HCL.HR

Bivši direktor studija koji je stvorio Doom serijal, otišao u studio koji je oživio World War Z

Stjepan Fikter 14.08.2019.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon 24 godine provedene u id Softwareu, Tim Willits svoju kreativnu snagu usmjerit će na vođenje pet ureda koje Saber Interactive ima diljem svijeta.

Tim Willits, nekadašnji voditelj id Softwarea, studija koji je poznat ponajviše kroz Doom i Quake serijale, prošlog je mjeseca najavio kako nakon 24 godine napušta radno mjesto. Iako tada nije objavio koji su mu točno planovi, sada je putem Twittera otkrio gdje nastavlja širiti kreativnu viziju.

Tim je tako otišao u Saber Interactive koji je nedavno na tržište izbacio kooperativnu zombie makljažu World War Z. Osim te igre zaslužni su još i za NBA Playgrounds te rade na portovima nadolazećih Ghostbustersa, a uz to će oživjeti i Geralta na Switchu. Inače, Saber ima pet ureda smještenih u Americi i Europi: New Jerseyu, Sankt Petersburgu, Madridu, Minsku, Sundsvallu i Liverpoolu.

Razloge prelaska na novo radno mjesto, Willits objašnjava sljedećim riječima: “Biti unutar studija 24 godine, stvarno je teško otići. To je skoro kao brak, u nedostatku boljeg objašnjenja. Ali, vidio sam kako je Saber počeo rasti i širiti se te kupio timove i studije. Bilo je pravo vrijeme za prijeći drugdje. U mojim godinama morate raditi s ljudima koje volite. Morate raditi na zabavnim stvarima. Ne moram ništa više dokazivati. Uspješan sam. Napravio sam dobre igre. Na kraju dana, doslovno ću putovati po svijetu kako bi surađivao sa sjajnim timovima i pravio igre.”

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?