HCL.HR

Crytek odustaje od PC ekskluziva

Duje Kozomara 30.04.2008.   •   2 komentara   •   Gaming Related


Crytek je u intervjuu za PC Play izjavio kako odustaje od PC ekskluziva, te kako Crysis definitivno ne stiže za konzole. Čitajte.

Crysis, igra koju je krajem 2007. razvio Njemački studio Crytek, bila je jedna od najhvaljenijih igara prošle godine, pokupivši mnoštvo gaming nagrada. Ipak, čini se da kod Cryteka ne cvjetaju ruže. Direktor i osnivač studija, Cevat Yerli, progovorio je o problemima koji muče njegovu tvrtku, PC gaming općenito, te kako ih Crytek namjerava rješiti. U intervjuu koji je dao za naš časopis PC Play, Yerli je izjavio: “Trenutno nas jako muči ogromna količina piratstva koja je popratila Crysis. Čini se da na ljestvicama u piratstvu debelo vodimo… PC gameri koji se bave piratstvom, u potpunosti uništavaju platformu.” Nastavio je “Slične igre se na konzolama prodaju 4-5 puta više. Ovo je bila golema lekcija za nas, i vjerujem da više nećemo imati PC ekskluzive u budućnosti. Izdavati ćemo igre za PC, ali više neće biti ekskluziva”. Kada je postavljeno pitanje da li to znači da su glasine o Crysisu na konzolama istinite, Yerli je jednostavno konstantirao kako je port “nemoguć”, jer bi se igru trebalo “jaku puno promjeniti kako bi ju se dovelo na Xbox 360 ili PS3, a Crytekov cilj niti nije donošenje Crysisa na konzole”.

Komentari (2)

 • Seengeer

  01.05.2008 - 08:15

  A evo, i ovo pokazuje koliko PC gaming slabi.

 • black_out

  01.05.2008 - 10:52

  PC gaming ne slabi, samo je krenuo u drugom smjeru od onog dosadašnjeg koji se prebacio na konzole. MMO igre koje se plaćaju i “nastavljaju” u vidu ekspanzija su u potpunosti prevladale sve ostale žanrove.
  Nažalost. ;-(

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!