HCL.HR

Euro Truck Simulator 2 napokon dobio službeni multiplayer mod

Zoran Žalac 25.05.2021.   •   5 komentara


Skoro deset godina nakon prvog pojavljivanja, Euro Truck Simulator 2 dobiva podršku za mrežni multiplayer, zajedno s mlađim bratom American Truck Simulatorom.

Kad već Farming Simulator ima esports komponentu i kompetitivno poljodjelstvo, zašto isto ne bi imali i kamiondžije Euro/American Truck Simulatora? Da se razumijemo, imaju te igre podršku za multiplayer već godinama, ali onu neslužbenu koja se igri dodaje kroz modifikacije. No, sada napokon stiže službena integracija multiplayera.

U testiranje je krenuo Convoy mode koji igračima ETS-a 2 i ATS-a omogućuje da zajedno voze u dijeljenom svijetu sa sinkroniziranim prometom, meteorološkim uvjetima i sl. U ovom modu može sudjelovati maksimalno osam igrača i svi igrači mogu voziti istu rutu, odnosno uzeti isti posao prijevoza tereta. A samim time natjecati se tko će do cilja stići prije – ili sa što manje štete.

E sad, Convoy je još uvijek u eksperimentalnoj fazi i testiranju te za razliku od drugih community modova za multiplayer ima dosta limitacija. Ne podržava nikakve modove, a svi igrači u multiplayeru moraju imati sve DLC-eve kao i host. No, ako vam to ne smeta, provjerite si upute kako doći do Convoy ažuriranja, pronađite šofersku ekipu i zaputite se negdje podno Hamburga. Autobahnom, naravno.

Komentari (5)

  • Agent

    25.05.2021 - 10:23

    “… a svi igrači u multiplayeru moraju imati sve DLC-eve kao i host” Ako se misli i svi skinovi dlc-ovi to će biti ne moguće.I samo 8 igrača,mislim da će World of trucks i dalje biti više igriv (osim ako ga ne misle ukinut zbog ovog).

    • PuzzLe ShocK

      @Agent, 25.05.2021 - 13:03

      Ne misli se. Misli se na ldc-eve koji otkljucavaju neki dio mape, kojih, opet, ima desetak i da bi zaigrali ovaj MP, koji je kako vidim daleko lošiji od modovanog MPa koji smo do sada imali, treba vam preko 100e. Tako da, nabijem ih na kurac

    • Agent

      @PuzzLe ShocK, 25.05.2021 - 13:09

      A vjerojatno se ne misli ali opet nebi se čudio da se misli i na ovo.A kolko sam vidio na yt možeš se spojit sa svojim prijateljima,da ne igraš s ostalima,pa mi nije jasno zašto u tom slučaju bi trebali imat sve dlc-ove.Bolje da stave da moramo imat iste dlc-ove.Isto ovo da zajedno igraju ats i ets2 igrači,čemu onda svi dlc-ovi jer sigurno neće biti cijela mapa onda.

  • Uki123

    25.05.2021 - 14:14

    ja imam sve dlc mape i za ats i za ets ovem skinove nemam sve ako to mora a se ima kao host tesko ce ici

  • hrgamonster

    25.05.2021 - 23:19

    Kakve gluposti vi pišete. Lijepo vam piše da ostali trebaju imati sve dlc kao i host. Znači ako host nema niti jedan dlc onda nikome ne treba, itd.
    Isto tako će biti moguće odabrati koji dlc se koristi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?