HCL.HR

Besplatna pucačina Arc Raiders vodi nas u boj protiv velikih robota

Zoran Žalac 10.12.2021.   •   4 komentara


Studio sastavljen od bivših developera Battlefielda najavio je svoju prvu igru – kooperativnu pucačinu free-to-play formata zvanu ARC Raiders.

Švedski studio Embark zaputio se na riskantnu avanturu lansiranja svoje debitantske igre u free-to-play formatu. Mogu si to dopustiti jer iza njih stoji južnokorejski kapital tvrtke Nexon, stoga su svoj ARC Raiders dizajnirali odriješenih ruku, a rezultat rada prikazali sinoć na Game Awards showu.

ARC Raiders bit će pucačina iz trećeg lica u kojoj vukovi samotnjaci neće dogurati daleko. Vodit će pokret otpora protiv mehaniziranih protivnika koji dolaze iz orbite, a bitka će biti kooperativna. Developeri kažu kako ovo neće biti looter-shooter igra u kojoj je samo pucanje dovoljno nego će se za rušenje velikih protivnika tražiti “neuigrana kreativnost svih članova u timu”. Neka će oružja tako tražiti da njima barata dvoje igrača, a rušenje protivnika tražit će i individualna junaštva, možda čak i žrtvovanja.

Nije rečeno koliko će igrača biti u timu, ali u jednom dijelu trailera vidimo do sedmero vojnika/raidera u maršu prema neprijatelju. Čini se da će raideri biti unaprijed definirani likovi, a prva dva koja su predstavljena jesu Celeste i android Lance. Svi likovi imaju vještinu visokog skoka u zrak, što dobro dođe protiv visokih robotskih protivnika koje se ruši u više faza.

ARC Raiders je trenutno u razvoju za PC, PlayStation 5 te Xbox Series X/S. Konkretnog datuma izlaska još nema, stoji samo informacija da bi se trebao pojaviti tijekom 2022. godine.

Komentari (4)

  • Stjepan Fikter

    10.12.2021 - 17:45

    Potpuno zainteresiran za igru.

  • Skoropazao665

    10.12.2021 - 17:59

    Au ovo baš izgleda i lepo i zanimljivo. Još samo nabavti PS5

  • Duje0506

    10.12.2021 - 18:17

    e, sad vec osicam da je nova generacija tu 🙂 par zanimljivih prikaza sinoc

  • Akull

    10.12.2021 - 19:37

    Wow…..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?