HCL.HR

Dreamfall Chapters nastavlja priču drugom epizodom u ožujku

Zoran Žalac 20.02.2015.   •   2 komentara


Razvoj druge epizode Dreamfall Chaptersa odužio se jer je ista duplo veća nego prošla. Ipak, nastavak priče bit će spreman za nešto više od dva tjedna.

Prošle godine Dreamfall Chapters podsjetio nas je na predivan svijet The Longest Journey serijala. Kao što je i običaj kod dobrog dijela današnjih avantura, Chapters je shodno svome nazivu podijeljen na poglavlja pa smo prošle godine dobili tek uvodnu epizodu zvanu Reborn. Sljedeća epizoda najavljivala se već mjesec dana nakon izlaska prve, no njezin se razvoj ipak odužio pa će razmak između dvije epizode sada biti četiri mjeseca.

Kako doznajemo, Dreamfall Chapters – Episode 2: Rebels bit će spreman za izlazak 10. ožujka na Steam, GOG i Humble Store trgovinama, u sve tri verzije – za PC, Mac i Linux. Razvojni tim Red Thread Games ponudio je svojevrsnu ispriku za veliki razmak između dvije epizode, objasnivši zašto je do njega došlo:

„Razmak je bio veći nego što smo očekivali. Razlog tome može se pronaći u nizu faktora, uključujući i masivnu veličinu druge epizode koja je do 50% veća od prve, za koju je u prosjeku bilo potrebno četiri sata igranja. Tu su još i tehnički izazovi u izgradnji funkcionalnog okvira za epizodnu igru i vrlo dug krug testiranja igre koja se bazira na izboru i posljedicama, a već se nakon druge epizode približava trajanju od deset sati.“ – pojasnili su u Red Thread Gamesu.

Dakle, na drugu epizodu čekat ćemo još neko vrijeme, ali moglo bi se isplatiti. Ukoliko vam nije jasno čemu tolika „frka“ oko ove igre pročitajte našu recenziju prve epizode.

Komentari (2)

  • tryon

    20.02.2015 - 13:40

    zbog ovoga sam prešao the longest journey. iako je dosta opsiran nisam bas impresioniran ostao. nadam se da je dreamfall i ovi chaptersi malo ozbiljniji.

  • Artyom

    20.02.2015 - 14:36

    Prva epizoda je imala nekoliko svojih momenata, ali sveukupno gledajući sve je ispalo poprilično loše. Kad još dodam katastrfalnu optimizaciju koja je bila možda i najgora koju sam u životu vidio, dojam se jako srozava pa od druge epizode ni ne očekujem nešto pretjerano dobro. Ali nadam se da će barem bit optimizirano kako spada.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?