HCL.HR

U strateškoj igri Achtung! Cthulhu Tactics borit ćemo se protiv lovecraftijanskih nacista

Petra Rukav 09.03.2018.   •   2 komentara


Nakon uspješne Kickstarter kampanje, videoigra smještena u alternativnom univerzumu Drugog svjetskog rata predstavit će nam sukob između Saveznika i lovecraftijanskih nacista.

Acthung! Cthulhu Tactics je svojevrstan akcijsko-strateški RPG koji se ove godine proslavio uspješnom Kickstarter kampanjom. Radi se, naime, o videoigri smještenoj u alternativnoj prošlosti Drugog svjetskog rata gdje su nacističke postrojbe stekle znatnu prednost nad svojim protivnicima prizivanjem lovecraftijanskih čudovišta. Radnja se vrti oko elitne skupine savezničkih snaga koje su poslane u bitku kako bi promijenile ishod rata te pritom stale na kraj nacističkom okultizmu.

„Svaka uspješna akcija gradi igraču momentum te mu u skladu s time otvara nove linije taktičkog napada. Svaki igriv lik ima prilagođenu momentum akciju koja varira od košenja neprijatelja sa strojnicom do brzinskog pucanja iz pištolja. Kada je prekriven slojevima osnovnih naredaba i napada, taj momentum sustav omogućuje igraču stvaranje genijalnih kombinacija taktičke briljantnosti“, objašnjava developer Auroch Digital,

Naposljetku treba istaknuti kako se cijela ideja zapravo temelji na istoimenom RPG-u od Modiphiusa, koji se s vremenom proširio na druge medije poput knjiga, igara na ploči i figurica.

Achtung! Cthulhu Tactics izlazi koncem 2018. godine za PC.

Komentari (2)

  • crolink07

    09.03.2018 - 15:10

    Najdraže su mi igre gdje tarem naciste bez milosti,sjekirom,metkom,nožem,svejedno.Ovo kupujem obvezno.

  • 312AE

    09.03.2018 - 17:35

    Koje ime za igru! Ali zanjimljiva tematika, Chtuhlu i nacisti,bude to onda kak Xcom? Pa paše to, a na kraju kill them all! ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?