HCL.HR

Control vjerojatno stiže na Xbox Game Pass

Zoran Žalac 30.11.2020.   •   5 komentara


Ekipa iz Xboxa poručila je da na Game Pass u 12. mjesecu stiže neka igra s prijetećim crvenim svijetlom. Znamo za jednu takvu.

Među igrama koje će u dvanaestom mjesecu biti dodane na pretplatu Xbox Game Pass mogla bi se naći pucačina iz trećeg lica zvana Control. Jedna je to od boljih igara 2019. godine, a premda iz Microsofta nisu izravno potvrdili da će Control postati dostupan preko Game Passa, spominju neku igru “s prijetećim crvenim svijetlom” o kojoj fanovi Xboxa često pričaju. A nema mnogo takvih.

Control je inače već bio dostupan u sklopu pretplate, ali na PlayStation Now usluzi kao jedna od rijetkih novijih ekskluziva te pretplatničke platforme. Takvo što je bilo i očekivano jer je izdavačka kuća 505 Games sa Sonyjem imala ugovor o promoviranju te igre – ipak su je i najavili na Sonyjevoj E3 prezentaciji prije dvije godine.

Nažalost, ako Control i dođe na Xbox Game Pass, vlasnici novih Xbox Series X i S konzola neće ga moći iskusiti u tzv. next-gen izdanju jer je optimizacija za nove konzole kod te igre odgođena za 2021. godinu. Ostaje stoga nada da će se Control na Game Passu zadržati dovoljno dugo da pretplatnici dočekaju i tu nadogradnju, jer je pomalo ironično da je izuzev PC verzije jedino na Switch konzoli trenutno moguće doživjeti raytracing efekte u Controlu. Dakako, igra se na Switchu streama iz oblaka, no svejedno se i kao takva može izvoditi bolje nego na novim konzolama Sonyja i Microsofta.

Komentari (5)

  • _Someone_

    30.11.2020 - 12:50

    Ma Control je 100%. Jos su u samom tweetu iskoristili REDACTED foru koja se koristi u samoj igri

  • Rick Sanchez

    30.11.2020 - 13:42

    Jedna od onih igara koja je pokupila hvalospjeve kritike, a ja sam ju pokušao igrati 5 puta, svaki puta skoro zaspao i na kraju odustao. 🙁

    • DjokaBA

      @Rick Sanchez, 30.11.2020 - 19:44

      Ja sam je igrao par sati i ja batalio.. iz nekog razloga mi nije legla.

    • drazensi

      @Rick Sanchez, 30.11.2020 - 21:13

      Isto. Tjerao se tjerao i tjerao. I na kraju odustao. Nije islo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?