HCL.HR

Age of Empires 3: Definitive Edition dolazi s povijesnim bitkama, za manje od dva mjeseca

Zoran Žalac 28.08.2020.   •   4 komentara


Remaster trećeg dijela Age of Empires serijala praktički je na pred pragom. Igrači na PC-u igrat će ga već sredinom listopada.

Age of Empires 4 nećemo vidjeti ove godine – toliko je svim fanovima jasno; no povijest ćemo mijenjati uz remaster Age of Empiresa 3. Ekipa iz Microsofta najavila je kako Age of Empires 3: Definitive Edition na PC platformu (Steam, MS Store, Game Pass) stiže 15. 10. 2020.

Osim poboljšane grafike s nanovo rađenim 3D modelima, moderniziranog sučelja i poboljšanog zvuga, ovaj remaster 15 godina stare strateške igre donosi dva dodatna moda te dvije nove civilizacije. Novi je mod Historical Battles koji se fokusira na povijesne bitke perioda iz same igre, a to je razdoblje između 1492. i 1876. godine. Prošireni su i izazovi u modu Art of War, prema povratnim informacijama zajednice za AoE 2: DE.

Od novih simulacija bit će dodani Šveđani te Inke. Šveđani se ne drže vojnih konvencija nego se koriste inovativnim taktikama. Inke su pak tradicionalna civilizacija s velikim arhitekturalnim zdanjima.

Redovna cijena AoE 3: Definitive Editiona bit će 20 eura na Steamu. No, vlasnici AoE 3: Complete Collectiona mogu dobiti 25% popusta, odnosno cijenu od 15 eura. A s obzirom da se ovom igrom kompletira remaster kolekcija Age of Empires serijala, sve Definitive Edition verzije moći će se kupiti u paketu kroz Age of Empires: Definitive Collection za 45 eura.

Komentari (4)

  • vragec25cro

    28.08.2020 - 13:41

    To nije niti skupo za sva tri,ali cemu kupovati kad će biti đabe na xgp 🙂

  • NiKra95

    28.08.2020 - 13:51

    Vjerujem da većinu puca nostalgija za prva dva dijela, ali mene puca za ovaj dio, jer sam njega jedino kako treba i igrao na svom PC-u, poslije sam igrao Mitology, ali on me više podsjeća na vrijeme kad sam ga igrao s prijateljem na njegovom PC-u. Tako da, probudilo je ovo lijepa sjećanja, meni je u to doba kampanja bila vrhunska. Kreneš iz Europe sa odbranom protiv Turaka, a završiš u Americi za vrijeme Washingona i na početku industralizacije kontinenta 😀

  • Apocalypse4987

    28.08.2020 - 16:02

    Obožavam ovaj dio, al ako ne bude podrške za lan bit ću gadno razočaran

  • SanKa

    31.08.2020 - 09:37

    AC III je kita od igre , AC II zauvijek

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?