HCL.HR

Na Amazonu se danas pojavio Assassin’s Creed: Ragnarok

Zoran Žalac 08.01.2020.   •   52 komentara   •   Industrija videoigara


Njemački ogranak Amazona danas je postavio unos za novu Assassin’s Creed igru – pa ju brže-bolje uklonio.

Ranije tijekom današnjeg dana na Amazon.de osvanuo je unos za Assassin’s Creed: Ragnarok – Valhalla Edition. Igra je to koja još nije najavljena pa je Amazon vrlo brzo povukao tu najavu, ali s obzirom da je već 99% potvrđeno kako će se sljedeći Assassin’s Creed odvijati na sjeveru Europe, računajte da je naziv igre gotov i pečen. Uostalom, ne radi se ovdje o nekoj ŽNJ trgovini željnoj pozornosti već o gigantskom Amazonu. I nije im ovo prvi put da na ovaj način otkrivaju igre koje još nisu najavljene.

Unos za AC Ragnarok osim samog naziva nije nam otkrio ništa što već nismo znali. Igra je u razvoju za trenutnu generaciju konzola, ali s obzirom na to da će izaći pred kraj 2020. vidjet ćemo i inačicu za PlayStation 5 te Xbox Series X. Predviđamo da će verzija za te konzole biti i ona koju će Ubisoft prvu prikazati.

Brojni su tračevi vezani uz to što bi nas u Ragnaroku moglo dočekati. Neki tvrde da se vraća regrutiranje suboraca kao u AC Brotherhoodu, neki vjeruju da će ovo biti prvi potpuno kooperativni Assassin’s Creed, a tu su i tvrdnje da ćemo posjetiti mitske lokacije poput Asgarda i Jotunheima.

Komentari (52)

  • Saren

    08.01.2020 - 16:21

    Ako nema “You want me to put the hammer down ?!” vike nista od toga xD 😀 hahah Salim se, vidjet cemo kako ce izgledati i sto ce bit. Odyssey mi bio predobar, a nauzivao sam se i Originsa. Ako ce ovaj bit miks izmedju Brotherhooda i ovih zadnjih ja zadovoljan. Samo da se ne ponovi flop ko sa Breakpointom.

    • ToniMC

      @Saren, 08.01.2020 - 16:37

      Assassin Creed Odyssey je sramota za serijal nadam se da se neće ponovit

    • Hrska

      @ToniMC, 08.01.2020 - 17:08

      Takvu vrstu elaboriranih mišljenja želimo vidjeti na ovoj stranici. Bravo!

    • hacksor1234

      @Saren, 08.01.2020 - 17:58

      Igra i je sramota za citav serijal i ako si igro AC od samog pocetka trebo bi to i sam znat, i pored toga kao sama igra je katastrofa, tvoje odluke kroz citavu igru skoro pa ne znace ni nista, vecina sporednih questova je bezvezni filler, na 10 questova dobijes mozda jedan kvalitetan, svet je isprazan i nakrcat prokletim upitnicima, glavnu pricu mozes preci u 10 sati da nema level restrictiona, da ne pominjem da je pronalazak voljene/izgubljene osobe u potpunosti kopiran iz witchera 3, da ne pominjem uzasne voice actore koji te jos vise sprecavaju da se uzivis u igru. I pored toga kao slag na tortu dobijemo retcone i kontradiktiranje citavog lorea, potracen potencijal Dariusa kao kvalitetnog lika u dlc-u. Sva sreca pa Ashraf Ismail (Origins, Black Flag) i njegov tim rade na ovoj igri pa mozda cak i nesto ispadne od nje, ovima iz Quebeca treba zabranit pristup AC igrama. Jedino sto su uspeli pogodit su combat system i abilitiese, mozda i naval system.

    • Smike

      @hacksor1234, 08.01.2020 - 18:19

      Tu si u pravu. Sreća pa Ismail radi na igri. Po mom mišljenju origin i black flag su najbolje igre serijala, mada se i tu imalo mjesta za napredak. Ja jednostavno i danas uživam igrajuci black flag. Jednostavno osjećaj kad si na moru je nevjerovatan i lov na ajkule, kitove, podvodna misije,borba sa legendarnim brodovima sve je za 10. Origin je igra koju jednostavno ja moram voljeti jer sam veliki fan egipatske mitologije plus sam fan AC.. Sljedeci projekat AC koji c3kam je japan

    • Saren

      @hacksor1234, 08.01.2020 - 18:21

      Igrao sam prvi AC polovicno i Brotherhood cijeli, nakon toga se nisam druzio sa AC serijalom sve do lani dok nisam kupio ova dva i to su mi bili prvi ajmo reci novi AC-ovi od originala a i dugo vremena mahom zbog settinga tj. svijeta u kojem se nalaze. Neznam meni je bilo ok sve skupa i gameplay i prica, voice acting eh mi je bio malo i cringe na trenutke, sto se tice svijeta i lvl restrictiona ha ok, nisam ni ocekivao da cu igrati nekakav punokrvni RPG ala Witcher (kojeg upravo i trenutno igram po prvi put) ili ME Trilogija ali ok bar meni u globalu i zabavno. Combat bar meni dosta dobar skupa sa abilitijima. Naval system mi je povremeno naporan bio. E sad, vjerujem da sam propustio masu toga iz ostalih igara iz serijala ali mi se nije dalo natezati tad s tim te su tu bili jos i drugi naslovi tako da je sve skupa zavrsilo nekako na polici. Kako rekoh ocekujem podosta od novoga i ako ce bit bar napol kao Brotherhood i Origins meni ok.

    • Demon90

      @hacksor1234, 08.01.2020 - 18:28

      Igra ima I vise nego dobar combat. Prica kao prica manje vise svugdje ista. Manje više sve igre imaju slične side misije. Abilitys i oružja raznovrsna s tonomrazlicitig mogućnosti, svijet ogroman a bez ucitavanja osim ako koristiš tornjeve.Jel može bolje naravno al nazvati je sra mkotom serijala stvarno nema smisla

    • moordrak

      @Saren, 08.01.2020 - 20:15

      AC serijal je polako ali sigurno zaplovio prema RPG vodama. Sudim li po ovim komentarima ispod, modernim hiperaktivnim klincima, voda je zeru preduboka. Meni osobno odgovaraju ogromne mape sa hrpom istraživanja i skrivenih stvari. Misije inspirirane legendama (o kojima treba i nešto znati da bi ih se moglo prepoznati) vjerojatno su najbolji dio novijih AC igara. općenito, detaljno ispunjen svijet prema nekim povijesnim činjenicama je pravi užitak otkrivati. Samo nekima, očito. Većini mlade publike izgleda, osnovni elementi gameplaya ne odgovaraju. Realno, publika se promijenila. Ukusi isto tako. Ubisoft će imati problem naprave li novi AC isključivo za “staru gardu”. Iskreno me zanima kako će sada posložiti stvari. Origins i Odyssey su bile jako slične, možda je vrijeme za neke promjene. Vjerujem, kreativci iz Ubisofta bi ponovno mogli iznenaditi.

    • Saren

      @moordrak, 08.01.2020 - 20:34

      Nadam se i ja iznenadenju i naprotiv nista protiv sto je zaplovio serijal RPG vodama, mada je to daleko jos od jel punokrvnih RPG-ova. Meni kao i tebi odgovaraju veliki svjetovi i stvari za radit i istrazivat tako da kako rekoh,ocekujem Ragnarok da ce dobar bit i nebih se bunio ako promjene neke stvari. Kazem ja se nisam previse i dugo druzio sa AC serijalom kao takvim od jedinice i dvojke sam preskocio sve naovamo. No sta ces, svakom nest odgovara il ne. Mene osobno je malo toga smetalo u oba i bili su mi zanimljivi poprilicno.

    • SonOfZeus

      @moordrak, 09.01.2020 - 17:35

      Exactly, nadam se da ce Ragnarok nastaviti taj gameplay kreativni izbor kojeg su imali i origins i oddisey. Ogromne igre, ali i pune povijesne tocnosti sa zdravom dozom mitova. Kao fan grcke mitologiie i povijesti, moram priznas da sam vise uzivao u oddisey nego u originsu. No, jedino sto mi je u rangu grcke mitologiie je upravo nordska i vikinzi. Can’t wait.

    • funky0308

      @moordrak, 14.04.2020 - 21:03

      Cim te cut scene ne vode za ruku kroz cijelu igru odmah ne valja. Da Ubisoft zna napraviti puno zanimljivih side questova kao Rockstar stvari bi bile odlicne ali ne zna i bas zato i je kljucno da se sto vise ide u RPG da si igrac sam nadopunjuje pricu i otkriva. Samo zanimljiviji side questovi i malo po malo biti ce od ACa ponovno nesto. Bas me zanima kakav ce ovaj svijet biti. Konacno se micemo od Grcke i Italije, vise ce se okrenuti moru i moglo bi ovo biti dobro. Biti ce mitologije naravno, samo da ne pretjeraju i biti ce dobro

  • Vizionar

    08.01.2020 - 16:57

    Toweri za otkrivanje mape, prepravljen brod iz AC 4 odnosno Odyssey za naval combat, ogroman svijet, 554 collectiblesa, junak kojem su templari roknuli obitelj pa se osvećuje, 50 side misija koje su zapravo 2 iste misije, grinding, mikrotranzakcije.

    Jedva čekam.

    • delight353

      @Vizionar, 08.01.2020 - 17:45

      Jer sve druge igre imaju drugaciji sustav gameplaya? Vidim da ciljas na repetativnost. Sve su igre repetativne. Poanata je koja igra to bolje sakriva; da li pricom, likovima, skillovima, svijetom… AC Odyssey me odlicno zabavio. Vjerojatno ce i Ragnarok. U svakom slucaju, Origins je bio prava prekretnica za AC. RPG odlicno lezi tom univerzumu koji je Odyssey predstavio.

    • butjer1010

      @delight353, 08.01.2020 - 18:16

      Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali napisati da su Origins i oddyssey prekretnica na bolje u AC serijalu je za zatvor!!! I to najmanje 10 godina!
      Od jedne od najboljih igra na Svijetu, oni su napravili nešto što ne želim reći da je loša igra, ali nikako se ne smije zvati Assassins Creed i točka!!! Tu staje svaka poveznica s tim igrama do tada. Iako ni Syndicate, Unity, pa čak ni trojka, ne idu u istu rečenicu s jedinicom i dvojkom, u njima je barem priča koja je vezana s prvim verzijama. Ovo što su napravili sa zadnje dvije igre je kriminal. Opet ponavljam, igre su donekle zanimljive i odigrao sam ih sve (imam sve AC igre sa svim ekspanzijama ikad izašle), ali boli kada se takvo što nazove Assassins Creed-om.

    • delight353

      @butjer1010, 08.01.2020 - 18:48

      A gle, meni su svi ACovi do Originsa bili loše igre koje bi me držale svega par sati. Od, tadašnjeg, sustava otkrivanja mape, do “dječijeg” combata i beskonačnog skakutanja u potrazi za crateovima. Kao što kažeš: svatko ima svoje mišljenje, no Origins je mene dobio u AC, a Odyssey pružio prave gameplay mehanike kakve je AC trebao imati od starta. RPG mu odlično leži.

    • butjer1010

      @delight353, 08.01.2020 - 19:46

      Ok, odlično mu leži, ali za svakoga kome je Assassins Creed u najmanju ruku, ljubav, nazvati te 2 igre isto AC je bolno. Po mome subjektivnom mišljenju prva 2 Assassinsa su najbolje igre u povijesti, Origins i Oddyssey su “dobre” igre.

    • Drunkenstein

      @delight353, 08.01.2020 - 19:51

      Dječja borba u AC2? Niti najmanje, iako je bila jako lagana, i to im je jedina velika greška glede igre, jer su trebali iskoristit priliku, odnosno takav tip borbe učinit izazovnim, primjerice osnažit neprijatelje za jedno 5 puta, tada bi ta igra bila bez premca. Ne, AC serijalu ‘ne leži’ rpg, već bi isključivo treba bit akcijska avantura, a ako je išta dječje, tada su to maloumni, generični novi nastavci. Te nove abominacije nemaju šta tražit pored starog dobrog AC-a, prije svega drugog dijela.

    • butjer1010

      @delight353, 08.01.2020 - 19:51

      Sad sam tek pročitao izjavu stoljeća – “dječijeg combata” ??????
      Pa čovječe oprosti, ali ti trebaš neke lijekove, i to hitno!!!!
      Combat u prva 2 Assassinsa je bio combat sa 10ak combo udaraca, koje si vježbao po 15ak minuta svaki, da ga skužiš kako treba. Još je samo jedna “sitnica” trebala – znati protiv kojeg viteza ga upotrijebiti (za svakoga je išla druga kombinacija udaraca). I to je tebi dječiji combat, a bolesno tipkanje po lijevom kliku ti je vrhunski???? Sad si ga usrao do kraja (ili nisi nikad ni igrao AC 1 i 2 pa baljezgaš).

    • Drunkenstein

      @butjer1010, 08.01.2020 - 19:59

      Ma pusti ga, vidiš da nije ni pošteno zaigra. Borba je bila vrhunska, ponajbolja u igrama uopće. Druga stvar je to šta je igra bila vrlo lagana, barem meni je to smetalo. Nekako su propustili priliku da iskoriste sve čari takve borbe.

    • butjer1010

      @Drunkenstein, 08.01.2020 - 21:57

      Ma je, bilo je lagano, ali tek kad naučiš par combo-a. Prije toga i nije bilo baš tako lagano. Sjećam se da sam u jedinici igrao par puta ono na kraju, kad se nađeš između par onih vitezova s dugačkim kopljima i puno onih “laganih”, koje si sa kontrom ubijao kao od šale. Znam da sam se namučio dosta, trebalo je par različitih combo-a za te sve što su te napali….. ili si mogao pobjeći, što nije bila opcija za mene 🙂

    • mamojebac

      @butjer1010, 08.01.2020 - 21:45

      koliko se ja sjecam, borbe uopce nisu bile teske.. no usporedjivati nove ac i one starije (altair i ezio) je glupo raspravljati

    • hacksor1234

      @butjer1010, 09.01.2020 - 00:47

      Fan sam serijala ali je momak u pravu, vecina igara se sastoji od istog combata koji zahteva drzanje desnog klika te pritiska levog kad protivnik napadne kako bi ga ubio, i ta je formula bila sve do unitya, sustav combata je sve samo ne kompleksan

    • delight353

      @hacksor1234, 09.01.2020 - 07:11

      Ovo je definicija mog “djecije” u komentaru gore. Hvala, kolega!

    • butjer1010

      @hacksor1234, 09.01.2020 - 09:00

      Ako si ti one s dugim kopljima u jedinici ubijao sa držanjem desnog i stiskanjem lijevog, onda mi nismo igrali istu igru.

    • hacksor1234

      @butjer1010, 09.01.2020 - 13:49

      nisam ali to je jedan jedini odmak od formule u svim igrama, mozda oni sa sikirama u ezio trilogiji, mada njima mozes isto radit ako imas hidden blades equiped, 95 posto combata je ono sto sam ja napisao

    • SonOfZeus

      @butjer1010, 09.01.2020 - 17:36

      Ac od prvog do Cca brotherhooda su imali iznimno lagani combat.

    • butjer1010

      @SonOfZeus, 09.01.2020 - 20:14

      Čekaj, znači 1 i 2 su bili lagani, a recimo od unity-a pa na dalje su teški?????
      Jebote, ja sam onda stvarno čudan lik. Meni je recimo combat sa 10 kombinacija po 4 tipke bio težak, a lijevi klik i space lagan? Nisam normalan, definitivno!
      Ljudi, ko je ovdje lud?

    • SonOfZeus

      @butjer1010, 10.01.2020 - 13:18

      Pa prvi i drugi su upravo imali desni klik pa lijevi i lik mrtav. Doslovno sam znao nagruvati 30 strazara u gradu da bi mi igra pocela stekati od kolicine tijela. Jesi ti nesto pomjesao? Cijeli combat ne bio sveden na lijevi i desni klik.

    • butjer1010

      @SonOfZeus, 10.01.2020 - 14:35

      Practice Arena u Masyafu??? Combo kill, dodge, break defense, grab break, counter attack, throwing knives,…… tog se ne sjećaš? Nisi ti ni odigrao tu igru do kraja vjerojatno. Jer ako si igrao sat do dva, ne sjećam se baš više svega, moguće je da je na početku bilo jako lagano. Samo definitivno ne lakše nego u Oddysseyu ili Originsu.

    • SonOfZeus

      @butjer1010, 11.01.2020 - 13:51

      Ma odigrao sam jedinicu nekoliko puta, jos mi ne ostalo u sjecanju kako smo morali ubiti onog lika koji nas je poducavao u pocetku. Koliko si imao godina kada si igrao? Kakav dodge, kazem ti desni klik lijevi je bio sasvim doboljan za 99% borbenih mehanika. Combo je bonus ako pogodis timing ali nepotreban. Imao si dodatne mehanike ali je poanta da su iste TOTALNO nepotrebne. Counter kill i cao – gotova igra. Unity je imao dosta dobar i zahtjevan combat, nesto izmedu ac 1 i novih ac. Osobno su mi zadnja dva najbolji jer zapravo zahtjevanu neki skill osim samog timinga, i podsjecaju na dark souls. Ne igraj na easy ili normal i vidjet ces na sto mislim.

    • butjer1010

      @SonOfZeus, 11.01.2020 - 19:13

      Vjerojatno nam je koordinacija različita i ne slažemo se oko ovoga. Sa counterom definitivno nisi mogao ubiti one na kraju s kopljima, ali nema veze. Meni su ove sad AC igre ruglo, moj sin od 13 godina ih rasturi u par minuta, ali kad sam mu dao 1 i 2, odustao je, jer su mu preteške. Vjerojatno su nam mozgovi na različitim frekvencijama, jer ja ove nove ne mogu prožvakati i dati im za pravo da se zovu AC. Ono kretensko ljepljenje za zgrade blizu, skoro nemoguće je pasti kad se približiš rubu, možda me u cijeloj igri 2 puta ubiju,… meni je to ruglo, od onakvih igara nekada… NEUSPOREDIVO! Ja samo čekam nekakve grafički remake-ane jedinicu i dvojku, i mogu umrijeti sretan 🙂

    • SonOfZeus

      @butjer1010, 11.01.2020 - 21:46

      Meni su odlicne igre i jedinica, a pogotovo ezio avanture u dvojci i nastavcima. Tada su te igre bile zasluzeno veliki hitovi. I dok mi je borba bila zadovoljavajuca upravo zbog osjecaja moci, ne mogu reci da mi je bila teska. Cak se sjecam da sam bio ljut sa AC 3 jer su promjenili borbu i vise nisi mogao tako lagano ubit neprijatelje. Ali sa originsom i oddiseyom sam stvarno zadovoljan. Doduse meni se borba i u W3 znatno svidjela pa sam mozda posebna biljka. Bio sam malo stariji od tvog sina kad sam igrao jedinicu i necu nikad zaboraviti igranje u 15fpsa, ali i dalje uzivajuci u igri.

    • delight353

      @butjer1010, 09.01.2020 - 07:13

      Ne znam sto da ti kazem. Mozda si bio jako mlad, pa ti je tada to bilo jako tesko.

    • Drunkenstein

      @butjer1010, 08.01.2020 - 19:39

      Jedina istina!

  • Vizionar

    08.01.2020 - 16:58

    Samo me zanima koja će vrsta ptice biti zadužena za skautiranje i snimanje protivnika da ih se može označiti i vidjeti kroz zid.

    • Hrska

      @Vizionar, 08.01.2020 - 17:08

      Labud.

    • SeLjAnCuRa94

      @Vizionar, 08.01.2020 - 23:04

      Svraka

    • Senf0

      @SeLjAnCuRa94, 09.01.2020 - 00:25

      Gavran

    • MakikaM91

      @Vizionar, 09.01.2020 - 14:03

      Flamengo

  • butjer1010

    08.01.2020 - 18:20

    Ako vrate priču u vrijeme templara i assassinsa, kupujem sigurno, ako nastave s Oddyssey forama, to će biti prva AC igra koju propuštam. Opekao sam se na Oddysseyu, kupio gold edition i požalio. I da, naravno, ako borba bude udaranje lijeve tipke miša i ponekad tipke space, puknut će mi srce i prestaje ljubav stvorena 2007. godine.

    • The_Miks

      @butjer1010, 08.01.2020 - 19:09

      Nikad se nece vratit na razinu AC II i Brotherhood….

  • moordrak

    08.01.2020 - 19:29

    O krasnih li vijesti! Još jedna platina na vidiku. Ovo će gotovo sigurno biti prva igra koju ću kupiti za PS5. Jedva čekam vidjeti kako će ubisoftovci upakirati assassine i templare u vikinšku eru.

  • kebbab

    08.01.2020 - 23:07

    Ja ovo ne verujem jer to nema smisla. Prvo Origins (Egipat) posle Odyssey (Grčka) a sada “Ragnarok” (skandinavija). Ne ide skupa ni lokacija ni vreme… Vikingi spadaju od 8. stolječa dalje.

  • dvuk

    08.01.2020 - 23:57

    Ko voli voli, ko ne, ebiga, produži. Nije za svakoga, nisam propustio ni jednu igru, zabacim se unazad, i lagano chill, Origins i Odyssey su mi odlični zbog drukčijeg pristupa serijalu, i po me i su pun pogodak jer su osvježili serijal.

  • Stealth

    09.01.2020 - 00:08

    Tak i u GOG GALAXY 2.0 ima dying light 2. Da mu nade kao launcher i mozes tako igrat a dying light 2 nije uopce izasao tek izlazi u proljecu.

  • Cros80

    09.01.2020 - 07:39

    Black flag je jedino sto valja od serijala. Mislim koliko imate igara koji se baziraju na gta i pirate s kariba. Probao sam prvi assasin nije mi se svidjela. Meni bar. Dvojka isto. Po drugi me put pravila budalom u tutorijalu da je lijevo lijevo a desno desno… A izasla skoro odmah nakon jedinice. Šuljanje i pracenje volim ako je napeto. A meni assasin ima pracenje dosadno. Steta sto to nisu izbacili iz black flaga. Neki izdavaci kad izdaju igru promjene tu gaming industriju. A ubisoft samo štanca godinama isto. Koliko ih je izaslo u zadnjih 12 godina. U biti assasin se bazira na prince of persia koji je ubisoft zapustio da bi radili na assasin.

  • tree_boa22

    09.01.2020 - 19:00

    taman stignem rijesit Origins i Odyssey do tad

  • metalshegy

    09.01.2020 - 23:00

    kad ce AC in space sa hidden lightsaber bladeom i hidden blasterom? nek naprave space bitke umjesto bitki brodovima, a taganje neprijatelja kroz zidove nek se radi sa dronom nekim kojeg se moze upgradeat pa da leti, ide kroz rupice u brodovima po kojima se moze suljat kroz prolaze za kablove, ventilacije i ostalo sta dron koji je nadograden moze il ne moze otkljucat. bratstvo assassina je skoro izumrlo ali posljednji jedi, ovaj, assassin, prikuplja tajne skrivene artefakte koji ga odvode na novi planet na kojem su sakrivene sve tajne assassina za reinkarnaciju njihovog vođe altaira i mastera ezia koji ce kao hologrami predvoditi buduce assassine u borbi protiv carstva templara. al prije toga susrecemo stephen hawkingov, elon muskov i rimcev hologram koji nam pomazu u dizajniranju novih tehnologija u borbi protiv obicnih templar guardova i ultimativnog zlog vladara pape cara 30.og (xxx)

  • ThunderSven

    11.01.2020 - 12:43

    Hmmmm, malo mi je nekako čudna ta kombinacija. Kako da kažem, vikinzi su, onako, surova snaga, ajmo reć. Neznam kako bi se to baš moglo povezati sa klasičnim”skrivenim”načinom ubijanja kakav smo vidjeli u prijašnjim igrama

    • SonOfZeus

      @ThunderSven, 11.01.2020 - 13:53

      Nadam se da su u krivu. Coop? Ne

  • SanKa

    13.01.2020 - 10:19

    vratite se starom konceptu, odyssey i origins su mi lame

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?