HCL.HR

Gaming kalendar: Toilet Tycoon (2006.)

Zoran Žalac 19.06.2018.   •   0 komentara   •   Retro gaming


Da, i ovoga je bilo. Prije točno 12 godina izašla je igra u kojoj je igrač upravljao sanitarnim instalacijama čitavog grada. Prisjetite se kako je izgledao Toilet Tycoon!

Danas industrijom videoigara vlada trend zvan battle royale. U prošlom desetljeću vladali su neki drugi trendovi, a jedan od njih na PC platformi zvao se “tajkunske igre”. Moglo se u dotičnom žanru zaigrati stvarno svašta, uključujući i igru koja nosi ime današnjeg američkog predsjednika – Donald Trump’s Real Estate Tycoon. No, na današnji dan prije točno 12 godina igrao se, pazite sad, Toilet Tycoon.

Naziv igre govori sve, ali idemo se prisjetiti što je ta “neobična ekonomska simulacija” donijela igračima na PC-u. U Toilet Tycoonu dobili smo budžet od pola milijuna eura i s njim smo morali modernizirati mjesta javnog uriniranja različitim inovacijama. Primjerice, jeste li ikada razmišljali o tome kako bi držači čaša dobro došli u kombinaciji s pisoarima? Developeri ove igre jesu. Ostali elementi gameplaya uključivali su špijuniranje konkurencije i slanje nabrijanih mrga da devastiraju WC sustave vaših protivnika.

Bit ćemo izravni – ovo je bila grozna igra. Ipak, možemo se okladiti da su ljubitelji zahodskog humora uživali u njoj uz Flusha Gordona, Simona Shattera i ostale nezgodno nazvane likove.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?