HCL.HR

Borderlands 2 – u borbi protiv Zgodnog Jacka

Zoran Žalac 18.09.2023.   •   11 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije jedanaest godina lansiran je Borderlands 2, mnogima najbolji dio Gearboxovog looter shooter serijala.

Prvi je Borderlands ostvario neočekivano dobar uspjeh na tržištu pa su apetiti porasli za njegov nastavak. Tri godine kasnije ekipa Gearbox Softwarea lansirala je ono što mnogi smatraju njihovim najboljim djelom do sada.

Borderlands 2 bio je jedan od onih nastavaka koji su pomnožili broj oružja, količinu neprijatelja i općenito razinu zabave. Novi su pisci dostavili prilično interesantnu priču s novim likovima, a među njima se istaknuo negativac Handsome Jack. Taj je psihopat bio toliko pamtljiv u svijetu Borderlandsa da se protezao i na druge igre iz serijala.

Antagonist Borderlandsa 2 bio je toliko upečatljiv da se kasnije pojavljivao i u drugim igrama.

Osnova Borderlandsa 2 ponovno je bila vođenje grupe četiriju Vault Huntera. Ovoga puta to su bili Axton, Maya, Salvador i Zer0, dok su se prethodni likovi pojavljivali u sporednim ulogama. Ponovno su nezaobilazni bili likovi kao što su Claptrap, Scooter, Marcus, Dr. Zed i drugi.

Arsenal oružja s kojim se pucalo bio je proširen, a nastavak je igrače motivirao da koriste sve što im je na raspolaganju pa tako više nije bilo klasnih preferencija u oružju. U ovoj smo igri također vidjeli neka vrlo maštovita oružja, poput strojnica koje se glasno deru prilikom pucanja ili pušaka koje vas kritiziraju prilikom punjenja streljiva.

U ovoj smo igri vidjeli maštovita oružja koja se deru prilikom pucanja ili pak kritiziraju igrača.

Inicijalno je Borderlands 2 bio dostupan za PC, PlayStation 3 te Xbox 360 konzole. Kasnije su uslijedile još i verzije za PlayStation Vitu, pa čak i PlayStation VR, a na PS4 i XBO konzolama igra se pojavila u sklopu Handsome Collectiona. Igra je imala ukupno pet većih proširenja, od kojih je zadnje bilo lansirano 2019. godine pred izlazak trećeg dijela.

U prvih nekoliko mjeseci Borderlands 2 bio je prodan u pet milijuna primjeraka. Do 2019. godine taj je broj porastao na 20 milijuna kopija. Na preteči The Game Awardsa igra je bila proglašena najboljom pucačinom 2012. godine te je odnijela ukupno četiri nagrade. I dan danas je to najbolje ocijenjena igra u Borderlands serijalu.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (11)

  • Logicni

    18.09.2023 - 18:00

    Odlican serijal. Presao sam sve dijelove osim pre-sequela jer mi se zgadio zato sto ima jedna misija koja je teska a mora se dva puta igrati i osim nekih DLCeva. Jedina stvar sto mi se gadi u citavom serijalu je ogromna kolicina DLC-eva i onda nas tako tjeraju da uzmemo skuplju verziju ili naknadno trosimo pare.

    • Logicni

      @Logicni, 18.09.2023 - 19:25

      Taj collection sam i uzeo davno jos. Nervira me sto sad moram i za trojku da ganjam DLCeve, a presao sa drugom main story. Igrica je stvarno brutalno dobra, samo me to zivcira, al s obzirom koliko nam se svidja sigurno cemo i DLCeve uzeti 😀

  • 312AE

    18.09.2023 - 18:43

    Igrali sam 2 valjda na svemu ,na čemu se mogla pokrenuti.😊 Bio je to jako zarazan serijal, tražila su se posebna oružja, grindalo se online , ubijali se svi Bossevi,igrali se svi Dlc-ovi predvodnici i nastavci. No s 3. djelom kao da sam sve to prerasle,ipak je prošlo puno vremena od prvog djela,splasnula je onaj veliki balon. Tiny Tinas Wonderland je imao par dobrih ideja,ali se već na veliko osjećala zasićenost.

  • Sina74

    18.09.2023 - 19:35

    Meni do sad nema bolje igre od borderlandsi… cijeli serijal sve likove nadogradio do max

  • mirkunjaaa

    19.09.2023 - 06:27

    Zaobiđeno u širokom luku! Kakvo fakin nadograđivanje?!! 🤮

    • alan40rt

      @mirkunjaaa, 19.09.2023 - 12:43

      Nije za guske sijeno

  • Monster Tamer

    19.09.2023 - 06:58

    Bogatstvo oružja sa više rariteta, character building, velika raznovrsnost protivnika i misija, simpatičan vizualni stil… ni jedan FPS nema to što ima Borderlands.

  • TsarConstantine

    19.09.2023 - 15:26

    Ukoliko ima neko zainteresovan da igra Borderlands 1 DLC “Mad Moxxi’s Underdome Riot”, molim da mi piše. Sam nikako ne mogu završiti.

  • raspa7

    19.09.2023 - 21:08

    remek djelo

  • ihneacho

    20.09.2023 - 08:38

    Goty u svoje vrijeme.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?