HCL.HR

Electronic Arts produžio rok prije naplaćivanja next-gen ažuriranja za Madden NFL 21

Zoran Žalac 06.06.2020.   •   1 komentara   •   Industrija videoigara


Nakon brojnih kritika i pritužbi igrača, Electronic Arts je odlučio promijeniti svoju odluku vezanu uz Smart Delivery sustav na Xbox Series X konzoli u slučaju Maddena 21.

Prije nekih mjesec dana tvrtka Electronic Arts još je jednom izazvala zgražanje među igračima. S jedne su se strane hvalili kako podržavaju Smart Delivery shemu nove Xbox konzole koja omogućuje da igra kupljena za Xbox One besplatno postaje next-gen verzija igre za Xbox Series X ako ju korisnik igra na toj konzoli. No, s druge strane Electronic Arts je u onaj dio sa sitnim slovima ubacio pravilo da to u slučaju njihove igre Madden NFL 21 vrijedi samo do određenog datuma. Što znači da igraču uvjetuju do kada mora kupiti igru i novu konzolu kako bi to mogao iskoristiti.

Taj je potez bio osuđen sa svih strana pa su u Electronic Artsu odlučili malo promijeniti planove kako bi im obraz bio čišći. Rok prije naplaćivanja tzv. next-gen ažuriranja ostaje i dalje, samo je taj rok za Madden NFL 21 produžen. Umjesto do 31. 3. 2021., igrači sada mogu iskoristiti Smart Delivery promociju ako kupe igru i Xbox Series X najkasnije do sljedećeg ljeta, prije izlaska sljedećeg nastavka – Madden NFL 22.

Promjena nije velika, ali je značajna jer od igrača ne traži da se za kupnju nove konzole odluči u prvih nekoliko mjeseci koliko je ista na tržištu. A s obzirom na to kako je ovo prošlo kod Maddena, EA Sports se nakon ovoga neće usuditi progurati nešto drugačije kod svog najunosnijeg serijala – Fife.

Komentari (1)

  • Arthur

    06.06.2020 - 22:03

    Iskreno za kompaniju poput electronic artsa ovo ažuriranje mogu staviti kao free i pokazati barem malo ljudskosti prema fanovima koji svake godine kupuju po nekoliko njihovih nastavaka (a o mikrotransakcijama da i ne govorim). I sada kada su ih svi popljuvali zbog ove stvari oni su došli do genijalne ideje i da produže taj rok do sljedećeg ljeta tako da s ponosom mogu biti veći od drugih. Mene ovo vrlo ljuti jer ova kompanija koliko god da zarađuje uvijek nalazi bilo kakav način za još zarade. Naravno da je pozitivno naći što više načina za zaradu i ambicioznost, ali valja ponekad misliti malo i na fanove (inače ljude od kojih cijela njihova kompanija ovisi o tankoj niti). Ovo je jedan od tih puta. Treba ponekad imati i dobru stranu, pa makar ne zaradili na tome novac. Tako će igrači imati bolje mišljenje o njima a i sam taj dobar potez gdje dadnu nešto privuče još više potencialnih kupaca.

    Epic store je odličan primjer toga. Koliko god ga neki mrzili, treba priznati da imaju odlične giveawaye čiji je cilj privući što više igrača njima i s vremenom imaju sve veću i veću zaradu, a s time i daju dosta toga. Ukratko odličan marketing kojega EA, a i ostali u svakoj vrsti industrije trebaju primjenjivati.
    Tako ja mislim, ali opet biti će i onih što se ne slažu, ali to je u redu jer je to njihovo pravo.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?