HCL.HR

Budućnost besplatne igre Paragon sada je upitna zbog Fortnitea

Zoran Žalac 18.01.2018.   •   4 komentara


Iz Epic Gamesa su priznali kako su smanjili broj developera koji rade na F2P igri Paragon kako bi povećali radnu snagu za daleko popularniji Fortnite.

paragon-video

Popularne battle royale igre Fortnite i PUBG već su proglašene “krivima” za smrt nekih drugih igara poput The Cullinga i Lawbreakersa, a čini se da nam slijedi odumiranje još jedne igre zbog njih. Ovoga puta veza s battle royale igrama nije samo teoretska, s obzirom da se radi o drugoj igri tvoraca samog Fortnitea.

Sjećate li se F2P naslova zvanog Paragon, koji je 2016. izašao za PC i PS4? U zadnje vrijeme ta igra sve rjeđe dobiva ažuriranja i popravke, a razlog za to je baš Fortnite. Naime, Paragon je također igra razvojnog tima Epic Games, koji je svoje zaposlenike preraspodjelio tako da su neki napustili razvoj Paragona i pridružili se ekipi koja radi na Fortniteu.

Druga stvar koja je ekipu iz Epica ponukala da smanje obujam rada na Paragonu jest činjenica da igra slabo privlači novu publiku. Premda je riječ o besplatnom naslovu, u Epicu kažu da vrlo mali broj igrača koji isprobaju igru zapravo ju nastavi igrati. Ipak, za sada im nije u planu potpuno odustati od daljnjeg razvoja igre pa će ubuduće raditi na smišljanju novih načina kako zainteresirati publiku za svoj Paragon.

Nego, sjeća li se itko da je Epic nekad davno lansirao i novi Unreal Tournament?

Komentari (4)

  • Sinek

    18.01.2018 - 12:46

    Predvidljivo. Paragon jest ubo u klasičnu MOBA formulu i malo je novoga nudio u usporedbi sa Smiteom. Svejedno, u jednom liku bilo je više kreativnosti i originalnosti nego u cijelom Fortniteu. Ali j**** kreativnost, Epic slučajno pogodio u zlatnu žilu i to je jedino bitno 🙁

  • siblyx

    18.01.2018 - 13:50

    Joj, UT 😀
    Tim koji je radio na UT-u se se vise manje vec davno raspao zbog internih problema.
    Lik koji je bio jedan od lead developera na tome je iz frustracija rekao da projekt ima veoma upitnu buducnost i tada (prije cca godinu dana) je na toj igri radilo svega par developera.

  • RapthorPechina

    18.01.2018 - 13:52

    Potpuno mi je razumljivo da se većina fokusa prebaci na fortnite. Ja ipak želim da se održa fokus na UT-u kojega prakticiram svakodnevno !

  • RaspudicT1986

    18.01.2018 - 22:16

    ovo je bila brutalna igra dok je nisu ubili sa svojim novotarijama i glupostima(maknuli standardnu 3-line stazu i stavili neko smece od staze…..dodali sto sitnih gluposti)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?