HCL.HR

Gamescom 2012 – PS3 ekskluzive

Renato Pedišić 15.08.2012.   •   3 komentara


PlayStation 3 platforma je na Gamescomu uz već najavljene naslove obogaćena premijerama triju manjih, ali jednako zanimljivih novih igara.

Sony još nije digao ruke od PlayStationa 3! To je dojam koji su svi mogli dobiti nakon konferencije koju su održali na Gamescomu u Kölnu gdje su predstavili čak tri nove ekskluzive za aktualnu im kućnu konzolu. One su abecednim redom Puppeteer, Rain i Until Dawn. Iako u sve tri igre vlada tmurna atmosfera, već se na prvi pogled itekako razlikuju.

Puppeteer je groteskni platformer koji razvija Sonyjev JAPAN studio. U igri uzimamo ulogu dječaka imena Kutaro kojega je Moon Bear King odveo u svoj crni dvorac i pretvorio u lutku. Kutaro nije bio zanimljiv Mjesec Medvjed Kralju te mu je on pojeo glavu, a tada uz pomoć magičnog para škara avantura s našim “pinokijem” tek počinje. Željno iščekujemo nove informacije budući da nas je dani trailer jako zainteresirao za igru.

Rain je, kako odmah možemo vidjeti, umjetnička igra u kojoj se neimenovani dječak budi u nepoznatom svijetu gdje ubrzo postaje nevidljiv. Misija mu je pronaći isto tako nevidljivu djevojčicu, a u tome bi mu trebala pomoći kiša koja daje obrise svemu u tome svijetu gdje se živa bića ne vide. Interesantna ideja o kojoj zasad znamo jedino da ju razvija Sonyjev JAPAN studio te da će se distribuirati preko PSN-a.

Poslijednji koji spominjemo, ali također bitni naslov u Sonyjevoj vreći je survival horor Until Dawn. Trailer koji ga najavljuje daje naslutiti kako će se igra igrati iz prvog lica te da će imati mnoge elemente zagonetki, ali također i da priča neće biti nešto spektakularno. Sony se već pljuje po internetu radi kopiranja mnogih hororaca B klase, a kako će to sve izgledati u akciji trebamo još vidjeti. Igra bi trebala podržavati PS Move i to na najusavršenijoj razini do sad.

Komentari (3)

  • terminator

    15.08.2012 - 11:21

    Možda ću si uzeti ovaj untill dawn

    • Andjo

      @terminator, 15.08.2012 - 11:42

      Indeed

  • slava

    16.08.2012 - 14:01

    Until down kopija negativca iz Amnesie :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?