HCL.HR

Danas počinje Dota 2 turnir godine – The International 2018

Stjepan Fikter 15.08.2018.   •   1 komentara   •   Esport


Ljubitelji Dota 2 esports scene još jednom imat će prilike gledati najbolje od najboljih u najznačajnijem natjecanju godine – The International 2018.

The International 2018

Došlo je i to vrijeme u godini kada će svaki od 18 timova pokušati pružiti svoje najbolje strategije kako bi se upisali u povijest Dota 2 esportsa i osvojili najznačajniji turnir godine – The International. Baš poput prijašnjih godina, turnir se sastoji od dvije faze; grupne gdje su timovi podijeljeni u dvije grupe po njih devet unutra te glavnog događaja gdje će timovi igrati na pozornici pred publikom.

U grupnoj fazi koja traje od 15. 08. do 18. 08., timovi će se boriti za što bolje pozicije jer top četiri tima iz obje grupe napreduju u Upper Bracket, a ostala četiri idu u Lower Bracket. Posljednje mjesto u obje grupe znači ispadanje iz turnira. Više o rasporedu odigravanja mečeva može se pratiti na službenoj stranici.

Kada timovi osiguraju svoje pozicije kreće glavna stvar, odnosno glavni događaj u trajanju od 20. 08. do 25. 08. gdje se 16 timova počinje boriti za ovogodišnje prvo mjesto. Mečevi će se odvijati u formatu best of 3 kroz Upper BracketLower Bracket s time kako će prva runda Lower Bracketa biti best of 1. Finale se kao i prošle godine igra u best of 5 formatu.

Više o timovima koji sudjeluju na ovogodišnjem Internationalu može se saznati na službenom YouTube kanalu. Također, opet će biti prisutan i Newcomer stream za sve nove igrače unutar kojeg će se pojavljivati kontekstualne poruke kako bi se lakše shvatilo što se događa na ekranu odnosno bojištu.

Baš kao i prijašnjih godina, Valve je opet omogućio povećavanje nagradnog fonda pomoću Compediuma odnosno Battlepassa pa će igrači koji podignu TI8 Aegis of Champions značajno podebljati svoje bankovne račune jer prvo mjesto nosi 10+ milijuna dolara uz naravno prestiž koji stiže s osvajanjem prvenstva. Cjelokupni nagradni fond trenutačno se nalazi na 24.3 milijuna dolara s time kako je ostalo još malo vremena prije nego se završi s mogućnošću povećanja završne brojke. Prošli TI imao je sveukupni nagradni fond u iznosu 24,787,916 milijuna dolara čime Dota 2 i dalje nastavlja dominirati novčanim nagradama zahvaljujući fanovima koji vole oblačiti svoje heroje.

Stoga, ako ste ljubitelj praćenja esports natjecanja neovisno igrate li aktivno Dotu 2 ili ne, danas od 18:00 kreću mnogobrojni mečevi, uz napomenu da bi se trebalo ranije uključiti u prijenos ako se želi vidjeti otvorenje za The International 2018.

Označeno sa: , ,

Komentari (1)

  • Dragan[MKD]

    15.08.2018 - 20:10

    Steta za MiLAN i Saksa sto nisu prosli Europe Qualifier, ali svakako pratice se i ovaj The International, naravno koliko bude vremena za to.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?