HCL.HR

Detroit: Become Human bio je najgledanija singleplayer igra u petom mjesecu

Pero Mlinar 28.06.2018.   •   10 komentara


Neki bi ga igrali, neki samo gledali. U bilo kojem slučaju, novom naslovu Quantic Dreama nije falilo publike, a ni gledanosti na Twitchu.

Osim što je u svega dva tjedna nakon izlaska premašio granicu od milijun prodanih primjeraka (za što je njegovom prethodniku, igri Heavy Rain, trebalo 5 tjedana), novi podaci pokazali su da je od svih igara lansiranih u svibnju, Detroit: Become Human bio najgledaniji naslov na Twitchu.

Agencija Newzoo ovih je dana objavila ljestvicu igara koje su u petom mjesecu bile najpopularnije na Twitchu, a među mahom starijim naslovima, Detroit: Become Human istaknuo se i kao jedina igra na listi bez multiplayer komponente.

Njegovi glavni konkurenti, Dark Souls Remastered i State of Decay 2 tako nisu ušli u prvih deset mjesta koja su, uz iznimku Quantoum Dreamove cyberdrame i dalje ostala rezervirana za najpopularnije multiplayer naslove.

Lista najgledanijih naslova na Twitchu za mjesec svibanj je sljedeća:

  1. Fortnite (142.3 milijuna sati gledanja)
  2. League of Legends (81.2M sati)
  3. PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS (43.3M sati)
  4. Dota 2 (38.8M sati)
  5. Hearthstone (33.5M sati)
  6. Overwatch (30.9M sati)
  7. Counter-Strike: Global Offensive (26.1M sati)
  8. World of Warcraft (13.1M sati)
  9. Grand Theft Auto V (11.4M sati)
  10. Detroit: Become Human (9.2M sati)

Komentari (10)

  • Kotaku bot

    28.06.2018 - 16:12

    Jebeni ovi posmatraci igara.

  • PsiHoGujaR

    28.06.2018 - 17:02

    Tako ce i ostati samo najgledanija…

  • funky0308

    28.06.2018 - 18:20

    Najgledanija je kada i onaj koji je igra zapravo samo gleda 😛 😀 . Ako je slicna Heavy Rainu valja sigurno.

  • Apocalypse4987

    28.06.2018 - 19:17

    Neki mlađi će se možda sitit, ali i nogomet se isto prije igra, sad se samo gleda. Tako dolaze i videoigre na red

  • IloveCRO

    28.06.2018 - 20:39

    Jbt koliko je to gledanje nekoga kako igra postalo popularno a ja još uvijek neznam zašto. Jel mi netko može objasniti jesam ja lud ako mislim da je bolje da pogledam nekakvu seriju ili film, umjesto sati koje je netko bacio gledajuci nekog drugog kako igra i još mu za to plaća da ga gleda? Šta ima tu toliko zanimljivo? Ajde turnir kužim da se gleda ali ovo…

    • moordrak

      @IloveCRO, 28.06.2018 - 22:08

      Dok igram igru moja pozornost je usmjerena na prijelaz, dakle trudim se gledati gdje su neprijatelji, što moram raditi, kako se sklanjati, ukratko, fokus je na gameplayu ili igranju, kako hoćeš. Kod gledanja kako netko drugi igra, imam osjećaj gledanja filma, serije, tv-a. Moj fokus više nije na interakciji nego na svemu ostalome. Ako još nema komentara, mila majka! Mogu premotati neke scene, zaustaviti ih, mogu ih pogledati ponovno nebrojeno puta, uglavnom, mogu cijeli prijelaz ili samo neke dijelove gameplaya proživjeti još jednom bez potrebe da ih prolazim iznova. Imerzija je za mene kompletno drugačija kada gledam gameplay. Igre su danas vrunska multimedijalna dijela koja su režirana u stilu serija ili filmova i prava je šteta ne doživjeti ih iz kuta promatrača. Mogao bih isto pitanje postaviti svima koji se bave nekim sportom i da ih je pritom snimala kamera. Kakva je razlika između recimo igranja nogometa na terenu sa ekipom i gledanja te iste utakmice na televiziji? Rekao bih drastična. Eto takva je i meni razlika kada gledam nekoga dok igra igru koju sam prešao.

    • IloveCRO

      @moordrak, 29.06.2018 - 01:26

      Ajoj, nisi ti shvatio sto sam ja pitao, mozda sam ja trebao naglasiti da se odnosi na twitch platformu i na streamere a ne na yt walktrought… walktrought gledam i ja, pogotovo na hcl-u Igora, jer igra 50% igara koje nikada necu igrati pa… nego mi ne ide u glavu kako netko moze gledati uzivo streamera koji igra igru i uz to mu jos dosta ljudi i placa da on igra a ti da gledas uzivo kako on to igra, umjesto da ti to igras, pogledas film seriju ili ako to bas ne mozes igrati ajde pogledati jednom ali stalno gledati i pratiti nekog kako igra neke blesave igre tipa just dance meni to oprosti nije jasno.
      P.s. mislio sam da ce se skuziti o kojoj platformi govorim jer je clanak o twitchu

    • moordrak

      @IloveCRO, 29.06.2018 - 08:53

      Svejedno koja je platforma za gledanje. YT, TW, MIXER… meni to nema veze. Nekako i dalje najviše volim YT premda mi je najkvalitetniji Twitch 🙂 Isti su razlozi gledanja. Ponekad gledam i naletim na ekipu koja se dobro za*ebava sa nekim igrama za koje nikad čuo nisam (i sigurno ih ne bi kupio). Ako čovjek radi odličan posao, zabavan je, prati svoju zajednicu, različit je po nečemu, meni ga to dođe kao kada ostaviš manču, u kafiću ili restoranu, ili kao kada nekom uličnom zabavljaču staviš koju kunu u šešir. Za mene je to jednostavno kultura življenja. Nije sada da ću svakome koga gledam ostaviti pare. Ima strimera koliko hoćeš. Nekoj ekipi koju gledam redovito i koja je ok, zašto ne ostaviti koji dolar. Monetizacija je super stvar 😉

    • AS1511

      @moordrak, 30.06.2018 - 08:11

      Pogledati neku igru koja ima pricu je sasvim normalno (otkrijes dosta detalja koje si propustio, shvatis pricu na drugaciji nacin), ali buljiti cijeli dan u ekran i gledati nekog kako igra Minecraft, PUBG i vecinu igri s ove liste, po meni, nema smisla.

  • PsiHoGujaR

    28.06.2018 - 21:24

    Ma kakav turnir moze bit od ovog “klik” smeca ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?