HCL.HR

Kartaška igra bazirana na Doti dobila je svoj datum izlaska

Stjepan Fikter 02.08.2018.   •   1 komentara


Nakon dugo čekanja na nove informacije vezane za Dota 2 kartašku igru, sada smo ih napokon i dobili. Datum izlaska i cijena više nisu nepoznanica.

Iz vedra neba stigle su nove informacije za Artifact, kartašku igru baziranu na Doti 2 u režiji Richarda Garfielda, istog onog momka koji je osmislio super popularni Magic: The Gathering. Nakon mnogih pretpostavki otkako je igra najavljena, Valve se napokon oglasio i otkrio nam kada će igra biti po prvi puta biti dostupna običnom puku, njezinu cijenu te datum izlaska.

Prvo prikazivanje igre široj javnosti odvijat će se na PAX West sajmu koji se održava od 31.08. do 03.09. u Seattleu, a osim što će moći isprobati igru, igrači će tamo imat će prilike sudjelovati u natjecanju. Također, svi koji se posjetiti štand gdje će vrti Artifact, dobit će različite poklone što uključuje predmete vezane uz igru, potpisana umjetnička djela iz igre te dva ključa, odnosno dvije besplatne kopije.

Nama to ovdje ne znači mnogo, ali upravo taj naglasak na besplatnim ključevima znači kako igra spada u TGC (trading card game), odnosno gdje će se uz plaćanje za pristup igri, karte moći prodavati i kupovati putem Steam Marketplacea, a njih će po izlasku biti više od 280. Još je uvijek rano za raditi pretpostavke kako će cijela ekonomija funkcionirati, no nadamo se dobro razrađenom sustavu jer Valve cilja i na esports nakon izlaska igre.

Artifact igramo od 28. 11. ove godine, za početak putem Steama dok bi mobilne, odnosno iOS te Android verzije, trebale biti dostupne tijekom 2019. godine. Za ulazak u kartaški svijet Dote 2 bit će potrebno izdvojiti 20 eura što uključuje dva unaprijed sastavljena bazna decka s 54 karte po decku (pet heroja, 10 predmeta i 40 drugih karata) te 10 boostera. U jednom paketu nalazi  se 12 karata među kojima će jedna od njih sigurno biti rare vrijednosti. Uz to, dodatni paketi karata moći će se kupiti za dva dolara, no nekako imamo dojam da će Valve imati dodatni oblik monetizacije igre u vidu skinova i drugih vizualnih predmeta kako bi nam ploča izgledala što bolje.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • MaliMicek

    02.08.2018 - 22:43

    Nice, sad dok cura igra Heartstone ja mogu ovo i oboje se na mobu ignoriramo u krevetu 😀 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?