HCL.HR

HeatWave je igra o post-apokaliptičnim partizanima nakon klimatskih promjena

Zoran Žalac 09.12.2020.   •   4 komentara


Što se dogodi kad se u kotlu nađu tematika klimatskih promjena i ideja gerilskog ratovanja? Odgovor je – taktička igra zvana HeatWave.

Partizanske taktike gerilskog ratovanja očito su popularne ove godine. Nakon Partisansa 1941 stižu nam tako post-apokaliptični partizani u svijetu koji propada zbog globalnog zatopljenja. Igra zvana HeatWave optimistično nam daje šansu do 2080. godine, no tada se počnu događati kaotične stvari. Amerika se odriče Aljaske koju Rusija silom preuzima uz podršku Kine, a to se lokalnom stanovništvu ne sviđa pa pružaju otpor okupatoru formirajući partizanske odrede.

HeatWave je strateško-taktička igra preživljavanja. Borba se izvodi u na poteze, a igrač vodi ekipu gerilskih boraca na velikoj mapi te se mora brinuti o njihovom preživljavanju u divljini. Bit će tu craftinga, skrivanja u sjenama, postavljanja zamki, ali i diplomacije s lokalnim stanovništvom. U konačnici će igrač birati hoće li Aljasku vratiti pod okrilje SAD-a ili će ju osnovati kao nezavisnu državu.

HeatWave je najavljen za PC i Nintendo Switch. Izlazak igre je još daleko – spominje se tek 2022. godina, ako nas klimatske promjene u međuvremenu ne unište.

Komentari (4)

  • MorciTheCroat

    09.12.2020 - 13:41

    ahahhahaa dobraaaaa

  • Saren

    09.12.2020 - 14:05

    “How dare you?!” 😛 😛 Sad ces cuti svoje od odvjetnickog tima ili ce ti doplovit na jedrilici 😉

  • Drunkenstein

    09.12.2020 - 16:22

    Those damn scientist people have been promising global warming for years now. But when I go outside it’s still very cold. I want the global warming like they promised NOW! I hate being cold.

    • Lazy

      @Drunkenstein, 09.12.2020 - 17:03

      Hahahaha ko da je citat iz South Parka.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?