HCL.HR

Bethesda je prijateljski razriješila spor protiv tvoraca Westworlda

Pero Mlinar 04.01.2019.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Bethesda je prošle godine radi krađe na sud odvela tvorce igre Westworld, no čini se da su do sporazuma došli nad čašom pive.

2015. godine Bethesda je u suradnji sa studijem Behavior Interactive stvorila mobilnu verziju Fallouta, naziva Fallout Shelter. Isti taj studio prošle je godine izdao Westworld, igru koja je svojim mehanikama i stilom podosta podsjećala na Fallout Shelter. Zanimljivo, čak su im i bugovi bili isti.

Bethesdi nije trebalo dugo da izlaz iz te nezgodne situacije odluči potražiti na sudu gdje su Behavior Interactive standarno optužili za krađu. Čitava stvar po sudu se provlačila oko pet mjeseci, no konačnu presudu suda ipak nikada nećemo saznati jer su prije kraja procesa dvije tvrtke došle do “prijateljskog sporazuma“.

Kao pravi prijatelji, tvrtke nisu objavile detalje njihovog dogovora pa možemo samo nagađati o tome što se njime podrazumijeva. Iako je ovo dobra prilika da smislim neku foru o tome kako su ih u konačnici međusobno združili zajednički bugovi, prepustit ću tu mogućnost nekim većim cinicima. Radije ću istaknuti to da je Bethesda od američkog suda navodno zatražila da im se tužba odbaci kao predrasuda, što u prijevodu znači da oni Behvaior Interactive u budućnosti neće moći tužiti po istim temeljima.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?