HCL.HR

Budućnost The Outer Worldsa je u Microsoftovim rukama

Josip Klanfar 24.05.2021.   •   0 komentara


Izgleda da si je akvizicijom Obsidian Entertainmenta, koji je zaslužan za razvoj franšize The Outer Worlds, Microsoft priskrbio prava na tu franšizu.

Čudni su ti pravni odnosi i zakoni kada je u pitanju intelektualno vlasništvo, barem ako pitate predsjednika Take-Two Interactivea, Karla Slatoffa koji se na nedavnom obraćanju investitorima i sam zbunio izjavivši kako njegova tvrtka smatra da je The Outer Worlds “franšiza na duge staze”. Možda i jest tako, ali sigurno ne za Take-Two.

Naime, dotična je igra izdana pod okriljem Private Divisiona (koji pripada Take-Twou), ali to ne znači da su izdavaču time zagarantirana prava na taj IP. Dakle, prava na The Outer Worlds ostaju kod razvojnog tima Obsidian Entertainment, a kako isti od 2019. imaju novog vlasnika u tvrtki Microsoft, The Outer Worlds ubuduće može postati Xbox ekskluziva. 

Činilo se kako se Take-Two veselio nastavku serijala, ali sreća nije dugo potrajala pa su ubrzo demantirali sami sebe i izjavili kako neće sudjelovati u budućim projektima vezanim za The Outer Worlds. Do zabune je vjerojatno došlo na privatnoj razini, premda je pomalo čudno da predsjednik velike tvrtke poput Take-Twoa nije bio upoznat s time tko drži vlasništvo nad Outer Worldsom.

Eto, i to je dio korporativne kulture s kojim se Obsidian može sprdati u eventualnom nastavku. Ostaje nam za vidjeti što s The Outer Worldsom mogu napraviti u Microsoftu, s obzirom da se prvi dio prodao u više od tri milijuna primjeraka, što bi značilo da zainteresiranosti za nastavak svakako ima.

Označeno sa: , ,

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?