HCL.HR

Builders of Egypt je moderna verzija popularnog graditeljskog naslova Pharaoh

Hrvoje Smoljić 04.07.2019.   •   5 komentara


Builders of Egypt osim izgleda i prepoznatljivog gameplaya ima i faktor nostalgije na svojoj strani budući da izgleda kao graditeljska igra Pharaoh iz davne 1999. godine.

Dok su klasične strateške igre u stalnom opadanju, graditeljski žanr cvate. Tu imamo igre poput Cities Skylines, Surviving Mars, Tropico, Anno i druge. Toj će se ekipi uskoro pridružiti i još jedna igra po imenu Builders of Egypt.

Igra svojim izgledom uvelike podsjeća na odličnu graditeljsku igru imena Pharaoh, izašlu davne 1999. godine – samo u modernijem ruhu.  To dakako podrazumijeva dolinu Nila kao mjesto radnje te vremenski period starog Egipta. Iz gameplay perspektive obožavatelji žanra će biti kao kod kuće, a njihove vještine urbanog planiranja će itekako doći do izražaja.

Uz izgradnju brojnih građevina bit će tu i skupljanja resursa kako bi zadovoljili potrebe brojnog stanovništva. Bit će tu i diplomacije, a s obzirom kako se radi o Egiptu, očekujte i veliku ulogu religije i mogućnost izgradnje brojnih spomenika, hramova i naravno – piramida!

Proizvođač se odlučio prikazati ih u njihovoj punoj, kolosalnoj slavi pa će izgradnja istih biti izazovan pothvat. Pothvat koji, ako niste oprezni, ima potencijal upropastiti krhku ekonomsku ravnotežu koju ste se tijekom igre trudili uspostaviti. Kao veliki ljubitelj Pharoha i Zeus: Master of Olympus igara, iznimno se veselim ovom naslovu, koji zasad, nema definiran datum izlaska.

Komentari (5)

  • Black op

    05.07.2019 - 07:52

    Children of the Nile?

    • funky0308

      @Black op, 05.07.2019 - 16:51

      Meni je Phraoh, iako stariji bio puno bolji. Mozda je to samo iz razloga sto sam u vrijeme izlaska COTN bio manje raspolozen za igranje, pogotovo strategija i taycoona ali Pharaoh mi je ostao najbolja igra ovog zanra s temom Egipta. Obozavam sve vezano uz drevni Egipat i ovo ne mogu docekati. Ako bude kao Pharaoh, dobiti cemo odlicnu igru. To je trebalo krajem 2018 izaci ali odgodjena je, valjda ce uskoro van

  • MaliMicek

    05.07.2019 - 15:15

    Igrao originalnog “Faraona” isprobat cu, moglo bi biti dobro.

  • Adel

    05.07.2019 - 15:21

    izgleda extra

  • MoGaming

    05.07.2019 - 21:02

    Zeus igrao sto puta iznova,igrao sam i pharaoh i emperor i jedva čekam ovo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?