HCL.HR

Dauntless izgleda kao Monster Hunter igra za PC s puno potencijala

Juraj Bevandić 27.01.2017.   •   5 komentara


Bivši zaposlenici BioWarea i Riot Gamesa odlučili su ponuditi igru Monster Hunter tipa PC igračima, a njihov free to play projekt Dauntless već izgleda vrlo zanimljivo.

Dauntless izgleda

Monster Hunter je serijal koji okuplja mnoštvo zagriženih fanova, ali su njegove glavne igre najčešće bile zaključane iza zidova ekskluzivnosti. U početku je to bilo na Sonyjevim konzolama, dok danas ne možete igrati najnovije vodeće igre serijala osim na Nintendu 3DS, što je prava šteta jer se radi o zaista dubokim i kvalitetnim RPG igrama kakve ne viđamo često na tržištu.

Ali, novi studio Phoenix Labs koji su između ostalih osnovali bivši zaposlenici BioWarea i Riot Gamesa namjeravaju ponuditi Monster Hunter iskustvo u igri koja nije Monster Hunter i to već ove godine na PC-u. Njihov prvi IP Dauntless će se usredotočiti na kooperativnu akciju hvatanja čudovišta, a prvi dojmovi stranih medija koji su ju imali prilike zaigrati su već pozitivni.

Prilažemo dojmove PC Gamera iako su oni objavili i dužu snimku sirovog gameplayja, čisto jer su u verziji koju su igrali imali pristup samo borbi, pa ovakva kraća montaža pokazuje najzanimljivije dijelove. Za pretpostaviti je da bi se ostatak igre vrtio oko ekstenzivne pripreme za borbu, ali i već viđena borba ima stila i potencijala sa vrlo zanimljivim čudovištima iako su zvukovi, animacije i kombinacije oružja vrlo osnovne.

Na službenoj stranici se možete prijaviti za sudjelovanje u beta verziji kada bude dostupna, a puna igra bi trebala izaći već ove godine i biti besplatna po izlasku, vjerojatno s nekakvim modelom daljnjih mikrotransakcija kako to običava biti.

Komentari (5)

  • Mixa

    27.01.2017 - 22:52

    Vec sada igra izgleda prilicno dobro, pre svega, sto se grafike tice. Posto je igra u ranoj fazi verovatno ce dosta toga da poboljsaju do samog izlaska. Sveukupan utisak mi je pozitivan.

    • Juraj Bevandić

      @Mixa, 28.01.2017 - 01:06

      Ja bih ju volio isprobati, jer izgleda prilično dobro, ali imam dosta sumnji u vezi same izvedbe. Sigurno će poboljšati zvukove i animacije oružja, pa će do izlaska izgledati i zvučati kao da stvarno udaraš čudovište (ili se barem nadam da će tako biti), ali Monster Hunter igre su mehanički vrlo čvrste i tehnički vrlo duboke. Ovo vidim da cilja na istu stvar prema tome kako se napadi izvode, ali izgleda mi kao da ima samo jedan combo koji treba spamati i tu i tamo se izmaknuti. Vjerojatno je više do neiskustva igrača, ali o tome ovisi hoće li ovo biti izvrsna igra ili potpuni promašaj, pa mi je teško donijeti sud.

    • Mixa

      @Juraj Bevandić, 28.01.2017 - 12:27

      Da, kao da igrac ima samo jedan-dva poteza na raspolaganju. Cini mi se da za sada nema mnogo raznovrsnih napada. Sto se tice cudovista, mislim da je njihov arsenal mnogo siri, a i same animacije kretanja su veoma dobro napravljene ( to sam zakljucio jer sam pogledao duzi gameplay ). Sigurno ce ovo biti solidna igra, ne verujem da ce bas biti izvrsna, mada, videcemo, ko zna.

  • Negan

    28.01.2017 - 01:23

    Free to play? Fuck me up! Samo se nadam da nece biti free to play ko LoL pa se poslije cudim gdje mi je 500€ otislo. 😀

  • Muflon

    29.01.2017 - 11:14

    Još da ubace neki sistem da možeš plazit po monsterima kao u Dragon’s Dogma, bilo bi savršeno.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?