HCL.HR

Dota 2 novim igračima želi ponuditi tutorial koji nije smeće

Stjepan Fikter 26.03.2021.   •   3 komentara


Uz izlazak Dota 2 anime serije, sama igra je također dobila novi sadržaj koji je prvenstveno okrenuti prema novim igračima kako bi lakše upoznali i svladali sve dostupne mehanike.

Dota 2 jedna je od onih igara koja ima šarolike mehanike koje nisu svakome jednostavne za svladanje te zbog njih igra i ima svoju čar. No, kako njihovo savladavanje može biti izazovno, potrebno je imati i kvalitetne materijale za učenje. Nakon dugo vremena i to taman s izlaskom Dota 2 anime serije, nova nadogradnja unutar igre upravo se fokusira na taj aspekt učenja kako igrati. Pomoć je to namijenjena novim igračima, a i povratnicima, da što lakše usvoje sve važnije mehanike igre i pri tome nastave istraživati Dota 2 svijet.

Novi pristup tako se bazira na postupnom učenju umjesto bacanja hrpe informacija odjednom. Jedna od promjena je i pojednostavljena trgovina predmetima u kojoj se novi igrači neće izgubiti među hrpom opcija. Sada će brže i jednostavnije moći kupiti željeni predmet te će igra postepeno otkrivati i nove opcije. Uz to, svi heroji su dobili nove vodiče s ažuriranim popisom predmeta.

Druga značajka koja bi trebala pomoći igračima odnosi se na posebne zadatke od kojih svaki objašnjava pojedinačni segment igre u kontroliranom i skriptiranom okruženju. Ovaj dio će se dodatno nadograđivati i od strane zajednice koja također priprema materijale za sve nove igrače.

Tu je i New Player mod koji sadržava manji broj dostupnih heroja kako bi se lakše učile osnove s time kako će igrači imati prilike izaći iz igre bez ikakve kazne, a njihovo mjesto će zamijeniti botovi. U ovome modu neće biti veterana nego samo novih igrača što i sam naziv sugerira, a kako bi se skratilo čekanje na pokretanje igre, botovi će zamjenjivati ekipu ako se u kraćem vremenu ne popune sva mjesta. Samim time, botovi su također dobili nadogradnju kako bi olakšali učenje igre.

Dodatna pomoć bit će i u obliku čarobnjaka koji će davati savjete kada igra primijeti nešto što novi igrači ne bi trebali raditi. Tu je još i novi chat za početnike, fleksibilno učenje s kojim se iskusni igrači mogu pridružiti i davati savjete, kratki opisi heroja koji jasnije trebaju objasniti njihovu ulogu, prošireni rječnik s mehanikama, promjene u klijentu koje su prilagođene početnicima te dva besplatna mjeseca Dota Plusa, opcije koja sadrži dodatnu pomoć.

Budući da Dota ima i popriličnih problema sa smurfovima koji uništavaju iskustvo i zabavu, u Valveu su odlučili kako je smurfanje prekršaj vrijedan bana. To će prvenstveno vrijediti za svu onu ekipu koja radi nove račune s time kako će i stariji računi moći dobiti istu kaznu.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • mamojebac

    26.03.2021 - 14:28

    Mislim da je u dotu 2 guide LoL, kad ljudi nauče igrati tu igru, onda je vrijeme za dotu.

    • edviiN

      @mamojebac, 26.03.2021 - 18:16

      hehe Dobar si 😀

    • Darac83

      @mamojebac, 26.03.2021 - 21:52

      Rijetko tko nauči, sudeći po ekipama koje sam dobivao dok sam igrao…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?