HCL.HR

Dreamfall Chapters prezentiran kroz 25 minuta videa

ToxarE 21.12.2013.   •   6 komentara


Razvojni tim Red Thread Games prikazao je igrivu verziju nadolazećeg Dreamfall Chaptersa i otkrio novitete u sustavu dijaloga i donošenja odluka.

Dreamfall Chapters, novi nastavak The Longest Journey franšize, do sada smo viđali kroz različite video materijale vezane uz tehničku stranu i dizajn igre. Sada, međutim, imamo konkretan prikaz gameplaya iz pre-alpha verzije, i to u trajanju od punih 25 minuta. Video koji prikazuje lokaciju Friar’s Keep, poznatu iz prijašnjih igara, i bijeg protagonista Kiana Alvanea iz nje, također otkriva neke novitete u samoj igri.

Premda Chapters izgleda dosta slično prvom Dreamfallu dva su noviteta koja ga znatno razlikuju od prethodnih igara. U sustavu dijaloga tako imamo monolog lika za svaku od ponuđenih izjava ili akcija. Developer se time nada da će igrači ostvariti veću povezanost s likom, odnosno da će bolje razumjeti njegova razmišljanja i ono što želi reći. Drugi značajan novitet jest donošenje odluka po uzoru na Telltaleov model, uz razliku da DC odmah pokazuje koliki je postotak igrača odabrao koju odluku, odnosno koliko se vaših prijatelja (na Steamu) odlučilo za koji izbor.

Dreamfall Chapters: The Longest Journey najavljen je za PC, Mac, Linux i Wii U, a svjetlo dana trebao bi ugledati u studenom 2014. godine.

Komentari (6)

  • Andrash

    21.12.2013 - 14:02

    odlično!

  • Black op

    21.12.2013 - 18:47

    Ne razumijem o cemu se radi ovdje, da li treba odigrati prosli dio da bi shvatili pricu?Mislio sam da cemo biti u ulozi neke djevojke a u trailerima i screenshotima su prikazivali futuristicki grad :

  • n4ToCkA

    22.12.2013 - 01:21

    Čini se stvarno zanimljivo, pogotovo ovaj novitet monologa glavnog lika. Nekako daje dublji pogled u njegovu psihu

  • Black op

    22.12.2013 - 13:13

    Zar ovaj naslov nije prvobitno bio najavljen kao unreal engine 4 naslov?Na wikipediji pise unity :

    • wyzard

      @Black op, 22.12.2013 - 16:02

      Nije, uvijek je bio Unity.

  • dex19

    @Xpider, 21.12.2013 - 21:02

    da bilo bi dobro da odigraš prethodna dva djela ako očeš shvatit priću

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?