HCL.HR

Crimson Desert nova je MMO igra kreatora Black Desert Onlinea

Hrvoje Smoljić 15.11.2019.   •   6 komentara


Black Desert Online dobiva nasljednika koji uz standardnu MMO komponentu donosi i veliku količinu singleplayer sadržaja upakiranu u prekrasne vizuale.

Pearl Abyss proizvođač je najpoznatiji po svom vrlo popularnom MMO naslovu Black Desert Online.  Iako održavanje i ažuriranje takvog MMO-a zahtjeva značajne resurse, proizvođač već duže vrijeme paralelno radi na novoj velikoj igri imena Crimson Desert. Ne samo da dio imena dijeli s Black Desertom, već je i nazvana po regiji unutar te igre. Iako je originalno razvijan kao prequel te igre, Crimson Desert je evoluirao u potpuno novi i originalni IP.

Radnja igre bit će smještena na kontinentu imena Pywel. Isti će biti frakcijski podjeljen te će vrviti raznim opasnim, fantastičnim bićima.  Za razliku od Black Deserta, igra će uz MMO komponentu imati i značajnu količinu singleplayer sadržaja. U pozamašnoj kampanji s fokusom na priču, igrači će preuzeti ulogu nad vođom grupe plaćenika s tragičnom prošlošću. Iako zasad nema mnogo detalja, igrači će moći uspostavljati odnose s članovima grupe, ali ih i opremati željenom opremom.

Ne zna se hoće li plaćeničke skupine funkcionirati poput klanova, ali će biti značajan dio igrinog svijeta i igrine PvP komponente. Igra će zadržati brz i prepoznatljiv sustav borbe s naglaskom na combo napade viđen u Black Desertu. Sve će to biti upakirano u prekrasne vizuale koje, kao i Black Desert, ponovo podižu ljestvicu onoga na što smo navikli vidjeti u MMO igarama.

Pearl Abyss planira započeti s beta tesiranjem na PC-u i konzolama nekad tijekom iduće godine. Kako to sve skupa izgleda, pogledajte u traileru:

 

Označeno sa: ,

Komentari (6)

  • vojnovic4

    15.11.2019 - 21:57

    Ovo izgleda bas odlicno a lik ovi baca na jon snowa ?

    • SanKa

      @vojnovic4, 16.11.2019 - 00:03

      muuuuh queeeeen

  • Aerys Targaryen

    15.11.2019 - 22:02

    P2W šit

    • Darcoolio

      @Aerys Targaryen, 15.11.2019 - 23:41

      Zašto?
      Igrao sam je godinu i nešto preko, 1€ nisam dao.

    • Negan

      @Darcoolio, 16.11.2019 - 00:48

      Čuj, drago mi je što ti nisi potrošio ni lipe, no to ne znači da ovakve stvari nisu objektivno gledano problematične. Igra je sa strane gameplaya i vizualne prezentacija odlična. Međutim, ispod se krije zgodni P2W/pay-4-convenience model koji te jednostavno tjera da kupiš kojekakve sitnice kako bi mogao normalno napredovati. Igraču koji upali igru 2-3 puta tjedno, možda na sat vremena, teško da će to činiti veliki problem. Stvar je u tome da je kompletna kozmetička progresija zaključana iza cash shopa, “ljubimci” koji lootaju mrtve protivnike umjesto tebe također se nalaze u istom shopu, a spomenut ću i tzv. “Value pack” iliti svojevrsnu pretplatu koja između ostalog povećava igračev inventory size, tj. direktno utječe na gameplay. Volio bih da je tu kraj priči, no nažalost nije… ali dobro, ne želim pisati litanije. Žalosti me samo činjenica da je ovo na azijskom tržištu normala, ali sa sve češćim mikrotrasakcijama ni zapadno tržište nije daleko od toga.

      Ugl. ovo izgleda jako lijepo. BDO ima nekakvu usputnu priču koja je blago rečeno proljev, tak da ovo je više nego impresivno. Ali eto… Definitivno čekam nekakve recenzije, jer smrdi mi da ovo ne ide bez dodatnih in-game troškova.

  • Vujkan

    09.02.2020 - 11:44

    joj ne seri negan majke ti ja igram 4 godine i taj p2win sta je tu mi nista ne z naci jer je igra zestoki HC grind i RNG i da das neznam koliko para ne garantira ti nista da ti prode i to je to!!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?