HCL.HR

Nakon osam godina razvoja, Mount & Blade II: Bannerlord dolazi u Early Access

Zoran Žalac 19.02.2020.   •   13 komentara


Nakon osam godina čekanja napokon imamo datum izlaska za Mount & Blade II: Bannerlord. No, to je tek datum izlaska early access verzije.

Prosječno vrijeme potrebno za proizvodnju neke visokobudžetne igre iznosi tri godine. Kroz prste se pogleda onima koji se ne žure pa si uzmu četiri ili pet godina razvoja igre. No, postoje i ludo ambiciozne igre koje se razvijaju čitavo desetljeće, a jedna od takvih je PC ekskluziva Mount & Blade II: Bannerlord.

Dotična je u razvoju još od 2012., a ove će godine, kako je bilo i obećano, zagaziti u fazu early accessa te će postati dostupna za igranje svim zainteresiranim igračima. Šuškalo se da igra dolazi u trećem mjesecu, a to je istina, onako – na jedvite jade. Mount & Blade II: Bannerlord u prodaju kreće 31. 3. 2020. Cijena igre postavljena je na 50 eura, a moći će se kupiti na Steamu i Epic Games Store.

U ovom srednjovjekovnom sandboxu moći ćemo pratiti priču sa svojim likom, pri čemu će biti velike slobode u odabiru kojoj se strani prikloniti i kako sačuvati živu glavu u masivnim bitkama. Osim single-player sadržaja bit će tu i multiplayera koji je fokusiran upravo na takve bitke, uključujući i opsade tijekom kojih se koristi opsadno oružje tog vremena.

Nije još sasvim jasno koliko će točno sadržaja imati early access verzija ni koliko će vremena igra još provesti u fazi aktivnog razvoja. Nadamo se samo da to neće biti još osam godina.

Komentari (13)

  • SonOfZeus

    19.02.2020 - 17:37

    Nije mi jasno po cemu je ovo ludo ambiciozna igra koja je prakticki trebala prekopirati formulu prve i staviti ju u novi engine.

    • vragec25cro

      @SonOfZeus, 19.02.2020 - 17:57

      Koja igra je u današnje vrijeme ambiciozna(nastavak neke franšize),a da ponudi nešto previše novoga?Znači kad nisu igre s uber konzole onda to nije u redu,a kad neka hvaljena igra s uber konzole koja ima konje jahanje i napucavanje u drugi dio ubacuje(novitet) da možeš jahati i pucati u isto vrijeme to je super 🙂 Zbog takvih stvari ja volim zezati fanbojeve(nebitno čega).Sad možda nisi igrao(možda jesi) ubacuju ofenzivna oružja kao katapult i siege ram i multiplayer(do sad nisam u niti jednom dijelu vidio da ima ako ima moje ne znanje),ništa im ne vjerujem dok ne izađe pa se zaigra(ne mislim davati 50$ za early acces).

    • SonOfZeus

      @vragec25cro, 20.02.2020 - 11:57

      Govorim jer im treba 100 god da izade.

    • vragec25cro

      @SonOfZeus, 20.02.2020 - 13:55

      Istina predugo,samo da onda ne ispadne loša.Večina dugo očekivanih bude dobra kao ili bolja od prethodnika(vidi samo eskluzive).

    • imagineak

      @SonOfZeus, 20.02.2020 - 00:32

      Ako mislis da je trebala samo prekopati “formulu” prve i staviti ju u novi engine, onda smatram da nisi dovoljno upoznat s prvom igrom.

      Meni je Warband jedna od najdrazih, ali cinjenica je da igra postane prazna i dosadna nakon tocke kad imas preko 3 dvorca i jaku vojsku. Da nije bilo modova, igra ne bi bila gdje je.

      Tako da ne, nije trebala samo prekopirati formulu prve. Warband je imao super ideju ali je bio ogranicen tehnologijom tog doba a naravno i velicinom samog razvojnog studija. Zelimo sve aspekte igre poboljsane, po tehnologiji nadam se na razini danasnjih igara. I na kraju krajeva puno dublju sandbox igru od prve.

      Usput, ne spominjem da mi je Warband jedna od najdrazih igara kako bi to “pojacalo” moj argument, nego je to razlog zbog kojeg se veselim izlazku ove iako se sad dvoumim jer vidim da ce biti u Early Accessu.

    • SonOfZeus

      @imagineak, 20.02.2020 - 11:58

      Upravo su modovi argument koji dokazuju da se u razumno vrijeme moze svasta napravit. Doslovno novu igru imas sa nekoliko modova, a njima treba skoro desetlijece za early access….

    • microlightgames

      @SonOfZeus, 24.02.2020 - 16:32

      Mount and blade koristi in-house engine i za bannerlord je radjen od pocetka kao i alati koji ce bit dostupni za mod kreatore. Koliko sam upoznat i pratio to se radilo u prvoj polovici proizvodnje. A igra je takodjer pretty much iz pocetka radjena, jedino sta veze prvu i drugu je universe reko bi. Istina trebalo im je dugo i tu se moze nagadjat ali ja mislim da su otisli pre ambiciozno pa su vidjeli sta ide sta ne pa na to potrosili vremena. A ovo usporedjivanje pravljenje igre i moda je tako glupo da necu ni komentirat

  • Hadvar

    19.02.2020 - 19:26

    50 eura za early access?! No thanks.

    • davidcar5

      @Hadvar, 19.02.2020 - 19:38

      Upravo to sam i ja pomislio. Najgora stvar je sto ne nude ni multiplayer campaign, a nije da je nemoguce posto je davno jedan lik napravio mod koji je trebao ponuditi takvo iskustvo samo je imao previse bugova a ovaj ga nikada nije dovrsio.

  • microlightgames

    19.02.2020 - 21:53

    ocekivao sam 40€, 50€ je too much za bannerlord ali NAPOKOOOOOOOON!

  • Beli

    19.02.2020 - 23:04

    Pored TESVI, ovo je igra koju čekam. Prvi dio je bio odličan, a vjerujem da će i ovaj nastaviti tamo gdje je kec stao.

  • SanKa

    20.02.2020 - 09:28

    early access 50 € ?! kakve su to nakaze ?

  • Lucija

    24.02.2020 - 16:08

    It’s almost harvesting season!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?