HCL.HR

Grim Fandango se neočekivano pojavio na Nintendo Switchu

Pero Mlinar 02.11.2018.   •   1 komentara


Iako su Svi Sveti možda gotovi, neki mrtvi nikad ne miruju. Grim Fandango neočekivano se pojavio na Nintendo Switchu, gdje odsad možete pratiti remasterizirane avanture iz Zemlje Mrtvih.

30. 10. Grim Fandango je proslavio dvadesetu obljetnicu svojega postojanja, dan kasnije imali smo Halloween pa zatim “Sesvete”, a danas se možete zaputiti i do Meksika na Dan Mrtvih. Ta je grupica usko stisnutih dana koji svi imaju neke veze s mrtvim, stranim i onozemaljskim u kombinaciji s igrinom obljetnicom tako poslužila gotovo kao savršeno skrojeni kontekst za iznenadno objavljivanje Grim Fandanga na Nintendo Switchu.

Tko je zainteresiran, odsad tako može zaigrati odama ispjevani naslov iz 1998. u kojemu se prate avanture Manuela “Manny” Calavere, prisiljenog da za iskupljenje svojih grijeha četiri godine radi kao agent za putovanja u Zemlji Mrtvih. Grim Fandango jedna je od najpopularnijih LucasArtsovih avantura, na kojoj je radio cijenjeni Tim Schafer te koja je prije tri godine dobila svoj remaster, što je ujedno oblik u kojem se ona pojavljuje i na Switchu.

Taj se klasik, čiji su ugođaj, likovi, humor i zaraznost hvaljeni i dandanas, na Switch nudi s cijenovnom oznakom od 15 američkih dolara, što nije malo, ali nije ni previše, uzme li se u obzir trag koji je Grim Fandango ostavio u svijetu videoigara.

Komentari (1)

  • Goran1234

    02.11.2018 - 17:43

    Ma da… ? Ovo je odlična vijest i to kupujem.. Ovo sam oduvijek htio igrati, ali nikada šanse..

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?