HCL.HR

U besplatnom Mario Kart Touru jedan se lik prodaje za 320 kuna

Zoran Žalac prije 1 tjedan   •   57 komentara   •   Mobilne igre


Mislili ste da je pretplata na jedan jedini mod u mobilnoj igri Mario Kart Tour vrhunac svega? Sad je Nintendo počeo naplaćivati likove koliko i neke igre.

Mario Kart Tour za Android te iOS uređaje u zadnjih je 15 dana postao najbrže preuzimana Nintendova igra na mobilnim platformama. Korisnici su istom brzinom otkrili kako je najbrži mod u igri zaključan iza mjesečne pretplate (iako ima tjedan dana probnog razdoblja), no to u konačnici nije naštetilo samoj igri. Međutim, ako ste mislili da će Nintendo stati na tome, prevarili ste se.

Ovoga je tjedna Mario Kart Tour dobio ažuriranje s novom stazom u Tokiju, a u igrin dućan stigla su i dva paketa pogodnosti: Rosalina Pack i Diddy Kong Pack. Ti paketi dostupni su privremeno, a osim naslovnih likova donose paket rubina (virtualnih, dakako) i dvije vrste ulaznica. Ne bi tu ništa bilo sporno, ipak se ovdje radi o mobilnoj igri, da cijene ovih paketa nisu sulude. Lik Rosaline tako se otključava za oko 165 kuna, dok Diddy Kong košta nevjerojatnih 320 kuna.

Usporedbe radi, za taj novac na nekom sniženju možete kupiti Mario Kart 8 Deluxe koji sadrži 42 igriva lika. Naravno, igrač ne mora potrošiti taj novac, sve je to opcionalno, ali strategija je jasno vidljiva. Prava “nagrada” u tom paketu zapravo nije poznati Nintendov lik već 90 dijamanata koji su vrijedna premium valuta ove igre. 93 komada rubina koštaju 50 dolara u slobodnoj prodaji pa je Diddy Kong tako postao žrtva pohlepne taktike.

Komentari (57)

  • GAMEmaher

    10.10.2019 - 10:28

    Koliko god se mi čudili tome ima likova koji to itekako kupuju pa zato i jesu takve cijene…

    • svraka12_LIX

      @GAMEmaher, 10.10.2019 - 11:01

      A nažalost ima luđaka.

    • Demon90

      @GAMEmaher, 10.10.2019 - 14:20

      I zato gaming sve više postaje usluga nažalost

    • funky0308

      @Demon90, 10.10.2019 - 20:17

      Ma nije problem sto gejming i igre prelaze u usluge, problem je sto prelaze u nepostene i preplacene usluge. Nebitno koliko zaradjujes i mozes li si ovako nesto priustiti, problem sto je cijena nepostena i bezobrazna i sto igra koja se zove Mario, odnosno u svom imenu nosi nosi ime lika kojega nema i kojega treba platiti i to jos kako platiti. Neka je igra usluga, cise ljidi ce im imati pristup ali ne ako se ovako nastavi

  • mili1985

    10.10.2019 - 11:21

    Hmm, ne znam da li da uzmem Diddya ili da dodam još stotku i prednaručim Cyberpunk? Teška dilema.

    • Lord_Sec

      @mili1985, 10.10.2019 - 11:30

      Ma bolje ti je dodat jos 165 i jos uzest Rosaline,tako da imas oba lika,sto ce ti cyberpunk kad je ovo bolje i jos mozes svima pokazat da imas jer je na mobitelu 😆

  • U.M.O

    10.10.2019 - 11:43

    Sve kod Nintendo dobar sa konzolama,nek guraju loot box u mobilne igre koliko hoce.

    • ashitaka

      @U.M.O, 10.10.2019 - 14:20

      Upravo to, ja sumnjam da iole ozbiljan gamer igra ovo ozbiljno. Razumem da neko proba odigra malo casual. Sta me briga za mikro transakcije u mobilnoj igri ako negde moraju da postoje nek postoje tu. Bitno da ih nema na nintendo konzoli…

    • xx1111

      @ashitaka, 10.10.2019 - 14:36

      Ovo je beta test ako sve prođe dobro onda mikrotransakcije dolaze i na nintendo konzoli

    • ashitaka

      @xx1111, 10.10.2019 - 15:08

      Hahah 🙂 Nadajmo se da nece, ukoliko dodje prvi cu ja bojkotovati igre koje sadrze mikrotransakcije a uticu na geameplay. ako je samo kozmetika to me ne dotice toliko kao ni u na primer rl, dota2 itd…

  • Demon90

    10.10.2019 - 11:58

    Igram ja malo u pauzi al pare na trošim

  • Tony Ghost 1811

    10.10.2019 - 12:10

    Takodjer su i otezali igru. Danas sam odigrao 10-tak utrka i ne mogu vjerovati da su me na samom finishu dok sam prvi 7-8 puta pogodili pa na kraju zavrsim 5,6… Dok sam 2, 3 taj problem apsolutno ne postoji. Zalosno sto nintendo radi.

  • pleto

    10.10.2019 - 12:11

    Di je sad Nintendo Fan Club?? Di su sad oni koji pljuju po EA, Activisionu i ostalima, a kad je Nintendo u pitanju onda to iskomentiraju samo 3 čovjeka. I treba nek 500kn naplate, lol

    • Petar Marjolovic

      @pleto, 10.10.2019 - 12:38

      Evo ja gledam nije se ni jedan fanboy oglasio. Baš čudno ali niko od njih naravno ovo neće osudit jer je nintendo zakon i kao što je rekao oblakoder mi njima trebamo lizat guzicu jer su nam dali tu igru.

    • PrydaCro

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 12:58

      Ovo je zivo sranje eto rekao sam. Imam switch al nisam fanboy isto tako ima i ps4. U biti ovako cu reci. Serem se na bilo koje fanboye bilo to Sony, Nintendo, Apple, Android, Samsung sve su to hrpa debila koji se klanjaju korporacijama kojima je cilj pazi sad ovo…zaradit novac. Sto vise to bolje nema granice ni nebo nije granica i sve to da bi investitori bili zadovoljni i da cijena dionica ide gore. Tako da pun mi je vas k…. i Sonya i Nintenda nemate pametnijeg posla nego se prepucavat ciji je tata jaci/bolji.

    • pleto

      @PrydaCro, 10.10.2019 - 13:24

      Ja sam fanboj one “što više i kvalitetnije za što manje para”. Da mi nintendo može dati ono što trebam za manje para bio bi njihov fanboy, isto tako nemam iphone ni samsung nego huawei, nek neko ponudi bolje i evo mene 🙂

    • Petar Marjolovic

      @PrydaCro, 10.10.2019 - 13:48

      Svi funnboyevi su po meni budale ali me najviše nerviraju Nintendo i PC funboyevi. Imam Pc a nemam konzolu ali kad čujem nekoga kako kaže da su konzole sranje i da je PC bog digne mi se kosa na glavi. Fanboy je onaj koji u nečemu ne vidi manu a ovdje za nintendo ,PC i PS ima dosta takvih koji me svaki put ili nasmiju ili naživciraju.

    • funky0308

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 20:20

      Tako je, treba biti realan. Nije ni Nintendo najlosiji radi ovoga, niti EA radi ME Andromede ili Anthema. Jednostavno su zasrali, stvari treba osuditi i idemo dalje.

    • pleto

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 13:19

      “mi njima trebamo lizat guzicu jer su nam dali tu igru” – hahaha predobro

    • Goran1234

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 13:30

      Čekaj ti prozivaš nekog zbog nečeg, tko si ti??

    • Petar Marjolovic

      @Goran1234, 10.10.2019 - 13:44

      Ma šta se ti nerviraš stari.. Chill… Nisam ja nikoga imenovao a ako si se prepoznao u opisu uredu. I ovo “tko si ti??” je toliko glupo.

    • Goran1234

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 13:47

      A nemoj molim te,ovaj tvoj odgovor je toliko nezreo da je to strašno.
      Uopće nosim ljut ili šta ja znam, nego sam ti htio reći da nekulturan općenito i gamerski. 😁

    • Petar Marjolovic

      @Goran1234, 10.10.2019 - 13:57

      A ovo “tko si ti??” je kao pristojno i puno poštovanja? Nisam nikoga imenovao pod fanboy osim oblakodera jer, budimo realni kad je rekao da trebamo lizati guzicu nintendu to je stvarno previše. I da sam ja prozvao fanboyeve ja ne vidim nikakvu nekulturu što sam rekao da ti ljudi ne vide dalje od prsta jer su zaslijepljenji nekim brendomi i da taj brend nema mana. Mislim ti si sad prozvao mene i Pletu pa ne znam zašto nama držiš predavanja o kulturi.

    • Goran1234

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 14:00

      Govorimo o mobilnog igri, je ružno i sve to stoji, ali je mobilna igra i opcionalno je.
      Neki dan si posao tako o Nintendo konzolaškim igrama i mikrotranskacija ma, plus si pisao da su im igre sve iste, ja sam te pitao koje igre imaju mikrotranskacije, i koje su to igre iste, nisam dobio još odgovor.
      A gle smiješ, tako i žiješ… 😁

    • Petar Marjolovic

      @Goran1234, 10.10.2019 - 14:07

      “opcionalno je”!?. Prvo, skrenuo si sa teme. Drugo, to što je opcionalno ne opravdava mikrostansakcije. Šta nakon svake recenzije hcl-a ti napišeš “opcionalno je” i kažeš da je nisu trebali igrat ako im se ne sviđa? Ili ako dilaš drogu na ulici i neko te prijavi policiji i ti kažeš “opcionalno je”? Ovo za mikrotransakcije se ticalo mobilnih igara a za skupoću se ticalo igara na konzolama. A gle, opcionalno je jer ti ja želim odgovorit ili ne. Kad god me nešto budeš pitao ja ću fino odgovarat sa “opcionalno je” pa da vidiš koliko je to glupo. Nisam odgovorio jer ta rasprava nije imala svrhu kao ni ova.

    • Goran1234

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 14:12

      Lol, kakava recenzija… 😁
      Ovo je fucking mobilna igra, ako to je do Mario Karta, kupi Mario Kart i Switch i nećeš imati ovakvih “problema”… 😁
      🤣

    • Goran1234

      @pleto, 10.10.2019 - 13:30

      Čekaj ti prozivaš nekoga zbog nečega, tko si ti?

    • pleto

      @Goran1234, 10.10.2019 - 13:48

      A tko si ti da mene prozivaš?

    • Goran1234

      @pleto, 10.10.2019 - 13:52

      Ja sam Goran.

    • pleto

      @Goran1234, 10.10.2019 - 13:58

      Ma ok, sve je jasno

    • Petar Marjolovic

      @Goran1234, 10.10.2019 - 14:08

      Hahahahaha kakva urnebesna fora!

    • funky0308

      @Goran1234, 10.10.2019 - 20:23

      Ne kuzim sto tebe tocno pati. Covjek se referirao na prosle komentare zaludjenih ljudi i po meni (a ocito i po jos nekima po lajkovima) ima pravo. Ili nisi pratio proslu raspravu ili si zaboravio, zakljucak nekih ljudi je zaista bio da trebamo sutiti i biti zahvalni sto nas je Nintendo pocastio ovim smecem. To sto je igra mobilna ne opravdava katastrofalne poteze jedne inace iznimno kvalitetne kompanije.

    • Tonizg

      @pleto, 12.10.2019 - 00:25

      Pa s obzirom na ea i tipa fifu mobile cijena od 50 eura je prava sitnica, fifa mobile svake godine ima prime icon kartice, i tako zvane event master kartice, za koje otkljucat treba puno više od 50 eura , tipa prime ikone u prosjeku su kostale da bi se do njih doslo kroz event i po par tisuca eura, master igraci s evenata nesto jeftinije al i dalje puno više od 50 eura prije 500+ , ne znam kakva je situacija trenutno , al ljudi su i to kupovali, bilo je primjera timov od po 50ak tisuća eura, igre ala rise od kingdom takoder, strategija na mobitelu u koje ljudi tukh tisuce i tisuce eura, jednog lika su zeroali dok je bio offline ,vrijednost unistenog 200-300 tisuca eura, tak da ovo je sitnica

  • Tony Ghost 1811

    10.10.2019 - 13:04

    Opcenito, biti fanboy necega je po meni isto kao biti prosjecni glasac svima poznate stranke. Zamisli dati nekome dobar novac i onda istog braniti dok te pravi budalom.

  • Goran1234

    10.10.2019 - 13:36

    Znate šta, dosadni ste s tim prozivanjem fanboyeva, mislim kao prvo je nekulturno i malograđanski…. Je sve ovo skupa ružno i bla, bla, ali na kraju krajeva to mobilna igra i opcijalno je.. Izašle su i prije mobilne igre od Nintenda s mikrotranskacijama… Ali niste ni znali za njih, a pošto je ovo sad Mario Kart mobile, svi hoće igrati Mario kart besplatno(jer je Switch sranje i Mario Kart DX ne vrijedi 60e) i eto…. Sve se vrti samo u krug i baš vas je dosadno čitati.

    • pleto

      @Goran1234, 10.10.2019 - 13:55

      Pa nemoj čitat, ja sam svoje mišljenje obrazložio ako nisi shvatio šta da ti ja radim, ako si se prepoznao opet što da ti ja radim… Nije ružno tu ništa s naše strane nego samo s Nintendove, tako da nemoj mi molim te napadat mene i ljude koji iznose neko svoje mišljenje koje se ne slaže s tvojim. Ja ga ne želim igrati ali eto baš sam htjeo ovo prokomentirati jer je u najmanju ruku sramotno a ti nemožeš izdržati da se ne javiš jel te peče, jadno. Namjerno sam komentirao baš zbog takvih.

    • Goran1234

      @pleto, 10.10.2019 - 13:57

      Zašto nisi pisao svoje mišljenje o Fire Emblem Heros i Dragalia Lost igrama?

    • pleto

      @Goran1234, 10.10.2019 - 13:59

      Zato što ni ne znam za te igre, lol

    • Goran1234

      @pleto, 10.10.2019 - 14:01

      Pa baš zato… 😁
      Ja ne kažem da je ovo super, ali sve dok je u domeni mobilnih igara, ja sam okey s tim… Jer me mobilne igre ne zanimaju.

    • pleto

      @Goran1234, 10.10.2019 - 14:00

      sry zbog duplog posta ali još da kažem da te 2 nisu ovdje tema, uhvati se teme ne da mi se raspravljat o krumpirima kod kumice na placu

    • Goran1234

      @pleto, 10.10.2019 - 14:03

      To su isto Nintendo mobile igre s mikrotranskacijama.

    • ashitaka

      @Goran1234, 10.10.2019 - 14:32

      Mislim da bi najbolje bilo da su sve igre besplatne. Pogotovo od nintenda. Jer sta oni tamo zive od vazduha 😀 Salim se naravno da mikrotransakcije smaraju ne volim ih ni ja al to je je*ena mobilna igra da instaliras odigras malo s’vremena na vreme.

    • funky0308

      @Goran1234, 10.10.2019 - 20:36

      Dakle nas pedeset se slaze (ukljucujuci ostale tekstove o istoj temi)ali ti i dalje, u deset komentara udaras po svome. Mora da su svi ostali poludjeli.. Covjece tko prica o Switchu? Prica se o jednoj odvratnoj stvari koju nam je kompanija koja radi neke od najboljih igara ikada na kojima su generacije odrasle ladno uvaljala kroz neke od naodvratnijih i najjadnijih ideja ikada. Tocno se vidi da svaki redak koda u ovoj igri zavrsava if petljom then take money . Niti je Switch los niti je problem kupiti igru na njemu ,- pricamo o Android i iOS verziji pve igre. Pusti ostalo i fokusiraj se na temu. Ako ti je sve ovo OK, imas puno pravo na to sano ne vidim zasto si se osjetio prozvan ii duzan braniti se? Ljudi koji ukazuju na lose stvari zapravo zele da je bolje i zao nam je sto je ovako. Da igra kosta 30ak kuna, jednokratno – prva liga. Imamo stvarno dobru igru (na koju je potrebno malo navikavanja i malo poliranja). Da je 60kn bilo bi normalno reci da je malo skupa ali dobro, sve je otkljucano, sve imas i dobro. Igra je stvarno zabavna. Problem su nenormalne cijene likova i pretplata. Bez obzira uzeo je ti ili ne pretplata i dalje postoji kao jedna nepostena i bahata fora. Problem bi tek mogao nastati ako se ovo primi pa slicne i iste fore uskoro stvarno krenu sto u druge mobilne igre sto na konzole. Mobilna verzija lako moze biti i dobar testni poligon za testiranje koliko ce naivaca prihvatiti svaku cijemu i ovakve pizdarije bi mogle postati normalna stvar – zato ne zelimo prihvatiti ovo na nacin – nema veze, samo preskocis i sutis..ili , ne daj Boze placas, sutis i igras

    • Goran1234

      @funky0308, 10.10.2019 - 20:44

      Ljudi pljuju samo da bi pljuvali…
      Ima milijun igara s istom pričom čak i od Nintenda, pa nitko nezna za njih…. Pokemon Go je pun mikrotranskacija od 40+ eura, pa i ova nova Pokemon Masters pa nitko ne piše o tome, nego je sada ovo “vruća tema” pa eto nek se klika.
      Diddy Konga mi je frend otključano nekako u toj igri da nije platio ništa… Npr… I ja sam ostao u čudu.
      Ali eto…
      Mobilni igra s mikrotranskacijama, gle ti čuda…

  • Goran1234

    10.10.2019 - 14:03

    Ma sve 5. 😁

  • crolink07

    10.10.2019 - 15:00

    Kada nema LBGT SJW tema sada je za klikove dovoljan i mobilni Nintendo.😀

  • Tony Ghost 1811

    10.10.2019 - 15:21

    A lika. Pa niko ne prigovara zbog mikrotransakcija, to je normalno jer je igra besplatna. Od neceg moraju zivit. Ali platit lika 320kn ili super maria za 170kn je ne sranje nego jebena bolesna pohlepa.

  • Jere Zaja

    10.10.2019 - 17:23

    hmm isplati li se kupit uncharted nathan drake collection i uncharted 4 zajedno za 300 kn ili diddy konga u mario kartu za 320 kn? 😀

    • Lord_Sec

      @Jere Zaja, 10.10.2019 - 18:04

      Diddy kong definitivno😄

    • Petar Marjolovic

      @Jere Zaja, 10.10.2019 - 18:31

      Opcionalno je!

    • Goran1234

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 18:48

      Opcionalni gejmer.. 😁

    • Jere Zaja

      @Petar Marjolovic, 10.10.2019 - 22:41

      ma oba dvoje 😉

  • andjel

    10.10.2019 - 23:13

    moje je mišljenje da tko ovo kupi, nek razmisli o liječenju

  • Oblakoder

    11.10.2019 - 23:09

    Ili je HCL pao u totalni hejt prema Nintendu ili Zalac u zivotu nije igrao ni jednu mobilnu igru, stvarno ne znam sta je u pitanju. Naslov je bas u hejterskom stilu iako se u tekstu objasnjava da je cena za paket, a ne za samo jednog lika, kojeg je inace vrlo lako dobiti i besplatno ako se ima malo strpljenja, msm bez strpljenja vi i niste za telefonske igre. Dacu samo primer u mojoj omiljenoj android igri Hill Climb 2 gde je trenutno najskuplji paket oko 50 eura, a sa tim paketom daj boze da ces jedan autic nabudziti na max, da ne pricam sto te konstantno bombarduju reklamama. Sta sad trebada se pravim pametan i kazem da za cenu napucavanje jednog auta mozes kupiti 3 GT Sport?

    • SonOfZeus

      @Oblakoder, 11.10.2019 - 23:42

      Oblakoder kralju listam komentare i tebe nigdje… Vec se zabrinuo zovem hitnu, policiju, vatrogasce nitko nista ne zna, misle da sam lud jerbo pricam o nekim oblacima… Cekam da prode 24 sata da saljem zahtjev za pronalak i da te se vodi kao nestala osoba kad i hvala Bogu apsolutno zadnji komentar na hejt clanku evo tebe ziv i zdrav! Ziv mi bio jos 100 godina!

    • Oblakoder

      @SonOfZeus, 11.10.2019 - 23:52

      Hvala takodje i nemoj da se brines tu sam ja 🙂

      Inace da se nadovezem na gore komentar gledam u CoD Mobile ima paketic od stotinak eura sto je brojka za koju ces moci da kupis dva prava CoD-a koja tek treba da izadju. Zamisli kakav bezobrazluk. Nije mi bilo tesko da pogledam 🙂

  • Cros70

    13.10.2019 - 22:19

    Nikad nisam volio nitendo. Reklame za Nintendo Switch su jadne i sve govore o samoj kompaniji. Bez srama..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?