HCL.HR

Čini se da je Dead Rising 5 otkazan i prije nego smo ga vidjeli

Zoran Žalac 18.09.2018.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Tvrtka Capcom u svom je financijskom izvješću potvrdila kako je otkazala projekte podružnice u Vancouveru. Time je vrlo vjerojatno umro i Dead Rising 5.

Capcom iza sebe ima vrlo uspješnu godinu u kojoj su dobili svoju najprodavaniju igru do sada (Monster Hunter World) te najavili nove igre iz postojećih serijala (Resident Evil 2, Devil May Cry 5) na koje su fanovi dobro reagirali. Međutim, iz te su tvrtke otkrili kako očekuju gubitke u rangu 40 milijuna dolara jer su upravo otkazali nekoliko projekata koji su bili u razvoju kod Capcomove podružnice u Vancouveru.

Kanadski ogranak Capcoma do sada je radio na igrama Dead Rising serijala i vrlo je izgledno da su pripremali Dead Rising 5 za jesen 2019. Nažalost, ako i jesu, to sada znači da je razvoj te igre otkazan jer su iz Capcoma zaključili kako igre rađene u studiju iz Vancouvera nisu bile na razini “svjetske klase”.

Studio u Vancouveru inače je jedna od rijetkih podružnica koje je Capcom još uvijek koristio. U jednom periodu tvrtka je slijedila ideju da je njihovim igrama trebaju perspektive američkih i europskih proizvođača pa su na temelju toga nastali Bionic Commando iz 2009., Dark Void, Lost Planet i drugi, mahom prosječni i neuspjeli proizvodi. No, nakon uspjeha Resident Evil, Street Fighter i Monster Hunter franšiza, Capcom se ponovno okrenuo razvoju igara u svom matičnom Japanu.

Označeno sa:

Komentari (3)

  • sallaD

    18.09.2018 - 11:48

    četvorka je ubila cili Dead Rising serijal

  • Rock_Lee

    18.09.2018 - 12:32

    Dead Rising treba izbacit rising iz naslova i ostavit serijal da bude Dead i počiva u miru

    • JohnSence

      @Rock_Lee, 18.09.2018 - 16:40

      Ovo je savaž, me lajk

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?