HCL.HR

Gušter Gex još uvijek je na životu, možda bude nešto od njega

Zoran Žalac 17.12.2021.   •   5 komentara


Izdavačka kuća Square Enix nedavno je obnovila trademark za Gex, serijal o istoimenom gušteru kojega nismo vidjeli još od prošlog stoljeća.

Sjećate li se guštera Gexa, ljubitelja televizijskih programa? Lik je to koji je bio popularan na prvoj PlayStation konzoli, a izgubio se u nekom skladištu nakon što je izdavačka kuća Eidos došla pod vlasništvo japanskog Square Enixa. Ok, nije se doslovno izgubio nego Gexovi novi vlasnici jednostavno nisu imali nikakve planove za njega. No, to bi se *možda* moglo promijeniti.

Naime, Square Enix je ovoga tjedna u Europi zaštitio naziv igre Gex. Ne mora to ništa značiti, ali u najgorem slučaju barem nisu zaboravili da je Gex ikada postojao.

Mogućnost Gexovog povratka spominjala se još 2015. godine u sklopu Square Enix Collectivea kada je Square Enix obećao ustupiti svoje umirovljene serijale developerima koji za njih imaju zanimljive ideje. U sklopu toga zaživio je samo novi Fear Effect (Sedna), dok od Gexa nije bilo ništa. No, tko zna – možda se netko baš sada uhvatio posla pa u Square Enixu pripremaju teren za najavu.

Osobno bih volio vidjeti novu Gex igru u režiji ekipe Playtonica, koja već ima iskustva s gušterima iz igre Yooka-Laylee. No, to su sada već stvarno nagađanja i naklapanja – možda od svega ovoga opet ne bude baš ništa.

Komentari (5)

  • _Someone_

    17.12.2021 - 14:49

    Ahh Gex. Igra koja mi je ostala u sjecanju da mi je nakon 10 minuta igranja uvijek izazivala mucninu i tjerala na povracanje. Ne znam u cemu je bila stvar, to mi se dogadalo samo s tom igrom do dan danas

  • mili1985

    17.12.2021 - 15:05

    Oho, ime koje (pre)dugo nisam čuo. Može!

  • kuky90

    17.12.2021 - 17:29

    Nostalgija. Ovo sam kupio za PSX kad sam vidio igru na Modul 8. jaooooo

  • Mrky

    17.12.2021 - 20:55

    This is like an all-nighter at Richard Simmons’ house.

  • Oldschoolgamer

    18.12.2021 - 18:54

    Jedna od najdrazih mi platformera ako se ne varam iz prvog lica.Odlićna igrica,steta samo za pricu,ipak je to autosimulacija.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?