HCL.HR

Gdje je nestao Wii Vitality Sensor?

ToxarE 07.07.2013.   •   0 komentara


Nintendo je potvrdio kako Vitality Sensor za Wii konzolu neće ugledati svjetlo dana iz razloga što pri testiranju nije funkcionirao kod određenog broja ljudi.

Rijetki se toga sjećaju, no Nintendo je prije četiri godine najavio misteriozni dodatak za Wii konzolu, tzv. Vitality Sensor. Njegova prava funkcionalnost nikada nije bila pojašnjena, ali je u jeku uspjeha Wii konzole bilo zanimljivo razmišljati kakvu je to inovaciju Nintendo zamislio sa skenerom koji je prije izgledao kao dio bolničke, a ne gamerske opreme.

Međutim, Vitality Sensor viđen je tek jednom, a Nintendo je u međuvremenu već prešao na novi hardver pa se moglo pretpostaviti kako je projekt Vitality Sensora ugašen. Potvrda toga ovih je dana stigla iz samoga Nintenda koji je investitorima objasnio zašto je uređaj doživio takvu sudbinu.

„Nakon velikog testiranja prototipa unutar tvrtke otkrili smo da senzor kod nekih ljudi nije radio kako je to bilo zamišljeno. Razmatrali smo trebamo li u prodaju pustiti proizvod koji će raditi u slučaju 90 od 100 ljudi. Žao nam je što nismo otkrili ništa o uređaju nakon inicijalne najave, no znajući da je proizvod imao problem ne bismo ga trebali pustiti u prodaju samo zato što smo ga najavili.“ – izjavio je predsjednik Nintenda Satoru Iwata.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?