HCL.HR

Nitko još uvijek ne zna što se dogodi na pravom kraju Metal Gear Solida 5, pa ni hakeri

Zoran Žalac 09.05.2022.   •   6 komentara   •   Zanimljivosti


Kanal DidYouKnowGaming pripremio je zanimljivu reportažu o nikad potvrđenom završetku igre Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, kojemu će uskoro biti ugašeni online serveri na starim konzolama.

Krajem ovog mjeseca bit će ugašeni serveri za online komponentu Metal Gear Solida 5 na starim PlayStation 3 i Xbox 360 konzolama. Gotovo trivijalna informacija, ali je zanimljivo da je upravo verzija igre za PlayStation 3 trebala biti ključ za razrješenje misterija što se točno dogodi na kraju dotične igre.

Kako objašnjava kanal DidYouKnowGaming, pravi kraj Metal Gear Solida 5 zaključan je iza njegove online komponente (invazije tuđih baza), a od svih igrača na platformi traži da se ili odreknu svih nuklearnih oružja ili da ih neutraliziraju. To se do sada nije dogodilo, pa nitko ne zna postoji li kakva nagrada za to postignuće, poput dodatnog sadržaja za igru koji bi Konami lansirao kad cilj bude postignut.

Najbliže tome bila je grupa igrača koja je to postigla na PlayStationu 3, gdje je broj igrača/nuklearnih oružja u online okruženju bio najmanji. Međutim, iz Konamija su presudili da oni do toga nisu došli na legalan način, nego varanjem/hakiranjem. A druga strana priče je ta da je varanje bilo nužno jer je do totalne neutralizacije nuklearki nemoguće doći igranjem kad su neke nuklearke zaostale u tranziciji nekih igrača s PS3 na PS4 verzije igre – nedostupne su, ali su i dalje zabilježene ne serverima.

Premda je vjerojatnost kako ostvarivanjem pravog završetka MGS-a 5 igrači ne bi dobili ništa više osim 8-minutnog videa koji je objavljen i ranije, nitko to sa sigurnošću ne može tvrditi. Kreatori ove reportaže čak su kontaktirali samog redatelja igre, Hidea Kojimu, te ga pitali što bi se trebalo dogoditi nakon ostvarivanja zacrtanog cilja u MGS 5. Nije im odgovorio, ali je na Twitteru “slučajno” objavio status o online komponenti MGS-a 5 poručivši da je ista bila “društveni eksperiment”.

Komentari (6)

  • mili1985

    09.05.2022 - 11:37

    To sam jučer pogledao, baš kada su objavili ovo. Znači, odličan video. Izgleda kao fikcija baš iz Mgs svijeta sa plot twistom, a stvari su se stvarno događale. Uživancija!

  • Wik7im

    09.05.2022 - 11:45

    Cek kaj, gase servere i nem mogel igrat? Bitno da se platilo

    • Zoran Žalac

      @Wik7im, 09.05.2022 - 12:05

      Možeš igrati offline dio, bez FOB baza.

    • Wik7im

      @Zoran Žalac, 09.05.2022 - 16:20

      Tak vec da

  • PCGamer

    09.05.2022 - 14:25

    Um, pa kraj je ostvaren ne? Hakeri na ps3 su to napravili
    kao što je napisano i sve što su dobili je cut scena (koja je btw bila odlična). A i na pcu se meni osobno to dogodilo, jel bio bug ili što, ne znam, ali isto mi se zavrtjela ta scena i tjt.

  • snooker

    09.05.2022 - 20:32

    nitko ne zna, ne znaju ni ovi tudumi koji su radili na toj precijenjenoj igri

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?