HCL.HR

Čini se kako EA Access usluga stiže i na PlayStation 4

Hrvoje Smoljić 07.02.2019.   •   12 komentara


EA kontinuirano raste unatoč lošoj reputaciji među igraćom populacijom. Širenje se izgleda nastavlja s obzirom na informaciju kako njihova pretplatnička usluga stiže na još jednu veliku gaming platformu.

Igrači na PC i Xbox platformama već duže vrijeme mogu koristiti EA Access pretplatničku uslugu, a sada se čini kako bi ona mogla stići i na PlayStation. Službena izjava iz EA-a navodi kako kompanija u 2019. godini planira pretplatničku uslugu ponuditi na još jednoj “velikoj platformi”.

Iako izjava izričito ne navodi o kojoj se usluzi, ali ni platformi radi – zaključak je relativno očit. EA usluga streamanja igara još uvijek je u razvoju, a Nintendo Switch ima znatno siromašniju ponudu EA igara od PlayStationa. Sama usluga za sitan iznos od pet dolara omogućuje igranje preko 50 igara kao što su Battlefront 2, Fifa 18 i Sims 4. Osim toga, pretplatnici mogu dobiti posebne predmete unutar igara, ali i ostvaruju popuste ukoliko neku EA igru požele kupiti.

Takvo što bi bilo u potpunoj suprotnosti s otporom prema toj usluzi koju je Sony pokazao prije pet godina. Čelni ljudi iz te kompanije tada su smatrali kako EA Access ne nudi ništa što bi opravdalo dodatne financijske izdatke od strane igrača koji ionako plaćaju PlayStation Plus uslugu. Danas je situacija nešto drugačija. EA ima nešto dublje džepove, ponuda igara im je mnogo veća, a i u Sonyu danas pušu neki drugi vjetrovi.

EA o detaljima šuti pa ćemo još neko vrijeme pričekati kako bi saznali koja usluga i na koju platformu stiže. Možda nas iznenade pa se ipak radi o Mad Boxu?

Komentari (12)

  • bozicni_zeko

    07.02.2019 - 21:17

    Oprostite HCL. Vi, mladi, nemojte čitati dalje moj komentar. A on je jedna riječ: jebenonapokooooon! Još da dobijemo origin premium kao na PCu uzimam tu pretplatu sigurno.

  • vragec25cro

    07.02.2019 - 22:29

    …”što bi opravdalo dodatne financijske izdatke od strane igrača koji ionako plaćaju PlayStation Plus uslugu”.Očemu oni pričaju?O dvije kolko tolko solidne igre mjesečno(u tri mmjeseca kolko sam na ps 4 vidio 4 igrice koje me ne zanimaju i dvje od kojih jednu imam i na steam i na uplay obje dobio free,i pola druge dobio free FREEE BESPLATNO.For honor i hitman .Ako ovo naprave s playstationom onda bi opet vratio pretplatu na origin,a možda bih uzeo i ps plus ako bi trebalo ako nebi trebalo samo origin 🙂

    • pleto

      @vragec25cro, 08.02.2019 - 07:41

      PS+ je zakon

    • vragec25cro

      @pleto, 08.02.2019 - 12:35

      Kako kome.

    • pleto

      @vragec25cro, 08.02.2019 - 19:10

      Da nema ps plusa ja stvarno ne znam šta bi s tim parama koje mi ostanu, ovako uplatim plus i ne zamaram se

    • vragec25cro

      @pleto, 08.02.2019 - 19:20

      Pa nije problem u parama,mego u sadržaju.Kao prvo ne igram multiplayee baš nešto(tu i tamo tf2i day of infarmy),a kao drugo nema mi nekih zanimljivih igara da nude.Evo več ide četvrti mjesec kako nema ništa dobro.(svako ima svoj ukus,s tim da for honor imam i na uplay i na steam dobio free,a hitman imam pola,da mi je zanimljiv uzeo bih i drugu polovicu).I onda mene ispadne šta da plačaam nešto što netrebam niti koristim.Čak i odustao od kupovanja igrica za ps4 jer me trenutno dvje koje želio probati razočarale(rdr 2 i hzd),a planirao sam mjesečno jednu uzeti barem(ostali mi još uc 4,spajdi i gow 4 i mislim da je to to so ps 5)

    • Chronosus

      @vragec25cro, 08.02.2019 - 11:52

      Kaže ti lijepo da su to smatrali prije 5 godina. Tad je origin tek startao i nije imao baš neku ponudu igara.
      Osobno ne dam više ni lipe za išta što ima veze s EA-om, koliko god 5 dolara mjesečno djelovalo primamljivo.

    • vragec25cro

      @Chronosus, 08.02.2019 - 12:36

      Ja uzeo mjesec dana odigrao nekih 2 tjedana od toga 🙂 Probao bf 5 po izlasku malo bf 1 i malo nfs.Sve mlako i odustao.Al da stave na ps uzeo bih samo zbog dosta igara

    • Chronosus

      @vragec25cro, 08.02.2019 - 14:57

      Pa čuj to je super ako voliš EA igre, Realno ima tu ok igara, ali sam EA-ov repertoar nije tako raznolik niti u prosjeku nešto kvalitetan. Zaboravljaš da je PS plus potreban za multiplayer osim free igara. Origin pretplata godišnje košta slično koliko i PS plus. Meni su daleko zanimljivije igre koje se nude na PS plusu i ok mi je to platiti iako ne igram MP skoro nikad.

    • vragec25cro

      @Chronosus, 08.02.2019 - 15:41

      Sad bašda sam neki velki fan nisam.Probao bi sportske koje imaju,bolje nek da kupim igru neku.Ja skoro pa uopšte ne igram multiplayee niti na ps 4 niti na pc.Probao rdr 2 malo online i odustao nakon 2-3h(do sad niti jedan rockstarov naslov nije imao dobar multiplayer meni)probao sve od samp preko max payn do sad rdrd),i igrao malo fifu 18 ali odustao zbog diskonekcije i zadržavanja lopte.Šta se tiče ps plus uzeobsamo 2 tjedna trial,koristio neki max 10h.Do sad nisam vidio niti jednu igricu koju nude da bi me zanimala.Inače bih bio produžio ili uzeo ponovo.

  • Dragan[MKD]

    08.02.2019 - 16:34

    Mala ispravka EA Access kosta 4€, ilitiga 5$.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?