      @Veles, 11.03.2022 - 21:46

      Ocekujem, prljavi noir Gotham, s poremecenim glavnim likom, i atmosferom koja lici na bladerunera, bar iz onih par slika sto sam vidio, izbhegavam trailere jerbo mi je Batman prvi od svih, jos tamo od sredine 80tih kad sam ga prvi put “upoznao” 😎 i hocu to ne spoilati s bilo cim.Fun psycho fact “prvi” Batman iz 89te, svaki dan sam isao u kino 7 dana za redom, facepalm.Veselim se i nadam se dobrom.

    • Artyom

      @Lazy, 12.03.2022 - 15:41

      Po meni, ovaj The Batman, nedavni Joker i Zack Snyder Justice League, su najbolja tri filma ikad u comic book i superhero filmskim žanrovima. Sad mi je stvarno žao što The Batman i Joker nisu u istom universeu jer bi stvarno išli zajedno kao prst i nokat!

    • Lazy

      @Artyom, 13.03.2022 - 08:23

      Subota je bila bolja subota zbog The Batman, moja ocjena 9/10,nisam se nadao da ce ovako dobro ispasti,a na tvoju listu dodao bi jos The Watchmen i onda bi zaokruzio listu najboljih stripovskih filmova…a to s Jokerom, to sam pola sata u autu s zenom komenetirao, ja sam bio uvjeren da je to naizglednija opcija… E kakav film jbteee, odma sam isao doma svoje Batman booklete pregledavati i citati…mislim da cu opet u kino.

    • Rick Sanchez

      @Lazy, 15.03.2022 - 11:06

      Ja ga gledao drugi put sad u nedjelju. Ne znam, naravno da svaki film ima mane, ali meni je ovo 10/10. SVE SU POGODILI…

  • mili1985

    11.03.2022 - 21:16

    Još sam podijeljen oko Pattinsona kao Masta Wayne, ali film u globalu je vrhunski.
    Gotham je najbolji lik!

  • DiVojic

    11.03.2022 - 21:37

    Meni je fillm 9/10.
    1.) Prvo, film je konačno prava posveta stripu (Hush, Long Halloween, Year1,2).
    2.) Odličan neo-noir triler.
    3.) Muzika mi je fenomenalna i taman pogođena za atmosferu.
    4.) Batman je 85% filma, dok je Bruce Wayne u stvari alter-ego i pojavljuje se minimalno
    5.) Riddler mi je odličan, podsjetio me na Zodiaca i slične serijske ubojice, moram čak i priznat najbolji negativac (najvjerojatnije zato što se pojavio samo jednom u filmskom svijetu dok mi Joker ide laganini na živce xD)
    6.) Farrell ko Penguin mi je pun pogodak
    7.) Robert P. nakon Keatona i Kevin Conroya mi je najbolji Batman;
    8.) Nadam se da će u idućem nastavku obraditi Court of Owls i/ili ubaciti Mad Hattera
    9.) Vidi se utjecaj Arkham Gamesa
    10.) Sviđa mi se kako je Bruce Wayne još u ranim godinama i nije naučio, neiskusan je, itd….

    Ono kaj mi se nije svidjelo:
    – mogli su ga skratiti za 15/20 min
    – 2.čin mi je malo predug i prerastegnut
    – Catwoman mi je malo išla na jetra (nije loš lik) i par puta sam zakolutao očima na njene rečenice i jednostavno ne vidim razloga da se vraća u nastavku

    Fun fact, ženska žrtva (plavuša) je iz Zagreba xD

    • TitanShifter

      @DiVojic, 12.03.2022 - 12:30

      Slazem se za sve, osim za catwoman. Nije mi bas pun pogodak, jos uvijek, ali su mi njihove scene bile najzabavnije iz nekog razloga. Dva puta sam gledao, i imao sam najveci response na dvije scene: kad bat ode kod pingvina prvi put i vidi nju (btw ne znam zasto, ali citava scena i prije toga mi je ludilo, osmijeh se sam stvorio kad sam vidio da batman lupa likove uz tehno traku 🙂 ), i kad ode u klub unutar kluba za njega. Mislim da su potrefili dobru glumicu, slazem se s tobom malo bolje pisanje izvest oko nje i njenih monologa i dijaloga, ali mi je dala neku dozu neceg, jos jednu neku nijansu filmu. Ne znam da li je zato sto poprilicno volim catwoman kao lika, i cesto mi najdraze batman radnje imaju nju u barem nekoj ulozi, ili zato sto je dio noir zanra
      da naseg lika/detektiva prati neka lijepa gospodjica kroz radnju, i tako sam navikao. Chinatown, L.A Confidential mi ne bih bili upola dobri filmovi da nemaju takav lik, doprinosi misteriji, elektricnosti, daje jednu sloj jos veci svemu tome. Tako da bih volio da je vrate, ali ovaj put bolje pisanje, full costume i razradit to dosta bolje (nesto slicno da bude kao catwoman iz arkham igara, svidja mi se ta predstava). Drago mi je sto ti se svidio film kao fanu, i ja msm da je opravdao dosta ocekivanja.

    • Cipelcug

      @DiVojic, 12.03.2022 - 21:36

      Rekao bih da podsjeća i na Telltale verziju Batmana

    • SanKa

      @DiVojic, 14.03.2022 - 11:34

      e tocno to..film mi je do pauze bio 9/10 bez problema, onda mi je drugi cin bio previse rastegnut.

  • ukek drek

    11.03.2022 - 23:34

    Tri bilborda ispred Ebinga u Mizuriju i ovaj Batman su daleko dva najbolja filma koja sam gledao poslednjih nekoliko godina. 3h mi proslo kao 30 minuta 💯

  • TitanShifter

    12.03.2022 - 13:09

    Odlican. Ne bih da uvrijedim nekog, ali No way home je meni pored ovakvog filma smijesan. A lud sam za spiderman-om, kao za batman-om (nadam se da je i vecina ljudi, definitivno najbolja 2 strip lika uz x-men ekipu). Prvo film je snimljen bolesno, izgleda lijepo od pocetka do kraja, ali nisam ocekivao da ce imati neke artsy kadrove, i to cesto kroz samu akciju.. Odusevljan sam. Akcija je naravno ludilo, nema je puno (sto je isto dobra odluka), ali kad krene uradjena je tako sa ukusom, da im skidam kapu. Sto se tice zvuka, rekao bih jedan od jacih filmova u posljednje dvije-tri godine makar sto se tice ovog polja. Razvalili, soundtrack jos bolji, ko nije imao reakciju na uvodnu scenu kad prvi put pocne main theme ili ne voli filmove il batmana. Radnja i tempo, mogao bih nagovorit svasta(a vec jesam) kako sam i tu ocaran, pravi je noir, ali su mi predobri do jednog dijela, film fakticki ima dva final acta, to mi se nije svidjelo, tako da sam podijeljen oko finalnog finalnog akta. Tempo filma mi je nekako opao tu, ima kul stvari naravno, kraj je solidan (zadnjih 5-10 min), herojske scene i kadrovi, ali mi je izgubio flow koji je imao i postao predug. Moram pogledat jos jednom da vidim hocel mi se misljenje promijenit i mozda nesto propustam (iako sam dva put pogledao i na drugom gledanju mi se javio taj problem). Glumci, nemam rijeci, rekao bih da su uboli sve sto su mogli. Ocekujem samo u nastavku razradu bruce waynea kao lika u ocima naroda i medija, samim tim jos bolji posao od ovog glumca. Collin Farell mi je ukrao show definitivno, i recenica koju najvise pamtim “Heey vengeance !!” me nasmijala samo tako, delievery je bio perfektan. Zvuci ko nesto sto bi culi u starom batman crtanom ili arkham igrama. Iskreno, jako dobar batman film, ali i jako dobar film opcenito, pohvala za sve ukljucene koji su radili na njemu.

    • hyperion

      @TitanShifter, 12.03.2022 - 14:34

      Scena u kojoj Penguina ispituju batman i gordon pa Farrell kaže: what is this, good cop and bat-shit crazy cop!? me je nasmijala dobre 2-3 minute hahah.

    • TitanShifter

      @hyperion, 12.03.2022 - 15:03

      Genijalan je, ocekujem jos iskreno.

    • Rick Sanchez

      @TitanShifter, 15.03.2022 - 11:34

      Svaka čast na ovom osvrtu. Slažem se od riječi do riječi… Meni osobno najbolji Batman film ikad.

  • hyperion

    12.03.2022 - 14:32

    Zapelo mi je za oko to da je film pg-13 jer ozljede koje zadobivaju određeni likovi su puo veće od blagog ožiljka, recimo kotrljanje penguinovog auta nakon potjere bi rezultiralo i smrću, a njemu ništa… Nekako džaba ti to što je “za velike” kad su posljedice fajta smiješne. Batman je odličan, ali ne i Bruce Wayne koji mi je bio totalno antipatičan, iako razumijem razloge zbog kojih je takav. Lik je izrazito ukočen i šutljiv, ali kad treba narirat dijelove filma onda je shakespear jbt, naracije su mi bile cringe. Ostalo sve dosta dobro i može se reći da je u rangu sa nolanovim filmovima po kvaliteti, osim dark knighta.

  • SanKa

    14.03.2022 - 11:33

    Film je odlican. 8 /10. Atmosfera, nacin snimanja, glumci. Pattinson je odlican gluma, i opet je to pokazao. Svidja mi se njegov cobain nacin izvedbe lika. Soundtrack isto odlican. Zericup predugacak film.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?