HCL.HR

Away: The Survival Series je prekrasna igra koja će nas staviti u ulogu leteće vjeverice

Hrvoje Smoljić 10.05.2019.   •   5 komentara


Akcijska survival avantura Away: The Survival Series donosi nam nešto novo i neočekivano u svom žanru te nas stavlja u ulogu leteće vjeverice i pušta da lutamo divljinom.

Kad vam netko kaže kako uskoro izlazi neka survival avantura – što prvo pomislite? Beskrajno udaranje po kamenju i drveću s konačnim ciljem izgradnje impresivne baze na atraktivnoj lokaciji? Tako ja to doživljavam, a teško je poreći kako se većina survival igara, uz neke dodatke oslanja na tu formulu. Tu na scenu stupa Away: The Survival Series kako bi začinila čitavu stvar. Radi se o igri koja dolazi na PlayStation 4 i PC, a inspirirana je dokumentarcima o životinjama.

S aspekta gameplaya, to znači kako će vas ovog puta staviti u ulogu životinje, točnije malog zlatnog penjaša poznatijeg kao leteća vjeverica. Sve se odvija u opasnom svijetu kojem prijeti globalna katastrofa, a na vama je da malom glodavcu pronađete utočište. Naravno, postoji tu i dublji misterij u kojem ćemo morati “otkriti misteriozno podrijetlo svijeta”, što god to značilo.

U toj ćemo namjeri morati istraživati, loviti plijen, skrivati se od grabežljivaca poput vukova i paukova, a možda i rješavati zanimljive platformerske zagonetke. Vremenske prilike i različitie životinjske vrste trebale bi biti u potpunosti simulirane. Imat će svoje dnevne (i noćne) rutine te će reagirati na ono što se zbiva oko njih neovisno o igraču.

Sve to dolazi upakirano u prekrasne, na momente gotovo fotorealistične vizuale i orkestralnu glazbu koja bi trebala dočarati ugođaj dokumentarca. Zasad, naravno nema govora o datumu izlaska, a dok čekamo bilo kakvu informaciju, sve navedeno pogledajte i sami u najavnom videu:

Komentari (5)

  • NeoGames

    10.05.2019 - 21:39

    And away it goes!

  • rajv0sa

    10.05.2019 - 22:00

    Idealna igra za jedan serijal sa Igorom ?

    • Igor Belan

      @rajv0sa, 11.05.2019 - 10:32

      O da da, ovo mi djeluje kao stvoreno za serijalčić 🙂

  • MrDonDux

    11.05.2019 - 10:46

    Ovo mi djeluje kao pravo osvezenje u svijetu survivala, Svidja mi se ideja ?

  • Darac83

    11.05.2019 - 17:52

    I dalje smatram da igre sa zivotinjama u glavnoj ulozi (ne mislim na personalizirane zivotinje iz basni) imaju jako puno potencijala i da su veliki neistrazeni teren…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?