HCL.HR

Battlefield i Star Wars Battlefront igre uskoro prestaju raditi na starim Windowsima

Zoran Žalac 02.11.2023.   •   1 komentara


Tri igre Electronic Artsa ovoga će mjeseca izgubiti podršku za starije operativne sustave Windows, nakon čega neće biti moguće pristupiti mrežnom multiplayeru na tim sustavima.

Od 30. ovog mjeseca gasi se podrška za tri igre Electronic Artsa na starim Windows 7, 8 i 8.1 operativnim sustavima. Nakon tog datuma na starim se Windowsima više neće moći igrati Battlefield 1, Battlefield V te Star Wars: Battlefront II.

To jest, i dalje će se moći igrati single-player komponente tih igara, ali će pristup online sadržajima i multiplayeru biti blokiran. Iz Electronic Artsa objašnjavaju kako je ova odluka donesena radi sigurnosti svih igrača te da je Microsoftova podrška za Windows 7 i 8 završila već davnih dana.

Prema zadnjim podacima sa Steama, stare Windows 7 i 8.1 sustave koristi tek 1,20% igrača. Međutim, to je i dalje milijunska publika te možemo reći kako ih ima više nego korisnika Steama na MacOS-u te podjednako kao korisnika Linuxa.

Komentari (1)

  • Iron666

    02.11.2023 - 09:38

    Ma ovo je apsolutno i potpuno normalna stvar. Windows 7 je 14 godina star sustav, nema se tu šta više diskutirati. Bio je odličan, ali odradio je svoje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?