HCL.HR

Europa Universalis 4 dobiva novu ekspanziju, carevi idu protiv revolucionara

Lovro Maroševac 03.03.2020.   •   0 komentara


Novi DLC stiže kasnije ove godine, a s njim i poboljšana kvaliteta igranja, nove vještine te veći izazovi za snažne nacije.

Europa Universalis 4 igra je razvojnog studija Paradox Interactivea. Strateška simulacija povijesti u kojoj igrač preuzima uloge neke države i kreće u osvajanje svijeta. Ova grand strategija smatra se, prema mišljenju mnogih igrača, najboljom igrom spomenutog studija i već nepunih sedam godina dobiva konstantna ažuriranja.

Svoju 13. ekspanziju dobit će nešto kasnije ove godine, a ista će se zvati Europa Universalis 4: Emperor. Novi DLC obećava bolje uvjete igranja za Sveto Rimsko Carstvo, Papinsku Državu i općenito katolicizam. Sve upućuje na to da ćete kao glavna država, bilo u papinoj ili carevoj ulozi, ulaziti u probleme s neistomišljenicima među svojim redovima.

Kardinali će se moći imenovati i nastat će novi načini pomoću kojih će se ljudi različitih religija moći preobratiti. Revolucije će se u tim državama događati, a iste će se moći ugasiti ili prihvatiti. U igru će biti uvedeno nekoliko novih misija za svaku europsku državu. Navodno će Hrvatska biti prikazana kao zasebna država u personalnoj uniji s Mađarskom.

Nova ekspanzija možda ne djeluje zabavno jer je većina kreativnih stvari već uvedena kroz ovih šest i pol godina u igru. Osim spomenutog DLC-a, svaki igrač dobit će besplatno ažuriranje koje će promijeniti izgled karte i poboljšati njenu kvalitetu.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?