HCL.HR

Došao je kraj ozbiljnijem igranju Heroes of the Storm

Pero Mlinar 14.12.2018.   •   5 komentara


U Blizzardu je odlučeno da je Heroes of the Storm financijski neisplativ te je fokus prebačen na neke druge projekte.

Nije Heroes of the Storm nikada bio popularan kao DOTA 2 ili League of Legends, ali imao je i on te još uvijek ima svoju publiku. Ali kad se dotaknemo onoga najbitnijeg, financijske isplativosti, broj igrača koji igra taj naslov ipak izgleda nije dovoljan da bi se radi njega Blizzard ozbiljno posvetio njegovom održavanju. Danas je na njihovim stranicama objavljeno da se dio ekipe prebacuje s Heroes of the Storm na neke druge projekte te da su sve nadolazeće e-sports manifestacije otkazane.

U Blizzardu kažu da to nije odluka do koje se došlo olako. Dugoročno gledano, ona je potrebna kako bi se u studiju mogli posvetiti novim naslovima. Nisu od Heroes of the Storm u potpunosti digli ruke – barem zasad. Taj će naslov i dalje će dobivati nove heroje i tematske događaje. Međutim, prilično je jasno da je došao kraj nekoj ozbiljnijoj sceni.

U objavi je navedeno kako je cilj restrukturiranja osigurati dugoročnu održivost. Za očekivati je stoga da će naslov i dalje regularno dobivati nove sadržaje, ali ako se kojim slučajem nadate da u Blizzardu imaju neki plan za oživljavanjem kompetitivnog aspekta – od toga vam vjerojatno neće biti ništa.

Komentari (5)

  • l)oolvl

    14.12.2018 - 13:46

    nije ni čudno kad ni sama igra u svojoj srži nije kompetitivna nego se drži komunizma

    • Saren

      @l)oolvl, 14.12.2018 - 14:06

      Dodatni problem je i u tome sto se rijetko kad slusa misljenje igraca i ukazuje na probleme. Nesrazmjer izmedju lvl-a igraca protiv i sa kojima igras je jedan od njih, da ne pricam o tome da igra za razliku kolko tolko od drugih moba – nimalo ne uci nove igrace razliku izmedju klasa, pa se jako cesto dogodi da netko picka bruisera i misli da je jednako adekvatan kao i warrior. Jos ni sad nije bajno sa izmjenjenim pickom za QM al malo lakse. Ti i jos mnogo drugih problema ne pomaze samoj igri. Svi gledaju samo na daily gold misije i kad kazes nekom da pripazi i ne ulijece ko muha bez glave dobijes poprilicno toksicni community i igrace kojima nije do nicega nego do golda, da ne pricam o tome da ti bez obzira kako dobar bio imas gotovo nikakve sanse carryati igru uz najbolji trud ako je mapa heavy objective based (a nema mape u HoTS-u da nije takva samo je razlika vise il manje) a ti imas ludjake u teamu. Neznam, sudbina HoTS-a ne izgleda dobro i potrebno bi bilo dosta toga re-workati. Ima neke dobre ideje i koncept kao takav al eto, sa ovim potezom se vecina dobrih igraca nece ni truditi vise a i pitanje hoce li igra vise privuci paznje dugorocno gledajuci.

  • DjokaBA

    14.12.2018 - 14:39

    Prebacite ljude na Overwatch tim.

  • Negan

    14.12.2018 - 14:41

    Šteta. Ovo mi je što se tiče gameplaya i kvalitete drugi MOBA naslov poslije LoL-a. Makar, eto… Nikad nije bio prepopularan, stoga sumnjam da će pasti neke teže suze.

  • lliquid_

    14.12.2018 - 16:17

    Igram igru skoro 1 god ali jako rijetko u intervalima sa velikim razmacima. Rado bih prestao i poceo neki novi MOBA naslov ali nezz dali bih mogao dovoljno vremena LoL-u ili DOTA2 jer fkt puno igram Fortnite & CS:GO,xD 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?