HCL.HR

Icarus je trenutno najprodavanija igra na Steamu, ali igrači nisu baš sretni s njom

Zoran Žalac 06.12.2021.   •   2 komentara


Nova igra tvorca DayZ-a lansirana je proteklog vikenda na Steamu te se brzo popela na listu najprodavanijih naslova. Ali, nije sve tako sjajno.

Steam je proteklog vikenda ponovno zahvatila groznica preživljavanja. Prije dva dana lansiran je ICARUS, novi naslov tvorca DayZ-a, koji donosi preživljavanje na stranom planetu pod pritiskom vremenski ograničenih misija. Može se reći kako je Icarus imao dobar start, ali to ovisi o mjerilu koje se uzima za definiciju uspjeha.

Trenutno je Icarus najprodavanija igra na Steamu proteklog vikenda. Kao i obično, nemamo točan broj prodanih primjeraka, ali znamo da je igra privukla solidan broj igrača. Najveći broj istovremeno aktivnih igrača Icarusa do sada je iznosio 52 tisuće.

Međutim, igrači trenutno nemaju puno hvalospjeva za Icarus jer je svega 57% od šest tisuća korisničkih recenzija pozitivno. Najviše prigovora dobiva tehničko stanje igre. Kako se ovdje ne radi o early access naslovu, igrači smatraju da je Icarus neopravdano zahtjevna i užasno optimizirana igra. Pored netipično visokih hardverskih zahtjeva (uključujući 32 GB radne memorije za ugodno igranje), igrači se žale da je praktički neigriva na najnižim postavkama jer drastično smanjuje vidljivost okoliša.

No, ima i zadovoljnih igrača koji tvrde da Icarus ima potencijala te da se već sada nazire kako će biti zabavna igra kad se neke stvari stabiliziraju. U našoj ekipi igre su se uhvatili Igor i Lovro, a njihove dojmove o Icarusu moći ćete čuti i pročitati uskoro.

Komentari (2)

  • Duanador

    06.12.2021 - 17:44

    Mene ovo tako podsjeca na ARK:

  • MrDonDux

    06.12.2021 - 22:24

    Da li ovo dolazi i na konzole?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?