HCL.HR

Cloud Imperium i Crytek su postigli dogovor pa Star Citizen izlazi iz pravnih poteškoća

Hrvoje Smoljić 22.02.2020.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Čini se kako su Crytek i Cloud Imperium Games postigli dogovor oko tužbe oko korištenja CryEnginea za Star Citizen i njegovu singleplayer komponentu Squadron 42.

Ne tako davno smo pisali o posljednjem razvoju događaja između tvoraca Star Citizena i njemačkog developera Crytek. Za one koji ne znaju, Crytek tuži Cloud Imperium Games jer, suprotno ugovoru, njihov CryEngine koriste u dvije umjesto jednoj igri. Sve to, unatoč tome što je Cloud Imperium i Star Citizen i njegovu singleplayer kampanju Squadron 42, prebacio na Amazonov Lumberyard Engine.

Iako se isti temelji na CryEngineu, situacija je pravno čista jer postoji zaseban ugovor o licenciranju s Amazonom. No, to nije spriječilo Crytek. Nakon posljednje vijesti kako će pokušati sudski postupak pokrenuti ispočetka, ipak dolazi ona o postignutom dogovoru i razriješenju slučaja. Specifičnosti dogovora nisu poznate, a oba studija zajednički moraju podnijeti zahtjev za odbacivanjem slučaja u roku od 30 dana.

Vrlo je moguće kako su u Cryteku uvidjeli kako im tužba neće proći te kako bi mogla značajno naštetiti njihovim financijama. Iako je Cloud Imperium iskoristio rupu u zakonu “prelaskom” na gotovo isti engine pod drugim imenom, sam Crytek je istu i stvorio kada ga je uslijed financijskih problema prodao Amazonu. Sada kada je ta priča završena, Crytek možda može poraditi malo više na Hunt: Showdownu , a Cloud Imperium ima jedan izgovor manje za stalne odgode Star Citizena.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • GREATPCGAMER

    22.02.2020 - 22:33

    I onda će se devovi naći opet u nekim sudskim procesima… samo da igrači, koji su im platili putne troškove od kuće do ureda i od ureda do nekog restorana ili kafića, i dalje čekaju taj poseban dan.

  • PinPinPula

    24.02.2020 - 14:41

    Znaci igra ne izlazi 2081 vec je pomaknuta na 14.12.2041

  • Rastmahatta

    26.02.2020 - 18:17

    Kakvo je uopće trenutno stanje sa Star Citizenom? Jel igra uopće igriva?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?