HCL.HR

Grid 2 nestao je iz postojanja

Zoran Žalac 12.08.2019.   •   9 komentara   •   Industrija videoigara


Trkaća igra Grid 2 od sada se više ne može kupiti u digitalnom izdanju niti na jednoj platformi.

GRID 2 se u verziji za PC ove godine mogao nabaviti besplatno u dva navrata, a sada smo doznali i zašto. Čini se kako je Codemastersu istekla licenca za nešto korišteno u toj igri – neku marku automobila ili pak pjesmu, zapravo je nevažno što. S istekom tih prava igra je morala biti povučena iz prodaje. Od danas je tako više ne možete kupiti na Steamu, PlayStation dućanu ni Xbox pijaci.

Doduše, ako igru imate u svojoj kolekciji ne trebate se brinuti jer je ona još uvijek vaša i nije nikamo nestala. Moći ćete ju preuzeti kad god dođete na tu ideju. Što se kupnje tiče, ona će sada biti ostvariva jedino kroz fizičke kopije igre, na disku. Dakako, Grid 2 je davno izašao iz prodaje u trgovinama.

Inače, ovo nije prvi put da Codemasters uklanja svoje igre iz digitalne prodaje. I prvi Race Driver: Grid također je uklonjen, još prošle godine, zajedno s Dirt 3 i F1 2013. Jedini dostupni primjerak Grida na digitalnim platformama trenutno je Grid Autosport, no ove jeseni zato stiže novi nastavak serijala, zvan samo – GRID.

Komentari (9)

  • Saren

    12.08.2019 - 14:18

    Tehnicki gledano nije bas skroz nestala, a da ne pricamo da se dijelila skoro na nekoliko mjesta tjekom dve godine i vise. Grey market siteovi jos imaju kljuceva (e sad koliko je to kome ponaosob moralno ili ne zakljucite sami) makar ce sad sigurno cijene iskociti u nebesa. Ja zalim primjerice sto nisam na vrijeme kupio Transformers: War for Cybertron i Fall of Cybertron kad se jos moglo ili primjerice stari Star Trek Legacy. Volio bih da izdavaci koji su izdavali te neke starije igre kojih vise nema, daju bar jednom na godinu za kupovinu sa svojih stranica.Ovako pozelis neki stariji naslov a ono corak, nemas ga gdje nabaviti vise. Izuzev mozda kakvih oglasnika.

    • microlightgames

      @Saren, 12.08.2019 - 19:33

      znaci da je nestala iz prodaje i ne moze se dobit legalno od developera. Waiting for “G2A is great site” ili slicne komentare

    • Saren

      @microlightgames, 12.08.2019 - 21:05

      Pa naravno da to znaci da se nemoze dobit legalno od developera kad je vise nema u prodaji. Samo sam rekao da jos postoji i postojat ce neko vrijeme nacin nabave koji je u grey zoni. Di si tu vidio da promoviram ijedan site ili da sam rekao da je to sve odlicno i da to treba radit ja neznam.

  • VuklaVukCRO

    12.08.2019 - 14:31

    Hvala Bogu pa sam bio pametan i dodao je u kolekciju.

  • Chronosus

    12.08.2019 - 16:06

    Ekstremno iritantna nuspojava kod digitalne distribucije i razlog zašto piratstvo neće nestati. Isto sam primjetio za DiRT3 kojeg sam planirao kupiti ali ga nigdje nisam našao.

    Postoje neke stare igre koje bi isto tako rado ponovno odigrao a već se dugo ne mogu kupiti igdje: No one lives forever 1 i 2, The Sting! (fanastična i vrlo unikatna igra), Cryostasis (srećom, to imam još negdje na dvd-u)…

    • omar500

      @Chronosus, 12.08.2019 - 20:48

      Hvala za The Sting…odmah sam proguglao jer nisam nikad cuo za igru, vidim poznata mi igra po stilu, kad na njoj radili developeri Neighbours from Hell igara. Budem probao i ovo! 🙂

    • Chronosus

      @omar500, 13.08.2019 - 11:53

      Hvala tebi, potpuno sam zaboravio na Neighbours from Hell, morao sam ić guglati iako sam igrao kad je izašlo.

    • vlatko2003

      @Chronosus, 12.08.2019 - 23:10

      ja bi siletn hill kupio,sve
      a nema nis 🙁

    • Chronosus

      @vlatko2003, 13.08.2019 - 11:50

      ja ih još imam sve u kutiji s ps2 igrama 🙂 nedavno sam igrao Haunting Ground na PS2, uopće nije loše iskustvo kako se na prvu čini igrati na modernoj telki.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?