HCL.HR

Amazon osnovao novi studio za razvoj igara, vrbovao čelne ljude iza R6 Siegea

Lovro Maroševac 24.03.2021.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Bivši članovi razvojnog tima koji je napravio Rainbow Six Siege okreću se suradnji s Amazonom kako bi na scenu izbacili novi multiplayer naslov.

Amazon ne želi posustati od dolaska na velika svjetla gaming industrije. Za razliku od Googlea, ne odustaju od izrade videoigara, a najnovijom akvizicijom željni su plasirati veliki multiplayer naslov na tržište. Iako još nema ime, na njemu će raditi četvero ljudi zaslužnih za uspjeh Ubisoftovog Rainbow Six Siegea.

Novi studio Amazon Gamesa još uvijek nije dobio ime, ali zna se da će biti smješten u Montrealu. U njemu će raditi Luc Bouchard, Xavier Marquis, Alexandre Remy i Romain Rimokh – četvorica koja su se nalazila na pozicijama šefa branda te kreativnog, narativnog i produkcijskog redatelja R6 Siegea. Njihov novi neimenovani IP opisuje se kao online multiplayer naslov.

“Na temelju osmogodišnjeg rada na Siegeu, sretni smo što krećemo ispočetka kreativnom slobodom kako bismo napravili potpuno jedinstveno multiplayer iskustvo. Odmah smo osjetili prirodnu povezanost s ljudima u Amazon Gamesu kroz njihov pristup gamingu te čistoj količini znanja, stručnosti i tehnologije koje posjeduju ovdje”, rekao je kreativni redatelj studija Luc Bouchard.

Datum izlaska njihove nadolazeće igre je nepoznat jer rad na istoj još nije ni krenuo. Amazon je napomenuo kako je ovo samo jedna u nizu igara njihovog velikog projekta, usmjerenog isključivo na razvoj videoigara.

Komentari (1)

  • Hadvar

    25.03.2021 - 07:43

    znaci jos jedan grindy live service u izradi… “kreativna sloboda”, nema sta.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?