HCL.HR

Gase se serveri za najpopularniju igru utrkivanja na PlayStationu 4

Zoran Žalac 30.03.2019.   •   7 komentara


Pet godina stari Driveclub ide u prijevremenu mirovinu – gase mu se serveri, a ukida se i mogućnost kupovanja dodatnog sadržaja.

Arkadno utrkivanje u igri Driveclub iz 2014. godine bilo nam je jedno od najranijih iskustava s PlayStation 4 konzolom. Ta igra bila je zamišljena pod konceptom društveno povezanog utrkivanja, no zbog različitih razloga u početku nije dostavila sve što je bilo obećano.

Ipak, kroz zadnje četiri i pol godine, Driveclub je s više od deset milijuna igrača postao najigraniji racing naslov na PlayStationu 4, ispred Gran Turisma, Need for Speeda, Project CARS-a i drugih igara. Činilo se kako je igra na kraju postigla uspjeh, no Sony je ugasio studio zaslužan za Driveclub, a sada je obznanjeno kako će ugasiti servere za igranje multiplayer komponente te će igru kompletno povući iz prodaje.

Dogodit će se to 31. 8. 2019. godine. Od tada više neće biti moguće sudjelovati u mrežnom utrkivanju, stvarati vlastite utrke, pridruživati se klupskim natjecanjima, sudjelovati u izazovima i dijeliti svoj napredak s drugim igračima. Nakon tog datuma također neće biti moguće ni kupiti samu igru, kao ni dodatni sadržaj na nju. Ovo se odnosi i na zasebnu igru Driveclub VR koja će također biti uklonjena iz prodaje.

Po svemu sudeći Sonyju ističe licenca za neke sadržaje u igri te ju nemaju namjeru produživati. Dakako, ovo ne znači da se Driveclub više nikako neće moći igrati na PlayStationu. Ako ga kupite digitalno do kraja osmog mjeseca moći ćete ga preuzimati i naknadno. Igra će raditi u offline modu što znači da će se većina sadržaja i dalje moći koristiti – samo ne za igranje protiv drugih igrača (igra ne podržava lokalni multiplayer/split screen).

Komentari (7)

  • Lord_Sec

    30.03.2019 - 14:59

    Jedan razlog zasto nevolim mp

    • movie

      @Lord_Sec, 30.03.2019 - 19:33

      Zašto? Zato kaj gase online igre stare 6 godina? Iskreno, nisam tu igru pokrenio sigurno tri godine.

    • Oblakoder

      @movie, 30.03.2019 - 21:21

      Malo je cudno da gase igru na aktuelnoj konzolu bez obzira na starost. Ok ti si je kupio u startu i naigrao si se ali sta je sa ljudima koju su je kupili pre neki dan? 🙂

    • Lord_Sec

      @movie, 30.03.2019 - 22:01

      Mislim u paravu si,staria igra.ovdje je barem dobro sta imas offline,al neke sta su skroz online pa kada se ugase sve gubis. volim nekad zaigrat starije naslove koje su mi jako drage. Srica takve su sve singleplayer pa nema straja

  • bozicni_zeko

    30.03.2019 - 15:27

    A bilo je samo pitanje kada će se ovo desiti

  • GAMEmaher

    30.03.2019 - 16:39

    E hebga… ostaje mi onda da se još malo tu i tamo zaigram online dok ide. Zato volim da igra ima offline kampanju isto.

  • the_cat

    30.03.2019 - 18:37

    Bummer. Imao je prije i sad ponovo narucio u petak, treba doc svaki dan. Grafika je bila skroz ok, kisa na sajbi je bila wow.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?