HCL.HR

Valve se pravi blesav, blokirao loot boxe u CS:GO Nizozemcima i Belgijcima

Zoran Žalac 13.07.2018.   •   5 komentara


Valve je našao načina kako “riješiti” loot box problem u svom Counter-Strikeu, no to nije rješenje kakvome se itko nadao.

Prije nekoliko mjeseci Belgija i Nizozemska proglasile su kako FIFA 18, Overwatch i Counter-Strike: Global Offensive krše njihove zakone o kockanju. Po njihovom zaključku, te videoigre ne podliježu regulacijama koje te države imaju za kockanje, klađenje i ostale igre na sreću. Sporno je, dakako, kupovanje i općenito trgovanje kutijama s lootom, odnosno paketića s karticama i sl. Nizozemske i belgijske vlasti upozorile su Valve, Blizzard i EA o mogućim kaznama i do 830 tisuća eura ako tvrtke ne poduzmu nešto oko ovog pitanja.

Do sada smo vidjeli da tvrtke na tome rade, ali na različite načine. Electronic Arts obećao je veću transparentnost oko toga što igrač može osvojiti kupovanjem paketića u FUT modu. Valve je prošlog mjeseca potpuno ukinuo trgovanje u CS:GO i Doti 2 u Nizozemskoj, a premda su to u međuvremenu vratili, došli su do nove ideje kako zaobići pravnu prepreku.

Naime, igrači u Belgiji i Nizozemskoj sada uopće ne mogu otvarati kutije s lootom u Counter-Strike: Global Offensiveu. Ovo fiksno riješenje na kraju uopće nije nikome pomoglo, ali u Valveu očito vjeruju da su Belgija i Nizozemska zanemariva tržišta i da im se zbog istih ne vrijedi povlačiti po sudovima. Ipak, da je u pitanju neka veća zemlja, primjerice Njemačka, čisto sumnjamo da bi se Valve odlučio na ovakav način suočavanja sa situacijom.

Komentari (5)

  • trulex

    13.07.2018 - 12:46

    Ništa ovde Valve nije skrivio kolko su krive online kladionice i jutuberi koji su promovisali kockanje djeci.

    • hdnxc

      @trulex, 14.07.2018 - 05:55

      A dalje tom jutube šugavcu TmarTn i slični nije kanal terminiran unatoč što su ozbiljno prekršili ToS, a da dok pošteni se iz dana u dan suočavaju sa demonitizacijom i terminacijom zbog sitnih razloga. I to dolazi od istog YouTubea koji su dopustili idiotu Logan Paulu da monetizira onaj video gdje se snimio sa mrtvim Japancom u šumi.

  • TheGreatIdiot

    13.07.2018 - 12:49

    hahaha

  • Vaas FU SEHCTIB

    13.07.2018 - 12:52

    Sasvim logičan potez, ništa vrijedno čuđenja. Bravo Valve!

  • darijoman

    13.07.2018 - 13:22

    A jest im Valve šuknuo, oni će nekome kaznu naplatiti 😛

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?