HCL.HR

Hellblade: Senua’s Sacrifice dobila next-gen grafiku na Xbox konzolama

Zoran Žalac 09.08.2021.   •   24 komentara


Razvojni studio Ninja Theory lansirao je poboljšanu verziju igre Hellblade: Senua’s Sacrifice – za sada samo na Xboxu.

Jučer se napunilo četiri godine od izlaska akcijske avanture Hellblade: Senua’s Sacrifice. Nastavak je razvoju – to već znamo, no nismo znali da je u pripremi bilo next-gen osvježenje originalne igre.

Ninja Theory upravo je lansirao proljepšanu verziju Hellbladea s detaljnijom grafikom, višom rezolucijom i podrškom za ray-tracing. Izvrsna je vijest da je sve to dostupno u sklopu besplatnog ažuriranja. Manje izvrsna vijest je ta da nisu najavljena poboljšanja za PC i PS5 platforme – nego samo za Xbox Series X i S. Barem za sada.

UPDATE: Potvrđeno je da je grafička nadogradnja u razvoju i za PC verziju Hellbladea.

Kako je Hellblade dostupan i na Xbox Game Passu, vlasnici Xbox Series konzola mogu iskusiti ovu poboljšanu verziju bez dodatne naknade. Dostupna su tri moda izvođenja: performance, resolution i enriched, a evo kako se dvije konzole snalaze s njima. Ukratko – raytracing je “30 fps ekskluziva”.

Komentari (24)

  • A vi kakote

    09.08.2021 - 16:07

    Zorane kad cete kupit xbox da odradite jednu recenziju? Makar series S, za ljude koji imaju manje para aka balkanci lol

    • A vi kakote

      @A vi kakote, 09.08.2021 - 17:49

      Ako ste mogli steamdeck…

    • Strahinja Radonjic

      @A vi kakote, 09.08.2021 - 23:33

      Koliko mi je poznato oni ne kupuju ama baš ništa nego sve džabe čekaju. Igor nrp. svakih par godine postepeno pojačava kukanje zbog loših komponenti u računaru pa onda dobije nove za dž. Pratim HCL od samog početka pa znam to. 😉 Mada verujem da su već dobili Xbox do sada. Možda Zoran ali on ne radi recenzije i unboxing.

    • Demon90

      @Strahinja Radonjic, 09.08.2021 - 23:49

      Kako ne kupuju možda se povremeno netko od ekipe usreci s necime al osim igara za recenziju i nekih paketa vezanih za igre mislim da ne dobivaju ostalo.

    • Bogy

      @Strahinja Radonjic, 10.08.2021 - 12:24

      Pa ako gledaš s njihovog aspekta svi u Hcl imaju solidan pc i nema im velikog smisla kupovat xbox samo da naprave recenziju i unboxing. Jer sve što izlazi za xbox izađe i na pc, a tu je gamepass. Dok Nintendo i PlayStation imaju eskluzivne Igre tako da moraju imati ako žele radit gameplay, recenzije igara itd Moraju imati te konzole dok im je za recenziju xbox igrara jednostavno potreban samo pc ili gamepass.

  • Tudum

    09.08.2021 - 16:28

    Isplati se ovo proigrati i po treci put

  • Rinma_1997

    09.08.2021 - 20:04

    Upalio igru na xbox S preko gamepass i obriso ju nakon 10 min, zvukovi ne uplašili do te doze da ju ne želim više vidjeti a kamoli čuti te jezike zvukove.
    Iako imam 24 godine bojim se igrati strašne igre.

  • Pajo Paksu

    09.08.2021 - 21:24

    Izigrao je na PS4 izbilja nemam volje igrati je ponovo. Iskreno, puno sam više očekivao od te igre dok sam čitao recenzije

  • Bogy

    09.08.2021 - 23:42

    Dokaz da xbox/Microsoft nije ništa bolja firma od Sony kad je u pitanju anti consumer ponašanje i zaključavanje igrača u ekosustav.

    • Demon90

      @Bogy, 10.08.2021 - 04:06

      Pa vec se zna da se rani na poboljšano izdanju za PC a vjerovatno i PS će nakon toga.

    • Bogy

      @Demon90, 10.08.2021 - 12:14

      To bih imalo smisla da kasnije dođe. Ali svaki pokušaj eskluzivnosti upgrade trebao bih biti ne dopustiv za igrače. Umjesto da konkuriraju Playstationu igrama xbox pokušava grafičkim postavkama što je stvarno jadno.

    • A vi kakote

      @Bogy, 10.08.2021 - 09:15

      Zasto? To je njihova IP, tako da mogu radit sta hocu snjom, mogli su i naplatiti “next” gen update ali nisu.

    • Bogy

      @A vi kakote, 10.08.2021 - 12:09

      Kakve veze ima što je njihov Ip, pa pravila za upgrade trebaju uvijek biti ista bez obzira koja je platforma i bilo to da se plaća ili ne upgrade. Isto to što kompanija može s vlastitim ip radit što hoće ne znači da igračima to treba biti dopustivo, ali očito da se vode dvostruki standardi kad je u pitanju Sony i Xbox.

    • A vi kakote

      @Bogy, 10.08.2021 - 14:25

      Hahahhahah smjesan si, sjeti se da je sony(iako ima spiderman igru vec), lockao spideya u igri Avengers lol tako da nebi im ni ja dao free upgrade, Ms isto tako dao sonyu da i zadrzi timed eksluzivu(ghostwire Tokio) iako owna bethesdu.

    • Bogy

      @A vi kakote, 10.08.2021 - 15:24

      Haha kako je isto zaključati nadogradnju koja utječe na gameplay cijele igre s zaključavanjem jednog dlc koji ti utječe samo na jedan dio igre. Ms nije ništa dao Sony da zadrži, već je to Sony platio prije preuzimanja. I ugovori koji su potpisani moraju se pridržavati pa tu ms nije mogao ništa.

    • A vi kakote

      @Bogy, 10.08.2021 - 15:29

      LMAO kako lockanje spidermana ne utjece na gameplay HAHAHAHAHAHA
      Kod hellblade je i dalje isti gameplay, 30 fpsa ali apsolutno isti. Evo majkemi kad citam komentare sony fanboya, ja se divim vasem mozgu

    • RickBarry

      @A vi kakote, 10.08.2021 - 15:50

      Pizdarie. A to šta su godinama imali ekskluzive 2xp vikende, dlc mape za CoD npr koji pri tom nije Sony-ev nikom ništa.

    • A vi kakote

      @RickBarry, 10.08.2021 - 16:01

      E cod da, imali lockan mode godinu dana na psu.. Msm ti fanboyevi su brainwashed totalka.

    • Bogy

      @RickBarry, 10.08.2021 - 23:39

      Slažem se da to nije uredu taj eskluzivan sadržaj . Ali xbox je prvi potpisao eskluzivnost sa activision oko cod serijala pa je kasnije također xbox potpisao da u fifa legends bude eskluzivan samo za tu platformu itd… Xbox je započeo rat eskluzivnog sadržaja onda je kasnije Sony ga samo eskalirao u to što se događa danas. Također xbox je započeo trend naplaćivanja multiplayera.

    • Bogy

      @A vi kakote, 10.08.2021 - 16:05

      Čitaj šta sam napisao “UTJEČE NA GAMEPLAY DIJELA IGRE”. Od kada fps,rezolucija i ray tracing ne utječu na gameplay. Ja se divim tebi kako druge zove fanbojem , a ti si xbox fanboj koji mrzi playstation i stalno kritizira bez da ih nekad pohvali, a ms stalno hvališ i šutiš ako naprave nešto anti consumer. Ja za razliku od tebe kritiziram i Sony koji je anti consumer ponekad. Ali po tvome je Sony =bad Ms=good. Počne se divim svom mozgu i shvati fanboj si veći nego većina korisnika na Hcl. Samo što neki to ne skrivaju za razliku od tebe 😀

    • A vi kakote

      @Bogy, 10.08.2021 - 16:20

      Nah, mn je plejka okej, moje komentare mozes preskočit, niko te ne drzi. Okej, znaci gameplay DIJELA igre, spiderman ima posebne misije ili su u sklopu tih Avengersa? Bilo kako bilo, ti ne dobivas full experience, ili gubis neke misije, ili je gameplay drugačiji jer svaki karakter ima svoje moci, tako i spiderman. Dok hellblade je i dalje ista igra, apsolutno sve isto samo drugačije su performanse. Normalno da je bolje igrat na 60, ali jbg, ovi ne daju ovo, oni ne daju ono. Ne vidim problem. I kao sta vidis gore, cod takoder iako ne ownaju IP, sjebali su im gamemode na godinu dana.

    • Bogy

      @A vi kakote, 10.08.2021 - 23:04

      Ne igram cod ondosno fps. Nisam znao opće da su išli u toliku krajnost s eskluzivnim sadržajem. Čuo sam da imaju onaj neki zombie mode, ali xp vikend je već previše. U pravu si što se toga tiče. Jbg gaming industrija polako uništava zbog kompanija poput Ea, 2k, tencent i najgora od svih activision.

    • Pajo Paksu

      @Bogy, 10.08.2021 - 18:50

      Pa ne znam da li je fanboj majkrosofta, takav mi dojam nije ostavio nego samo ima jače argumente od tebe

    • Bogy

      @Pajo Paksu, 10.08.2021 - 22:54

      Ja nisam nigdje u svom komentaru branio sony, i Sony je anti consumer kompanija pogotovo sa svojom politikom refund. Ali negirat da jedna od najvećih kompanija na svijetu nije anti consumer meni daje dojam fanboja.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?