HCL.HR

Animal Crossing: New Horizons postao najprodavanija igra u povijesti Japana

Josip Klanfar 04.02.2022.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


S preko 10 milijuna prodanih primjeraka, Animal Crossing: New Horizons postao je najprodavanija igra u Japanu, skinuvši s trona popularni Super Mario Bros.

Na japanskom tržištu video igara došlo je do značajne promjene kada je riječ o najprodavanijim igrama u povijesti. Do sada je tron držao Super Mario Bros., sa 6,81 milijuna prodanih primjeraka za tadašnju NES konzolu. Ta je igra izašla prije 38 godina (!) te je rekord držala cijelo to vrijeme – dakle, skoro četiri desetljeća. Ali, 38 godina kasnije tron je preuzeo popularni Animal Crossing: New Horizons za Nintendo Switch, s 10 milijuna prodanih primjeraka, samo u Japanu.

Neki mu to pravo oduzimaju, tvrdeći kako su Pokémon Red, Green i Blue igre prodane u 10,23 milijuna primjeraka za Game Boy. Ali, s obzirom da nisu sve verzije izašle u isto vrijeme, zbrajani rezultati prodaje im se ipak ne priznaju. Kada je riječ o kotiranju na svjetskom tržištu, ni ondje Animal Crossing ne stoji loše – prodano je 37,62 milijuna primjeraka igre, što ih na Nintendo ljestvicu igara postavlja odmah iza Mario Kart 8 Deluxe igre koja je za sada prodana u više od 43 milijuna primjeraka.

Podsjetimo, ovo nisu jedine promjene rekorda za Nintendo ovaj tjedan. Switch je pretekao Nintendo Wii po broju prodanih primjeraka, o čemu vam već pisali.

Označeno sa: , ,

Komentari (3)

  • DjokaBA

    04.02.2022 - 10:04

    Ne kapiram ovu igru i toliku prodaju, nikako.

  • manic_saltshaker

    04.02.2022 - 10:32

    Iskreno ni ja. Imala sam priliku isprobati igru i mislim da je precijenjena ili Nintendo promocija radi svoje. Inace volim life/farming/crafting/building? sim i te fore sa izgradnjom grada i pomaganjem stanovnicima itd ali ova mi nikako ne pase. Likovi iako zivotinje su prilicno iritantni i stalno nesto zahtjevaju ili imas deadline u kojem moras taj sat dan odraditi jer prati real time i imas ogranicene financije i jos moras otplacivati kredit (Nook miles?) tom vlasniku agencije Nooku. Ne kuzim kako ovo nekome moze biti opustajuce kako neki tvrde i to da provedu stotine sati, a mislim da bi ovo bilo i djeci frustrirajuce. Ok ukusi su razliciti i ocito Japanci i neki drugi vole takve frustrirajuce igre:-) Osobno kad pricamo o slicnom zanru miljama bolje su mi indie igre Stardew Valley ili My Time at Portia.

    • Norky

      @manic_saltshaker, 04.02.2022 - 13:22

      Igrica je za opustiti se dušu dala tako da razumijem zašto je toliko popularna među ljudima koji rade 24/7… Meni je sasvim super i znam se vratiti s vremena na vrijeme. Prvo sam ju i ja koristio kao psihoterapiju dok nisam krenuo švervat repu po diskord serverima za pare…. postao diler doslovce hahahaha

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?