HCL.HR

Isprobali smo Broken Arrow, taktičku strategiju koja izgleda kao spoj Wargaming serijala i World in Conflicta

Stjepan Fikter 07.02.2024.   •   1 komentara


Uz fokus na multiplayer testiranju, demo za Broken Arrow donosi eksplozivne sukobe američkih i ruskih vojnih tehnologija kombinirajući pješaštvo, oklopne i zračne snage.

U tijeku je Steam Next Fest i ljubitelji demo igara kakvi jesmo, kroz naredne dane isprobavamo neke od njih te vam prenosimo svoje dojmove u obliku kratkih tekstualnih komentara ili pak u video formatu. Jedna od igara koju smo isprobali je i taktička strategija Broken Arrow, koju i sami možete zaigrati – morate samo na Steamu zatražiti pristup testiranju koje traje do 16. 2.


Prva stvar koju sam doživio ulaskom u igru je realizacija kako se ipak treba uzeti malo vremena i proučiti detalje o jedinicama jer kad akcija počne, tad fokus s opreme prelazi na bojno polje. Iako mi je koncept Broken Arrowa jasan jer sam već igrao slične naslove, prvenstveno igre iz Wargaming serijala, to mi nije pomoglo u sprječavanju neprijateljskog proboja mojeg dijela linije. Demo verzija igre pruža pogled na sukobe između 10 igrača uz mogućnost kreiranja vlastite postave vojnih jedinica.

Doduše, igra ima i unaprijed definirane dostupne armije za sve one koji su lijeni oko slaganja, no ljubitelji vojne opreme mogu dobiti djelomičan uvid kako će funkcionirati taj element u punoj verziji igre. Stoga slaganje jedinica i opreme za slanje na teren može uzeti dosta vremena, pogotovo ako želite isprobati različite kombinacije.

Za one koji se ipak ne žele upuštati u mrežne sukobe, dostupna je i jedna single-player misija koja može poslužiti i kao trening prije nego se krene u online vode. Iako je demo usmjeren na multiplayer testiranje, kad izađe cijela igra bit će tu i samostalnih misija kao i mogućnost kreiranja vlastitih scenarija. U svakom slučaju, vjerujem kako bi ljubitelji taktičkih strategija trebali baciti oko na ovaj naslov jer osim mnogobrojnih jedinica, igra i s tehničke strane izgleda dobro i atmosferično.

Komentari (1)

  • mamojebac

    07.02.2024 - 10:20

    Ja jedva čekam! 😁

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?