HCL.HR

Halo se nakon 12 godina vratio na PC – i odmah muku muči s piratima

Zoran Žalac 01.07.2019.   •   6 komentara


Prvo testiranje Halo: The Master Chief Collectiona na PC-u već je zadalo glavobolje za razvojni tim 343 Industries.

Znanstveno-fantastični serijal Halo tiha je patnja igrača s PC platforme. Ta perjanica Xbox konzola nekoć je bila prisutna i na PC-u, gdje je kao pucačina iz prvog lica mnogima više odgovarala nego na konzoli. Međutim, s vremenom je Halo serijal postao potpuna ekskluziva za Xbox te ga na PC-u u pravom izdanju nije bilo već 12 godina.

Microsoft je nedavno najavio iskupljenje u obliku Halo: The Master Chief Collectiona koji bi se tijekom ove godine trebao pojaviti i na Microsoft Store i na Steamu. Lansiranje će ići po fazama, a prethodi mu testiranje koje je krenulo proteklog tjedna s Halo: Reachom. Poanta testiranja bila je sakupljanje povratnih informacija o kontrolama mišem i tipkovnicom.

Testiranje je bilo ograničeno te mu je moglo pristupiti samo tisuću igrača. Interes je ipak bio daleko veći te se sadržaj testiranja u konačnici pojavio u piratiziranom obliku. Nije to očekivana dobrodošlica kakvu je Halo mogao dobiti na PC platformi, ali je u prvom redu posljedica limitiranog formata testiranja.

U bilo kojem slučaju, ekipa 343 Industriesa za pojavu piratizirane inačice ima “lijek” – sve igrače koje uhvate da igraju ilegalno distribuiranu verziju stavit će na listu blokiranih kako u budućnosti više ne bi mogli sudjelovati ni u kakvom testiranju Halo igara za PC.

Još uvijek nije poznato kada bi se Halo: Reach trebao pojaviti na PC-u u punoj verziji, no jednom kada se to dogodi igra će se moći kupiti po cijeni od 10 eura, ili iznajmiti po cijeni od 5 eura kroz Xbox Game Pass pretplatu.

Komentari (6)

  • vragec25cro

    01.07.2019 - 11:48

    Dobro su sredili prva dva dijela remaster,a najviše mi se sviđa šta samo jednim klikom gledam staru ili novu verzijuvdok igram

    • KhorneFlake

      @vragec25cro, 01.07.2019 - 14:36

      Da, baš je fora. Najveći šok je u onom levelu u džungli gdje je stara verzija gola k’o ćela, a remaster buja od vegetacije.

    • Black op

      @vragec25cro, 01.07.2019 - 17:29

      Hoćeš reći da možeš mijenjati grafiku sa stare na novu?

    • vragec25cro

      @Black op, 01.07.2019 - 17:46

      Da

  • funky0308

    01.07.2019 - 20:25

    A lijepo smo im zahvalili. Ako je remaster dobar, a info da ce kostati 10€ je tocan, stvarno ne vidim razloga da se igra piratizira. Ajde, ovo je mozda samo zelja puno ljudi da proba igru, a ne moze. Nadam se da cijela igra, jednom kada izadje, nece odmah ovako pasti jer bi ovo mogao biti prvi i zadnji Halo na PCu unazad xy godina 🙂

  • Jaybee

    28.01.2022 - 21:21

    Ja ju sad igram

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?