HCL.HR

Bethesda staje na kraj lopovima modova za Fallout 4

Zoran Žalac 20.06.2016.   •   0 komentara


Nakon problematične situacije s autorskim pravima koja je zahvatila dolazak korisničkih modova na konzolaške verzije Fallouta 4, Bethesda je odlučila postrožiti dijeljenje istih.

fallout-4-dlc

Pojava korisničkih modifikacija na konzolama u slučaju Fallouta 4 većim je dijelom prošla glatko. Međutim, u prvi plan vrlo brzo isplivao je već poznati problem – onaj vezan za autorstvo modova. Naime, do sada nije bilo sustava koji bi onemogućio ili kaznio korisnike koji uploadaju tuđi mod i pripišu tuđi rad sebi, u nekim slučajevima tražeći čak i donacije.

Ipak, kako se situacija razvija pred skori dolazak podrške za modove Fallouta 4 u PS4 verziji, autorstvo nad modovima ubuduće će se morati potvrditi. Stvar bi trebala funkcionirati povezivanjem računa na Steamu i računa na Bethesda.net preko kojega se uploadaju modovi za konzole.

Na taj način modove će moći uploadati samo oni koji imaju PC verziju Fallouta 4, a ukoliko se ispostavi da oni nisu autori moda pokupit će ban na Bethesda.net i morat će kupiti novu kopiju Fallouta 4 da bi mogli uploadati modove.

Označeno sa: ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?